Review: Het Kindvriendelijk Inspiratieboek

Update op 3 januari 2024

Wat vind jij van een boek met adviezen van experts over eigenlijk alles wat je in een kinderleven tegenkomt, of dat nu slapen, eten en buitenspelen is? Het kindvriendelijk inspiratieboek is een veelomvattend boek over een breed spectrum aan opvoedingsonderwerpen. Het boek bevat kennis van 140 experts op het gebied van ontwikkeling, gezondheid en plezier maken. Onderaan lees je hoe je kans maakt op dit boek.

Opvoeden gaat nooit zoals je dacht dat het zou gaan. Het is af en toe een rollercoaster, de weg van baby naar volwassenheid. Je komt zoveel tegen! En als je denk dat je het antwoord weet op, laten we zeggen driftbuien, dient zich de volgende opvoedkwestie alweer aan. Bijvoorbeeld: hoe laten we kinderen gezond eten?

Om ouders en verzorgers te ondersteunen, maakte stichting Kindvriendelijk.nu dit boek met bijdragen van 140 organisaties en ondernemers die elk op hun eigen wijze het leven van kinderen, opvoeders en verzorgers willen vergemakkelijken.

Moestuinieren met Kinderen

De organisaties geven tips op het gebied van spelen, lezen, op vakantie gaan, school, eigenlijk alle onderwerpen die voorbijkomen in een kinderleven. Een deel van de informatie gaat over het aanbod van de organisatie, waarvoor kun je bij ze terecht, een ander deel bevat concrete tips voor ouders en opvoeders van kinderen van 5 tot 12 jaar.

Hier bestel je dit dikke boek

Zo ontdek je in het verhaal van Moestuinieren met Kinderen waarom een moestuin zoveel waarde heeft voor kinderen. Het artikel bevat handige tips om zelf een moestuin te starten. Het Nibud wijst ons de weg door het financiële doolhof van opgroeien, terwijl het in het deel over gezondheid wordt verteld over EMDR als een zachte methode om kinderen met trauma’s en angsten doeltreffend te helpen.

Tips voor gezondheid en ontwikkeling

Maak ook kennis met de positieve effecten op kinderen van yoga, reiki, filosofie en mindfulness. En leer hoe belangrijk een goede ademhaling, gezonde voeding en buitenspelen voor kinderen zijn. Doe kennis op over kinder-EHBO en omgaan met verkeer, huisdieren en geld. Zo zijn er nog veel meer technieken, methodes en tips.

Dit Kindvriendelijk Inspiratieboek staat vol bijdragen van opvoed- en gezondhseidsexperts.

Het boek is met liefde gemaakt. Er staan prachtige afbeeldingen bij de verhalen. Deze verhalen zijn ingedeeld in de vier thema’s gezondheid, ontwikkeling, duurzaamheid en leefomgeving.

Dit prettig leesbare boek is een mix van objectieve informatie en presentaties van de organisaties die een bijdrage leverden. Daardoor is het een fijn naslagwerk voor ouders, verzorgers en iedereen die met kinderen werkt of hen begeleidt. Want je weet meteen waar je terecht kunt voor méér informatie en ondersteuning.

Alomvattend naslagwerk over opvoeden

Wat dat betreft is het doel van het Kindvriendelijk Inspiratieboek – ouders en opvoeders nieuwe inzichten te geven en te laten zien welke ontwikkelings- en ondersteuningsmogelijkheden er zijn voor kinderen – geslaagd. Met dit boek heb je een alomvattend naslagwerk in huis met wat eerste tips en veel adressen voor meer informatie.

In week 1 verloot ik 1 exemplaar van dit boek onder de trouwe lezers van onze mail.

Wil jij een kans maken op het Kindvriendelijk Inspiratieboek?

Abonneer je dan op onze mail en lees wat je daarvoor moet doen. Op 8 januari is de trekking en hier vind je de voorwaarden.
Niet gewonnen?

Bestel dan hier jouw exemplaar

1 gedachte over “Review: Het Kindvriendelijk Inspiratieboek”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Don`t copy text!
Scroll naar boven