Winactie: origineel en duurzaam knutselboek

Update op 26 januari 2023
Knutselen met afval leer je met dit knuselboek

* winactie voorbij *

Minder afval. Ik ben helemaal voor. Daarom was ik ook blij verrast toen ik dit superleuke knutselboek Maak er wat van tegenkwam waarbij gebruik wordt gemaakt van dingen die we normaal gesproken weggooien: luciferdoosjes, eierdozen, papieren bordjes en wc-rollen. En raad eens wat? Ik mag 2 knutselboeken weggeven!

Het knutselboek Maak er wat van door Katja Enseling en Ruth Niehoff is een lekker stevig boek (dikke kartonnen cover) met meer dan 60 knutselideeën. Handig opgedeeld in de hoofdstukken wc-rollen (groen), luciferdoosjes (oranje steunkleur), papierenbordjes (blauw) en eierdozen (roze). Je ziet door de kleurtjes in één oogopslag waar je moet zijn.

Originele knutselideeën winactie

Elk hoofdstuk begint met foto’s (pasfotoformaat) van de knutsels zodat je gemakkelijk kunt kiezen wat je graag zou willen maken. Bij alle knutselactiviteiten staan instructiefoto’s in kleur bij elke stap. Het eindresultaat is geweldig. Ik vind het verrassend wat je met het basismateriaal – natuurlijk aangevuld met verf, gekleurd karton en soms draad – kunt doen.

Knutsels voor school, thuis en kinderopvang

Vrolijke lampionnetjes of een konijn uit de hoed van wc-rollen. Een kabelbaan met cabines en tandenborstelhouder van een lucifersdoosje. Ook de pizza’s en de rups uit de appel van papieren bordjes is erg leuk! En wat dacht je vliegenzwammen, feestneus of een kapstok van eierdozen? De knutsels zijn ingedeeld in drie niveaus van moeilijkheid. Bij het eenvoudigste niveau is soms ook de hulp van een volwassene nodig, zoals bij het knippen in een eierdoos.

Leuke knutselideeën voor thuis, op school, bso en kinderopvang, winactie

De schrijvers van dit boek bieden je veel creatieve ideeën om middagen te knutselen met je kind, je bso- of dagopvanggroep of met de klas. Zowel jongens als meisjes worden hier blij van en de volwassenen ook, want veel projectjes zijn erg grappig en origineel!

Met hulp vanaf ca. 5 jaar, zelfstandig vanaf ca. 8 jaar.

De bestelgegevens van het boek:

Uitgeverij Rubinstein, ISBN 9789047623977 / NUR 214
€ 15,50

Bestellen? Als je hem hier bestelt, ondersteun je mij en kan ik meer mooie blogs schrijven!

Winactie knutselboek

Maar je kunt natuurlijk ook het boek proberen te winnen! Ik mag van de uitgever 2 exemplaren weggeven 🙂

Wat moet je daarvoor doen? Twee dingen:

  1. Reageer via onze post* hierover op Facebook, Twitter en/of Instagram of deel dit blog op Facebook of Twitter en Instagram en gebruik #maakerwatvan en #rubinstein #oudersvannature (gebruik deze hashtags en deel openbaar zodat wij jouw bericht kunnen terugvinden)
  2. én vertel ons in je post of reactie waarom jij graag wilt winnen.De winactie loopt tot en met 5 mei 2019. Op maandag 6 mei om 10.00 uur wordt de winnaar bekend gemaakt via mijn social media kanalen.* geen social media account? Je kunt ook meedoen door te hieronder je reactie achter te laten.
👉 Leer hier hoe je kunt knutselen met bladeren.

4 gedachten over “Winactie: origineel en duurzaam knutselboek”

  1. Mariska De groot

    We zijn een knutselclub van 2 personen. Zij (5 jasr) is verslaafd aan tekenen en plakband. Ik (44) ga met haar vilten, buitenschilderen, weven. We bouwen poppenkast van karton. Je kan ons wakker maken voor een potje knippen (haar) of breien (mij). En als daar allemaal ‘s geen zin in hebben, dan lezen we een boek. Over knutselen bijvoorbeeld

  2. Ooohhh ik denk dat mijn dochter heel graag dat glitter elfje wilt maken! Maar die vikingen zijn ook heel stoer. En voor mij fijn dat je de knutsel spullen gewoon in huis hebt. Daarom doe ik graag mee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Don`t copy text!
Scroll naar boven