Traditioneel Duits kerstrecept: Rupfhauben

Duits kerstrecept Rupfhauben, Ouders van Nature.nl

Dit is typisch Beierse gebak. Vroeger gold het als armeluisvoedsel. Maar het smaakt heerlijk! Download mijn 10 traditionele kerstrecepten.

Ingrediënten voor 4 porties:

Voor het deeg

250 gram bloem
1 ei
1 snufje zout
2 eetlepels olie
wat water

Voor het koken

1/4 liter melk (wat je gerust kunt vervangen door rijstemelk, kokosmelk, amandelmelk of sojamelk)
100 gram boter
2-3 appels
50 gr rozijnen
1 eetlepel stevia of yaconsiroop

Bereidingstijd : 40 min

Bereiding:

Kneed meel, eieren , zout, olie en water. Verdeel het deeg in 8 gelijke delen waarvan je vervolgens platte bolletjes maakt. Laat dit drogen.
Kook in een lage, brede pan de boter, melk en stevia. Voeg dan de appels en rozijnen toe naar smaak. Leg de platte broodjes naast elkaar in de pan in de hete vloeistof. Doe de deksel erop en laat het geheel op een laag vuurtje gedurende 25 minuten koken of zet het op een lage stand in de oven (met deksel!).

Haal na dat kleine halve uurtje de bollen eruit en bestrooi met kaneel. Ook lekker met compôte!

Wil jij meer traditionele Duitse kerstrecepten ontvangen? Laat je e-mail achter in het vakje rechtsboven en je ontvangt de link naar 10 recepten in een welkomsmail.

Chantal is journalist en fotograaf en werkt daarnaast als pedagogisch medewerker en NME-er. In het magazine www.oudersvannature.nl worden haar liefde voor kinderen, natuur en communicatie verenigd.

, , ,

No comments yet.

Leave a Reply

error: Content is protected !!