Snel recept: chili sin carne

Chili sin Carne

Deze heerlijke bonensoep is snel te maken, door de pesto-topping heerlijk en hij vult de maag!

Ingrediënten chili sin carne:

  • 1 theelepel en een 1/4 kopje extra vergine olijfolie
  • 1 kleine gele ui, gehakt
  • 2 wortelen, in blokjes gesneden
  • 1 blikje van 400 gram gepelde tomaten
  • zeezout en zwarte peper
  • 1 blik van 440 gram kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 blik van 440 gram cannellinibonen bonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 blik van 440 gram bruine bonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 3 eetlepels pijnboompitten, fijngehakt
  • 1 kopje verse bladpeterselie, fijngesneden
  • eventueel knapperig brood

Hoe maak je deze chili sin carne?

Verhit 1 eetlepel olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en de wortelen toe en roerbak dit gaar in ongeveer 5 minuten.

Meng de tomaten en hun vloeistof, 2 kopjes water, 1 ½ theelepel zout en ½ theelepel peper en breng dit aan de kook.

Voeg de kikkererwten, cannellini en bruine bonen toe en laat alles ongeveer 3 minuten koken.

Vermeng de knoflook, pijnboompitten, peterselie, de resterende ¼ kopje olie, ¼ theelepel zout, en ⅛ theelepel peper in een kleine kom met een vijzel. Dit is de pesto waarmee je de soep garneert. (Vers is lekkerder, maar kunt ook een potje pesto kopen.)

Verdeel de chili over kommen en voeg de pesto toe aan elke kom. Serveer eventueel met brood en wat sojaroom of sojayoghurt.

 

Foto: Samchills
Chantal is journalist en fotograaf en werkt daarnaast als pedagogisch medewerker en NME-er. In het magazine www.oudersvannature.nl worden haar liefde voor kinderen, natuur en communicatie verenigd.

, ,

2 Responses to Snel recept: chili sin carne

  1. Jana January 19, 2016 at 11:02 am #

    Tip: Vroeger kon je met een flinke schep chilipoeder de typische chili-con/sin-carne smaak meegeven aan je gerecht. Toen veranderde de inhoud van een potje chilipoeder in 100% gemalen chilipeper, nog scherper dan cayennepeper! Het duurde even voor ik dat door had, en een aantal maaltijden werden verpest: véél te pittig en minder lekker! En ik maar piekeren wat ik verkeerd had gedaan…
    Gelukkig kun je het oude, milde “chilipoeder” gemakkelijk zelf namaken, door gelijke delen milde paprika, gemalen komijn (djinten), oregano en chilipeper te gebruiken. Voor kleine kinderen iets minder chilipeper, en let op dat je paprika van de milde variant hebt. Lekker in al je Mexicaanse recepten en bij voorbeeld ook erg geschikt voor geroosterde pompoen (meng blokjes pompoen met olijfolie en kruiden en rooster in een half uurtje in de oven).

    • Ouders van Nature January 19, 2016 at 12:50 pm #

      Oh, wat zonde zeg van die te hete chili con/sin carne. Heb je het gewoon opgegeten of toch maar weggegooid? En wat een leuke tip voor de smaakmaker Jana! Dankjewel 🙂

Leave a Reply

error: Content is protected !!