7 grappige spelletjes met paaseieren

Update op 24 januari 2023
leuke spelletjes met paaseieren om tijdens Pasen te doen.

Met Pasen ben je gezellig met familie of vrienden bij elkaar. Jullie eten natuurlijk paaseieren, maar ken je deze grappige spelletjes met paaseieren al? Zo hoeven kinderen zich tijdens de Paasdagen niet te vervelen.

Eierrace

Iedereen neemt een gekookt ei en versiert dat met stukjes gekleurd touw als hoofdhaar. Daarna maak je gezichtjes op het ei. Je mag alles gebruiken: stiften, verf, stickers… geef je paasei ook een naam.

Zoek een  heuvel op en ga naast elkaar met je ei op een rij staan. 1, 2, 3 en laat je ei los. Je kunt op 2 manieren winnen. Welk ei kwam het verst? En: welk ei is het minst beschadigd? Bepaal van tevoren om welke wedstrijd het gaat en kies een scheidsrechter voor de laatste optie om ruzie te voorkomen.

Als je geen heuvel in de buurt hebt, maak dan een schans waar de eieren vanaf kunnen rollen. Bijvoorbeeld van een plastic zeil dat je aan één kant wat hoger hangt of een tafel die je schuin neerzet.

Eierlopen

Iedereen die mee doet heeft 2 of meer eieren op een bord. Bepaal van te voren de afstand die wordt gelopen. Wie is het snelst aan de overkant en wie heeft de minste eieren laten vallen?

Eierrollen

Deze is echt grappig. Je moet met je neus een ei naar de overkant duwen. Van tevoren heb je dus ergens een eindstreep getrokken. Je mag geen ander lichaamsdeel gebruiken dan je neus. Wie is het snelst?

Eiertoren

Pak wat wc-papier (of papieren handdoek) rollen en snijd ze in stukjes. De spelers moeten nu (in teams) de hoogste toren te bouwen met de stukjes wc-rol en de eieren door om en om een ei en wc-rol te gebruiken.

Je kunt eieren koken en ze gebruiken voor het stapelen of rauwe eieren gebruiken. Het gebruik van rauwe eieren is leuker (vooral als de toren instort), maar het wel een beetje zonde van de eieren en het wordt een behoorlijke kliederboel.

Ei doorgeven

Dit is een spel voor als je elkaar wat beter kent. Zorg dat de spelers in een cirkel staan. Begin met een hard gekookt onder de kin van de eerste speler. Hij moet het ei doorgeven naar de volgende speler zonder zijn handen te gebruiken en zonder het op de grond te laten vallen. Ga zo de kring rond. Wie is als eerste af en wie wint?

Eieren in de mand

Dit spel voor de wat jongeren kinderen kun je het beste spelen met nepeieren. Zet een paasmandje in het midden van de ruimte binnen of buiten. Plaats elk kind op gelijke afstand van de mand met een gelijk aantal plastic eieren. Als het lukt, geef dan elk kind zijn eigen kleur. Als ze de mand dan missen, kunnen ze het ei achterna rennen.

Kinderen hebben een natuurlijke neiging om overhands te gooien – moedig hen aan om het ei te onderhands te gooien zodat ze meer controle hebben. Wie als eerste al zijn eieren in de mand gooide, heeft gewonnen!

Zijn er verschillende leeftijden? Laat kinderen dan één voet van de mand af staan voor elk jaar dat ze oud zijn. Of geef de oudere kinderen meer eieren.

Eierovertocht

Laat kinderen langs een startlijn staan, elk met een bakje met 5 eieren. Plaats een andere bak voor elk kind tegenover hen zo’n tien meter verderop. Ieder kind moet zijn eieren zo snel mogelijk naar de overkant brengen en mag maar één ei per keer meenemen. Wie al zijn eieren overbrengt en als eerste terugkeert naar de startlijn heeft gewonnen!

Veel plezier en fijne paasdagen! Erop uit? Check dan deze leuke tips voor paasuitjes!

Of maak een schilderij met eierschalen gevuld met verf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Don`t copy text!
Scroll naar boven