Home spelen 33 leuke activiteiten voor kinderen met Pasen

33 leuke activiteiten voor kinderen met Pasen

5727

Kinderuitjes met Pasen

Deze activiteiten betreffen Pasen 2019.
Omdat i.v.m. Corona iedereen geacht wordt thuis te blijven, zijn de activiteiten niet bijgewerkt naar 2020.

Je kunt tijdens de Paasdagen paasvuren en paasmarkten bezoeken, maar er is meer als je een dagje uit wilt met Pasen. Ik struinde en vond een aantal leuke kinderactiviteiten met Pasen.

Je kunt natuurlijk besluiten tijdens de paasdagen de moestuin vast in te richten (als start van mijn gemakkelijke online moestuincursus), maar je kunt er ook op uit gaan. Onze groentetuin kan een dagje wachten 😉

Met Pasen gaan de meeste pretparken weer open, maar daar wilde ik nu nog even niet aan. Ik zocht wat rustiger uitjes na een aantal drukke weken. En ik wilde de paasdagen doorbrengen met kinderactiviteiten waar het hele gezin blij van wordt.

Ik zocht en vond een aantal leuke paasuitjes. Ik zet de paasactiviteiten die leuk zijn voor kinderen én ouders voor je op een rij.

Lees verder voor

Paasactiviteiten in Friesland
Paasactiviteiten in Groningen
Paasactiviteiten in Drenthe
Paasactiviteiten in Overijssel
Paasactiviteiten in Gelderland
Paasactiviteiten in Flevoland
Paasactiviteiten in Utrecht
Paasactiviteiten in Noord-Brabant
Paasactiviteiten in Limburg
Paasactiviteiten in Zeeland
Paasactiviteiten in Zuid-Holland
Paasactiviteiten in Noord-Holland

Paasactiviteiten Friesland

Lammetjes kijken op het Aekingerzand

Het is de tijd van de lammetjes! Op Tweede Paasdag kun je de vele schapenmoeders en hun kinderen samen met de boswachter opzoeken op het Aekingerzand. Jullie gaan op zoek naar meer tekenen van de ontluikende lente.

Trek stevige schoenen of laarzen aan, want is is onverhard terrein. Voor een kinderwagen is deze wandeling niet geschikt. Honden zijn helaas niet toegestaan.

Lees meer over deze paasactiviteit in Friesland

Paasactiviteiten Groningen

Paaseieren zoeken in een klimpark

In het Breakout Grunopark kun je eieren zoeken op een andere manier. Op de verschillende routes, hoogtes en obstakels zijn paaseieren verstopt.

Er zijn 3 verschillende parcoursen. Elk parcours bestaat uit uitdagende hindernissen. Je loopt bijvoorbeeld van platform naar platform over verschillende obstakels. Er is een brug met losse balkjes, een verticaal net, een evenwichtsbalk en een V-brug met 1 touw laag en 2 touwen hoog. Klimmers worden met een continue zekersysteem vastgezet aan de “life-line” om de veiligheid te waarborgen.

Tussen 13:00 – 17:00 heb je 2 uur de tijd om in het klimpark eieren bij elkaar te zoeken. Kosten: €16,50. Na afloop kun je er pannenkoeken eten.

Lees meer over deze paasactiviteit in Groningen

Vogelwandeling met eieren zoeken

Op Tweede Paasdag tussen 10.00 uur en 12.00 uur in het natuurgebied Bourtange met de boswachter kijken en luisteren naar de vogels. Vanwege Pasen liggen er voor de kinderen paaseieren verstopt in het veld. De echte vogeleitjes moet je laten liggen.

Deelname is gratis, wandelschoenen zijn handig.

Lees meer over deze paasactiviteit in Groningen

Paaseieren zoeken en paasbrunch

Rond Gasterij Natuurlijk Smeerling in het gelijknamige dorp liggen tientalen eieren verstopt, waaronder één gouden ei. Wie dat vindt, krijgt een leuke prijs.

Na het eieren zoeken, geniet je in deze prachtige oude boerderij van een brunch met streekproducten die grotendeels biologisch zijn. Voor kinderen kost brunch en eieren zoeken € 7,50, volwassenen betalen voor de brunch € 24,50 (leden Vereniging Natuurmonumenten € 20,-). Wel even online reserveren.

Lees meer over deze paasactiviteit in Groningen

Paasactiviteiten Drenthe

Echte eieren zoeken

Bij Buitencentrum Boomkroonpad te Drouwen kun je op Eerste en Tweede paasdag een paaswandeling maken door de bossen van de Hondsrug. Samen met een gids van Staatsbosbeheer ga je echte eieren in de natuur zoeken. Weet jij welke vogels er al zo vroeg in het voorjaar een ei leggen? Niet alleen vogels leggen trouwens eieren, maar ook mieren, vlinders, slangen en bijen.

Ga met de gids mee naar buiten en ontdek alle eitjes in de natuur! Leuk voor het hele gezin.

Start tussen 13.30 en 15.00 uur, kosten t/m 12 jaar € 3,-, daarna € 6,-.

Lees meer over deze paasactiviteit in Drenthe.

Paasactiviteiten Overijssel

De Poaskearls van Ootmarsum

In Ootmarsum kun je beide Paasdagen getuige zijn van Poaskerels die vlöggeln. Dit is een ritueel van meer dan 100 jaar waarvan niemand echt de oorsprong weet.

Zaterdag wordt een paasvuur (boaken) opgebouwd en op Eerste Paasdag rond 17.00 uur komen Poaskearls hand in hand rond de boaken lopen. Dan begint het vlöggeln: een lange slinger mensen loopt hand in hand zingend door de straten, de Poaskerels voorop. De eerste, oudste Poaskearl rookt daarbij traditiegetrouw een sigaar.

Aan het einde van de tocht worden de kinderen driemaal opgetild, waarbij telkens ‘hoera’ wordt geroepen. Dit optillen symboliseert de verrijzenis van Jezus Christus. Om 20.30 uur wordt het paasvuur door de Poaskearls aangestoken. Tweede paasdag wordt de rondgang en het vlöggeln herhaald.

Lees meer over deze paasactiviteit in Overijssel.

Paastaakslepen in Denekamp

Elk jaar worden in Denekamp twee jongens uitgekozen die als Judas en Iscarioth op Eerste Paasdag een boom mogen omhakken (de paastaak) op het landgoed van Huis Singraven. Die dag wordt door de een groep mensen toestemming gevraagd aan de kasteelheer. Het omhakken van de boom gebeurt door iemand met een overerfelijk recht daartoe.

Judas klimt voor het omhakken in de boom om er een touw aan vast te maken km de boom om te trekken. Lukt het Judas niet om hoog in de boom te klimmen dan mag Iscarioth het proberen.

Nadat de boom is omgehakt wordt deze door honderden mensen die een keten vormen richting het dorpscentrum gesleept. De ‘Poaskeerl’s die bij de boomstam lopen zingen ondertussen paasliederen. Na een korte kerkdienst wordt tijdens een schouwspel de boom ‘verkocht’ door Judas. Uiteindelijk wordt de boom verbrand ’s avonds tijdens het paasvuur.

Lees meer over deze paasactiviteit in Overijssel.

Paasfair Sallandse Heuvelrug

Op Tweede Paasdag bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug kun je tijdens de Paasfair producten proeven en sieraden, bloemen en tuinaccessoires bekijken. Voor de kinderen is er van alles te beleven, zoals schminken en broodjes bakken. Moe geworden? Laat je dan een stukje rondrijden met de Heideslak!

NKBV Regio Oost organiseert op deze Paasfair een bergsportdag met workshops, lezingen en demo’s. Buiten is een klimrots gebouwd waar de demo’s plaatsvinden. Verder vind je stands met  outdoorproducten en informatie over touwtechnieken, klimmen, fotografie en oriëntatie.

Lees meer over deze paasactiviteit in Overijssel.

Eierspeurtocht in bomenpark De Lutte

Als je je aanmeld bij het Infocentrum in Schenkerij PoortBulten kun je meteen op pad. Op elk ei langs de route staat een raadsel. Probeer het goede antwoord te vinden. Onderweg vind je enkele speeltoestellen en speelmateriaal. Maar je kunt ook vogels spotten vanuit de vogelkijkhut of de mammoetboom proberen te omarmen met z’n allen.

Dit historische bomenpark en een later aangelegde poelenlandschap vormen samen de basis voor het unieke Arboretum Poort Bulten. Een bijzonder park van waar slingerpaadjes, doorkijkjes, lage heesters en hoge bomen elkaar afwisselen en een heerlijke plek om te wandelen. Er staan 2500 bomen en heesters uit alle werelddelen verdeeld over 1000 soorten. Er is zelfs een pindakaasstruik, de blaadjes ruiken heerlijk naar pindakaas.

Je vind er ook zwerfstenen uit ijstijden.

Reserveren is niet nodig.

Kosten bedragen € 2,50. Let op! Je kunt hier NIET pinnen.

Lees meer over deze paasactiviteit in Overijssel.

Enorm paasvuur Espelo

Traditiegetrouw wordt in Espelo ook dit jaar met Pasen een paasvuur gebouwd. Behalve dat Espelo een vermelding heeft in het ‘Guinness book of World Records’ met het grootste paasvuur ter wereld, strijdt het buurtschap ook mee om de grootste ‘boake’ van Holten. In deze wedstrijd doen paasvuren vanaf een hoogte van 6 meter mee.

Paasvuren, gemaakt van metershoge stapels hout, pallets en hooi, zijn een echte traditie in Twente en delen van de Achterhoek. Ze zijn vaak nog groter dan de Nieuwjaarsvuren. Op Eerste of Tweede Paasdag worden deze boakes aangestoken. Iedereen mag komen kijken.

De eerste paasvuren werden al in 1559 aangestoken!

Lees meer over deze paasactiviteit in Overijssel.

Paasactiviteiten Gelderland

Eieren zoeken in de speeltuin

Kinderen van 7-12 jaar kunnen in de speeltuin en de boomgaard van het bezoekerscentrum Veluwezoom paaseieren zoeken. Ook is er een speurtocht naar de vogel die óók een ei legde in de speeltuin. En passant leren kinderen welke eieren verschillende vogels leggen.

Er is één gouden ei. Wie dat vindt, krijgt na afloop een prijsje. Alle kinderen krijgen na afloop van de speurtocht een verrassing. Van tevoren online een kaartje kopen is handig. De speurtocht kan tussen 11.00 en 14.00 uur worden gelopen. Trek goede schoenen aan en warme kleding!

Lees meer over deze paasactiviteit in Gelderland.

Middeleeuwse paasmarkt in openluchtmuseum

Van zaterdag 20 tot en met maandag 22 april is er tijdens een middeleeuwse paasmarkt van alles te zien, te koop en te doen op het middeleeuwse erf Erve Eme.

Zaterdag zijn er vanaf 10.00 uur kinderspelen, marktkramen en ambachtslieden aan het werk. Ook is er een verhalenverteller met boeiende verhalen.

Eerste Paasdag is er een andere verteller die je meeneemt op avontuur en kun je weer de markt op. En op Tweede Paasdag kun je genieten van de bekende middeleeuwse muziekband Datura. De entree is 6 euro voor volwassenen, 3 euro voor kinderen. Pinnen is mogelijk.

Lees meer over deze paasactiviteit in Gelderland.

Paasactiviteiten Flevoland

Vuurtje maken en over water lopen

Bij het stadslandgoed De Kemphaan bij Almere is op Tweede Paasdag een doe- en kijkdag met allerlei (buiten)activiteiten en demonstraties voor het hele gezin.

Je kunt verschillende buitensporten en -activiteiten uitproberen. Zoals je eigen paasei schilderen, een broodje bakken boven het kampvuur of je eigen insectenhotel timmeren. Een deel van de kinderactiviteiten zijn tegen een kleine vergoeding. Aan de kassa koop je hiervoor voor 5 of 10 euro een kinderdoekaart.

Er zijn demonstraties, een trekpaard haalt op traditionele wijze geoogst hout uit het bos, en de boswachter daagt je uit over water te lopen. Of misschien maak je liever zelf een vuurtje?

Tijden zijn tussen 10.30 en 16 uur.

Lees meer over deze kinderactiviteit in Flevoland.

Een buitendag in het Kuinderbos

In het Kuinderbos in de Noordoostpolder is op Tweede Paasdag tussen 10.00 en 16.00 uur van alles te doen. Een greep: zoek met de paashaas naar chocolade-eieren, timmer een nestkastje of volg het Kabouterpad.

Je kunt er ook flink bewegen: spring op het springkussen, klim in de klimtoren, rijd met een kleine tractor over de hindernisbaan of leef je uit of het surfkleed. Door het bos loopt een ATB-route.

Verder kun je op pad gaan met de boswachter, een tochtje in de huifkar maken of de markt bezoeken.

Er zijn ook demonstraties met politiehonden en paarden die hout slepen.

Speciale attractie: de Ridders van de IJssel slaan hun middeleeuws kampement op in het Kuinderbos. Daar strijden zij om de hand van de jonkvrouw.

Lees meer over deze kinderactiviteit in Flevoland

Eieren knutselen

In het buitencentrum van de Oostvaardersplassen kunnen kinderen vanaf 2 jaar tussen 13 en 15 uur eieren knutselen. Elk kind krijgt drie houten eieren van verschillende grootte en dan maar losgaan met verf, papier, glitters, wiebelogen.

Nas afloop kun je even lekker uitrazen in dit prachtige natuurgebied.

Lees meer over deze kinderactiviteit in Flevoland

Waterfeest

Niets met eieren en alles met water. In Batavialand, het museum aan het Markermeer (Lelystad) over Nederland als waterland, kun je zaterdag 20 april allerlei wateractiviteiten doen.

Zo kun je proefjes doen in het waterlab, leer je hoe stoom ontstaat of ontdek je welke materialen drijven of juist zinken. Er worden verhalen verteld, je kunt schieten met een waterkanon en je laten schminken als zeemeermin of –man.

Daarnaast zijn ook de werf met de replica van VOC-schip Batavia en het museum geopend.

Lees meer over deze kinderactiviteit in Flevoland

Paasactiviteiten Utrecht

Kasteelloop Haarzuilens

Wie de kilo’s van de paaseieren kwijt wil, kan op Tweede Paasdag meedoen aan de Kasteelloop Haarzuilens, een initiatief van Sara Watson, kleindochter van baron van Zuylen van Nijevelt van de Haar. Dit is hardlopen voor het hele gezin, met afstanden van 5,10 en 21 kilometer en jeugdlopen van 1 en 2 kilometer.

Vanaf Kasteel de Haar loop je over het prachtige landgoed Haarzuilens. Een gebied van Natuurmonumenten met bloemrijke weilanden, loofbossen, smalle weggetjes en prachtige lanen, waterpartijen en tuinen. De finish is in het dorpje Haarzuilens.

Bij de start kun je een vrijwillige donatie geven aan Vereniging Natuurmonumenten die het gebied onderhoudt. Het geld wordt besteed aan het zaaien van bloemen voor bijen, vlinders en andere insecten.

Lees meer over deze paasactiviteit in Utrecht

Paasbrunch op de boerderij

Bij de Boerinn in Kamerik kun je tussen 9.30 en 12.30 genieten van een uitgebreide paasbrunch met zoveel mogelijk met verse en ambachtelijke producten van lokale partners. Voor de kinderen is een speciaal buffet met onder andere poffertjes.

Na een uur lekker eten, worden de kids opgehaald door een begeleider om samen paaseitjes te gaan zoeken op de boerderij! Even langs de dieren, de uitkijktoren op en dan weer terug. Ondertussen kunnen de ouders gezellig bijkletsen.

Lees meer over deze paasactiviteit in Utrecht

Vleermuizen en eieren

Op Fort Rhijnauwen, ten oosten van Utrecht, kun je op Tweede Paasdag van 11.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 14.00 uur vleermuizen én eieren zoeken. Samen met de boswachter van Staatsbosbeheer ga je op ontdekkingstocht.

Van 14 tot 15.30 neemt Kapitein Dirk kinderen van 5-10 jaar mee op ontdekkingstocht. Ze komen van alles te weten over de soldaten die vroeger op het fort leefden en werkten. Hoe kwamen ze bijvoorbeeld aan eten en drinken?

Ook krijgen ze te horen welke planten en dieren hier leven. De kinderen bezoeken de ondergrondse gangen en ondergaan de Dapperheidstest…

Fort bij Rijnauwen ligt midden in de natuur. Je kunt na afloop wandelen in de prachtige bossen van Rhijnauwen of Amelisweerd, uitrazen op het nabijgelegen speelveld of een pannenkoek eten in Theehuis Rhijnauwen. Voor dat laatste even reserveren, want het is er meestal druk.

Kosten speurtocht Fort Rhijnauwen € 5,-. Lees meer over deze paasactiviteit in Utrecht.

Paasactiviteiten Noord-Brabant

Traditionele boerenmarkt

Heerlijk ouderwets is de traditionele Boeremèrt in Liempde. Ouderwetse gezelligheid op Tweede paasdag met authentieke volksdansen, klederdracht en een nostalgische kermis. Er zijn leuke activiteiten voor jong en oud. Zo kunnen de kinderen bijvoorbeeld poppenkast kijken met Jan Klaassen en zijn er dieren om me te smoezen in de knuffelhoek.

Er zijn allerlei bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld Contra Historica, een speciale tent waarin robots voetballen. Zwijmel rond de Theater Kiosk bij ABBA, of daag Igor de Verschrikkelijke, de beruchte kermisworstelaar uit Oost-Kazachstan, uit voor een gevecht.

Verder zijn er klompenmakers, een hoefsmid en optredens van dansgroepen en troubadours. Kortom, een reis terug in de tijd toen het tempo wat lager lag. Lees meer over deze paasactiviteit in Brabant.

Laat je gidsen door de natuur van Brabant

Op tweede paasdag kun je mee met gidsen van IVN/Altenatuur en Brabants Landschap. In maar liefst 14 Brabantse natuurgebieden laten ze zien hoe mooi het voorjaarslandschap kan zijn. Welke dieren hebben de lente al in hun bol en wat bloeit er eigenlijk zo vroeg in het jaar?

Wandelingen duren 1,5 uur en starten om 2.00, 13.30 en 15.00 uur. Reserveren is niet nodig en deelname is gratis. Honden mogen helaas niet mee en stevige (waterdichte) schoenen zijn aan te raden.

Je kunt hier ook op eigen houtje met je gezin wandelen onder begeleiding van de app Vossenstreken. Dit is een wandelapp speciaal voor kinderen van 5 tot 12 jaar met wandelroutes in Noord-Brabant (NL) en de provincie Antwerpen (B).
Je kiest zelf een gebied en het thema van de route. Bijvoorbeeld de route ‘Pracht en Praal’ rondom Kasteel Heeswijk of ‘Mauwende Marters’ in de Herbertusbossen.

Lees meer over deze paasactiviteit in Brabant.

Eieren zoeken in het Enge Bos

In het preHistorisch Dorp in Eindhoven kun je op Eerste en Tweede Paasdag genieten van een paasbrunch in de oude herberg.

Na de brunch bezoek je het museum en kunnen kinderen eieren zoeken in het Enge Bos. Wist je dat de Germanen al duizend jaar geleden eieren verstopten als vruchtbaarheidssymbool in de akkers voor een goede oogst? Ook kunnen kinderen eieren schilderen met natuurlijk pigmenten van oker. Oker wordt al sinds de prehistorie gemaakt uit ijzerhoudend gesteente dat men laat verweren.

Van klei kun je net als 25.000 jaar geleden een mooie vruchtbaarheidsgodin maken. Of maak een amulet van klei of een levensecht doolhof in de vorm van een triskal, spiraal of lemniscaat.

Lees meer over deze paasactiviteit in Brabant.

Paasactiviteiten Limburg

Kabouterfeest in de Groote Peel

Leuk voor kleuters zijn de activiteiten in Buitencentrum De Pelen Op eerste paasdag. Zo kunnen ze tussen 11.00 en 14.30 uur eieren zoeken op het Kabouterpad. Daarmee zijn ze ongeveer een uurtje zoet. Er kan geknutseld worden en de kinderen krijgen iets lekkers. Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Vanaf 3 jaar, kosten € 5,-

Lees meer over deze paasactiviteit in Limburg

Ridders en jonkvrouwen

Geen eieren zoeken, maar alles te weten komen over middeleeuwse kastelen in Limburg tussen 1050 en 1600.

In Limburg stonden en staan nog steeds talloze kastelen. Ooit werden ze bewoond door kasteelheren, ridders en jonkvrouwen. Horigen kwamen naar het kasteel voor veiligheid en om belasting te betalen. Hoe was het leven op een kasteel? Leefden de bewoners in grote weelde? Wat aten ze? Klopt het dat de middeleeuwse ridders stoer en strijdlustig waren? En hadden alle kastelen kantelen, torens en dikke muren? Ontdek het in het Limburgs Museum.

Er is ook een tentoonstelling te zien over het stadsleven in Limburg tussen 1350 en 1795.

Lees meer over deze kinderactiviteit in Limburg

Ridderspektakel in Kasteeltuinen Arcel

Wapengekletter en galopperende paarden tijdens de Paasdagen op het landgoed Arcen. Want dan vindt in de kasteeltuinen een heus ridderspektakel plaats.

Rondom het kasteel en op het toernooiveld kun je kijken naar veldslagen, riddersteekspelen en wapendemonstraties. Ook kun je zien hoe de ridders en hun gevolg wonen in de kampementen en de vaardigheden van ambachtslieden bewonderen.

Het thema van dit jaar is de verwoesting van het klooster ‘Barbara’s Weerd’’, het in 1452 door Franciskanen gestichte klooster aan de Maas tussen Lomm en Arcen. De processie start om 14.00 uur in het klooster.

Lees meer over deze kinderactiviteit in Limburg

Paasactiviteiten Zeeland

Zoek virtuele dieren

Perfect Earth Animals is een app waarmee je virtuele dieren kan vangen in alle natuurgebieden van Nederland, waaronder die van Staatsbosbeheer. Er zijn 120 verschillende dieren in 10 categorieën. De app is ontwikkeld in samenwerking met Staatsbosbeheer. In Nederland zijn tienduizend virtuele dieren verstopt.

Tweede Paasdag kun je met het hele gezin samen met de boswachter speuren naar de digitale dieren op de Kabbelaarsbank. Natuurlijk ga je ook op zoek naar de levende dieren van dit gebied. Tijdens deze familie-excursie bepalen de kinderen aan de hand van een kaart samen met de boswachter de route.

Lees meer over deze kinderactiviteit in Zeeland.

Paasactiviteiten Zuid-Holland

Paaseieren zoeken bij de Melkschuur

Vanuit Melkschuur Zuidpolder bij Rodenrijs is een gezinswandeling uitgezet van ongeveer een uur. Samen speur je naar de nesten en onderzoek je welke vogel de eieren heeft gelegd! Ook de Paashaas heeft eieren achtergelaten 😉

Tip: trek laarzen en dikke sokken aan, het kan een beetje drassig zijn in de polder. De route is niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn en ook niet geschikt voor buggy’s. Neem je verrekijker mee, misschien zie je nog veel meer vogels.

Voor of na het eieren zoeken kun je lammetjes aaien bij Belevenisboerderij Schieveen, dit ligt op 15 minuten wandelen vanaf de Melkschuur.

Lees meer over deze kinderactiviteit in Zuid-Holland.

Varen op de Nieuwkoopse Plassen

Tijdens de paasdagen tovert Natuurmonumenten het onbewoonde eiland De Geitenkamp in de Nieuwkoopse Plassen om tot Paaseiland. De paashaas heeft op dit eiland eieren van verschillende vogels verstopt. Net als bij paaseieren hebben deze vogeleieren verschillende kleuren. Je gaat met een speurkaart op pad om bij al die eieren de juiste vogels te vinden. En wie weet kom je ergens ook nog chocolade-eieren tegen.

Er wordt trouwens gezegd dat alle vogels in mei een ei leggen, maar dat klopt niet. Watervogels broeden meestal tussen 1 april en 15 augustus. Als je je verrekijker meeneemt kun je misschien al vogels zien broeden.

Tip: kleed je goed warm aan en trek laarzen of waterdichte schoenen aan.

Deze activiteit duurt ongeveer 2 uur en 15 minuten. Dit is inclusief de overtocht van en naar het eiland. Deelnemers moeten uiterlijk een kwartier voor aanvang aanwezig zijn in het bezoekerscentrum. Reserveren is noodzakelijk.

Lees meer over deze kinderactiviteit in Zuid-Holland.

Meelopen tijdens Palmpasen in Archeon

Een stukje historie krijgen kinderen mee in Archeon, het museum waar je je lopen in de geschiedenis. Daar wordt op Palmpasen (14 april) de intocht van Jezus in Jeruzalem nagespeeld vanuit het klooster in het stadje Gravendam.

Volwassen en kinderen in Archeon kunnen meedoen. Ze kunnen helpen met het uitdelen van de palmtakken, de kleden uitspreiden, apostel en leerling zijn of zingend meelopen.

Voor de kinderen zijn er verse broodhaantjes. Met de broodjes en ander lekkers versieren ze hun zelfgemaakte palmpasenstok.

Lees meer over deze kinderactiviteit in Zuid-Holland

Paasactiviteiten Noord-Holland

Eieren zoeken en bloemen knippen

In de Zomerbloemen Pluktuin bij Nes aan de Amstel (dichtbij Amsterdam) kunnen kinderen tijdens de Paasdagen van alles doen. Ze kunnen een vaasje beschilderen en bloemen plukken voor in de vaas. Popcorn en hotdogs bakken. En een ritje met een pony maken en natuurlijk eieren zoeken. Het kinderfeest start om 14.00 uur.

Kom je ook voor de paasbrunch dan kun je vanaf 11.00 uur al terecht. Alleen op tweede Paasdag is daar nog plek. Snel reserveren dus!

Lees meer over deze paasactiviteit in Noord-Holland.

Paaseieren zoeken in de Schoorlse duinen

De Paashaas heeft paaseitjes verstopt in de Schoorlse Duinen. Op Eerste en Tweede paasdag kun je die met je kinderen gaan zoeken.

Voor je kinderen op zoek gaan, knutselen ze een paasmandje waarin de eieren verzameld kunnen worden. Daarna gaan ze lekker naar buiten om te zoeken. Niet alleen eieren, maar ook de vogelsporen van een leuke speurtocht.

Voor 3-9 jaar, start regelmatig tussen 11.00 en 14.00 uur. Kosten € 5,-, duur 1,5 uur.

Lees meer over deze paasactiviteit in Noord-Holland.

Paaseieren zoeken op Pampus

Op Pampus wordt speciaal op eerste en tweede paasdag een heerlijke paasbrunch geserveerd. Ga eerst de paaseieren zoeken en schuif rond 13.00 uur met knorrende magen aan voor de brunch.

Gidsen leiden je beide paasdagen graag rond om je extra informatie te geven over het fort en zijn geschiedenis. De foto-expo ‘Forten van Boven’ toont je in vogelvlucht alle forten van de Stelling van Amsterdam én van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Extra speciaal is de nieuwe attractie: ‘vliegen’ over Het geheime Wapen van Amsterdam in een luchtballon die deel uitmaakt van de nieuwe belevingsroute die verhaalt over de Stelling van Amsterdam. Bezoekers maken dit weekend bovendien kans op op een echte ballonvaart.

Je kunt om 11 uur of om 13 uur brunchen. Tijdig reserveren wordt aanbevolen.

Voor de brunch alleen betaal je €19,50 (en €10,50 voor kinderen van 4 t/m 11 jaar). daar komt de entree voor het fort eventueel nog bij.

Lees meer over deze paasactiviteit in Noord-Holland.

Lammetjes aaien op Texel

Wandelsportvereniging Het Gouden Boltje organiseert op Tweede Paasdag een Lammetjeswandeltocht. Je kunt kiezen voor 5, 10,15, 25 of 40 km.

Tijdens de tocht kom je langs schapen met lammetjes in de weiden, schapenboeten en tuinwallen. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis mee.

Lees meer over deze paasactiviteit in Noord-Holland.

Blijf je thuis? Dan heb ik nog deze 7 grappige spelletjes met eieren voor je. Of je kunt een schilderij met verf in eierschalen maken.

Foto van Niagara Falls Air Reserve Station

2 Reacties

Reageer

Geef een reactie
Voer je naam in