Kindermassage voor rust en minder pesten

Update op 25 januari 2023
kindermassage helpt tegen pesten

Deze winactie is afgelopen.

Kindermassage heeft veel voordelen. Door elkaar te masseren en aan te raken komen kinderen beter in hun vel te zitten en gaan ze prettiger met elkaar om

Gezinscoach en welness-expert Corina Elzenaar ontwierp een boek en massagekaarten om masseren op speelse wijze bij kinderen te introduceren.

Stel je voor….

dat je met een groep kinderen met (onderlinge) kindermassage en aanraakspel gaat werken en dit is het resultaat:

 • Minder onrust;
 • een meer ontspannen sfeer;
 • kinderen die weten hoe ze hun grenzen aan kunnen geven en hoe ze andermans grenzen respecteren;
 • meer onderlinge verbondenheid;
 • en meer onderling respect en begrip.

Of stel je voor….

dat je met de kinderen niet alleen op school, maar ook thuis aan de slag gaat met aanraak- en voelspellen of een massageverhaal en dit is wat er gebeurt:

 • Ze ontwikkelen een gevoel van zelfvertrouwen en veiligheid door een beter lichaamsbesef;
 • ze ervaren meer ontspanning;
 • ze leren hoe de tastzin hen kan helpen om dingen beter te onthouden;
 • ze voelen wat het doet als de grenzen die ze aan geven gerespecteerd worden;
 • het zorgt voor meer onderlinge verbondenheid binnen het gezin;
 • ze krijgen een sterker immuunsysteem;
 • een betere concentratie;
 • en een betere nachtrust;
 • en kinderen met ADHD/ADD kunnen in veel gevallen minder medicatie gebruiken of worden in ieder geval rustiger en meer ontspannen.

Klinkt geweldig toch?

Het antistresshormoon oxytocine

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat bij kinderen die worden gemasseerd of elkaar masseren het hormoon oxytocine wordt aangemaakt. Dit hormoon komt onder meer vrij bij zachte, respectvolle, gewenste aanraking. Oxytocine wordt ook wel het hormoon van rust, genezing en herstel genoemd. Het zorgt ervoor dat je je rustig en ontspannen voelt. Dat je concentratie verbetert en je je meer verbonden voelt met jezelf en de mensen om je heen.

Daarnaast breekt oxytocine stresshormonen af zoals cortisol, testosteron en adrenaline. Heb je teveel van deze stresshormonen, dan kan dat leiden tot agressief, onrustig gedrag, pestgedrag en een verhoogde prikkelgevoeligheid. Het beruchte korte lontje.

Oxytocine wordt aangemaakt bij zowel degene die wordt gemasseerd als degene die masseert.

Kindermassage tegen pesten

We spreken van onderlinge kindermassage wanneer de massage wordt gebruikt in een groep. De kinderen masseren elkaar over de kleding heen.

Onderlinge kindermassage en aanraakspel zorgen ervoor dat kinderen beter in hun vel komen te zitten en zich meer verbonden voelen met de mensen om hen heen. Toename van rust en onderling respect is dan een logisch gevolg. De kinderen gaan zich verantwoordelijker voelen voor hun eigen gedrag en voor de sfeer binnen de groep.

Kindermassage kan zowel curatief als preventief worden ingezet. Iemand die lekker in zijn vel zit en zich verbonden voelt met zichzelf en een ander, heeft minder ruzie. En iemand die je masseert, sla je niet.

Oorsprong kindermassage op school

Niet alleen in Nederland masseren scholieren elkaar. Wereldwijd heeft in scholen in minstens 39 landen onderlinge kindermassage inmiddels een plek binnen het curriculum.

De oorsprong van onderlinge kindermassage met massageverhalen ligt in Denemarken en Zweden waar ermee werd gestart om pestgedrag tegen te gaan. De specifieke toepassing met massageverhalen komt ook hier vandaan.

Massagekaarten en massageboek

Onder de indruk van de positieve effecten van massage besloot Corina Elzenaar producten te ontwerpen die zijn te gebruiken door ouders thuis, in het onderwijs en in de kinderopvang. Op dit moment zijn er al:

Happy Kids Massage pakket

Dit pakket bestaat uit 25 A5-formaat massagekaarten + een online training kindermassage. Na het volgen van deze training heb je veel inspiratie om aan de slag te gaan met de kaarten binnen een groep, klassikaal of thuis. Met de 20 verschillende massagegrepen van de Happy Kids Massage Cards kunnen de kinderen eenvoudig een eigen massage samenstellen. Of zelfs een eigen massageverhaal schrijven. Natuurlijk heeft een dergelijke massage tussen ouder en kind hetzelfde effect.

massagekaarten kindermassage

Happy Kids Massageboek

Hierin staan 20 verschillende massageverhalen en gedichten, kriebelliedjes, kriebelkaarten, ontspanningsoefeningen, massageoefeningen, massageluisterverhalen en nog veel meer.

Deze producten zijn afzonderlijk en als set verkrijgbaar en staan garant voor uren kindermassage plezier en inspiratie.

Zowel het boek als de kaarten zijn op vele manier toe te passen. Thuis binnen het gezin, tijdens een kinderyogales, klassikaal op de basisschool of op een BSO.

Vanaf september is ook een speciale app te koop waarmee je eenvoudig een eigen massage kan samenstellen met 5 of 8 verschillende grepen. ook kun je via de app zelf rustgevende muziek toevoegen.

De Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld (LSTZG) ondersteunt de werkwijze van Happy Kids Massage. Daarom staat het bekende lieveheersbeestje afgebeeld op de producten.

Corina Elzenaar is sinds 15 jaar werkzaam op het gebied van massage, wellness en gezinscoaching. Aan wie zich verder wil verdiepen in de mogelijkheden van kindermassage met de Happy Kids Massage producten, biedt Corina samen met andere trainers Happy Kids Massage trainingen aan. De trainingen worden in Nederland en België op verschillende locaties gegeven. Voor scholen en instellingen is er een speciaal groepspakket incl. training op locatie en materialen. Meer informatie hierover is te vinden op haar website www.happykidsmassage.nl.

gratis_spullen

Van Corina mag ik twee Happy Kids Massageboeken weggeven. Kijk hieronder voor de voorwaarden.

boek kindermassage

Wat verloten we?

We gaan twee Happy Kids Massageboeken (t.w.v. 23,- per stuk) verloten.

Hoe doe je mee?

Wil je kans maken op deze leuke prijs? Stuur dan een mail naar chantal@oudersvannature.nl onder vermelding van ‘Happy Kids Massageboek’. Vergeet niet je naam en adres te vermelden!

Meedoen aan de actie is gratis, maar het is wel noodzakelijk lid te worden van deze site, door middel van een aanmelding op onze nieuwsbrief. We trekken de winnaars uitsluitend onder onze abonnees. Aanmelden kan via het venster rechtsboven (pc) of hieronder (mobiel).

Tot wanneer loopt deze actie?

Je kunt tot 27 juli 2018 meedoen aan deze actie. Daarna trekken we uit alle volledige inzendingen de winnaars.

👉 Lees ook de 9 tips voor meer rust in het gezin.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Don`t copy text!
Scroll naar boven