Vegetarische chili

Update op 23 januari 2023
gezond eenpansgerecht

Deze vegetarische chili is snel klaar, is vegetarisch, zelfs vegan, en bevat héél veel groenten. Perfect voor een gemakkelijke avondmaaltijd.

Dit gemakkelijk en gezonde vegan eenpansgerecht zit boordevol eiwitten door de bonen die het bevat. Samen met de vele andere groenten is deze vegetarische chili een gemakkelijke gezonde maaltijd die ook nog eens snel klaar is en je weinig vaat oplevert. Handig als je weinig tijd hebt om te koken en geen zin hebt in een uitgebreide afwas achteraf.

Gezond eenpansrecept

Een pastaschotel maken is één pan lijkt een hele uitdaging. Want hoe krijg je nu én alle groenten én de pasta precies goed gaar? Dat wil zeggen, niet te hard, niet te zacht en alles op hetzelfde moment klaar. Door de groenten in twee fases toe te voegen lukt dat.

In totaal kost deze gemakkelijke vegan maaltijd je drie kwartier om te maken.

Kijk voor meer lekkere groentengerechten hier!

Wat heb je nodig voor 4 tot 6 porties vegetarische chili?

  • 1/2 kleine gele ui, in blokjes gesneden
  • 1 kleine rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 kleine groene paprika, in blokjes gesneden
  • 1 kleine courgette, in blokjes gesneden
  • 1 kleine zomerpompoen, in blokjes gesneden
  • 2 (van 400 gram) blikjes bonen, uitgelekt en gespoeld (ik gebruikte pinto en zwart)
  • 250 gram suikermaïs, uitgelekt
  • 400 gram kleine geplette tomaten, het sap inbegrepen
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • 2 kopjes elleboogpasta, desgewenst glutenvrij
  • 3 kopjes plantaardige bouillon
  • 2 theelepels olijfolie
  • 2 theelepels komijn
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 theelepel paprika
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1/4 theelepel zwarte peper

Hoe maak je dit vegetarische eenpansgerecht?

  1. Verhit een grote pan op middelhoog vuur en voeg olijfolie en uien toe. Bak de ui 2 minuten en voeg dan de paprika’s, courgette en de zomerpompoen toe. Roerbak de groenten tot ze gaar zijn, 7-10 minuten.
  2. Voeg vervolgens de bonen, maïs, ingeblikte tomaten en tomatenpuree toe. Roer tot alles is vermengd en voeg dan alle kruiden, bouillon en de pasta toe.
  3. Roer alles, breng het aan de kook, laat het ongeveer 20 minuten sudderen tot de pasta gaar is. Serveer met (vegan) crème fraîche.

🍲 Nog een bonengerecht proeven? Probeer dan deze chilisoep met pesto en kikkererwten

2 gedachten over “Vegetarische chili”

  1. Pingback: De lekkerste tzatziki | Ouders van nature

  2. Pingback: Soep voor Bevrijdingsdag | Ouders van nature

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Don`t copy text!
Scroll naar boven