Gebakken tofu

Update op 4 januari 2023
Gebakken tofu

Tofu is een uitstekende vleesvervanger. En als je het goed klaarmaakt is het nog lekker ook! Deze keer is de tofu gebakken op een Aziatische manier.

Ingrediënten voor gebakken tofu (4 personen):

  • 450 gram extra stevige tofu, gesneden in plakken van ongeveer 2 centimeter
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 3 theelepels ahornsiroop
  • 1 theelepel Thaise of Vietnamese friszure chilisaus
  • snufje knoflookpoeder
  • snufje uienpoeder
  • snufje zeezout

Hoe maak je deze tofu?

  1. Verwarm de oven voor op 400 graden en vet een bakplaat in.
  2. Meng in een ondiepe schaal alle ingrediënten (behalve de tofu ) door elkaar.
  3. Dompel elk stuk tofu helemaal onder in de saus leg ze dan op de bakplaat.
  4. Bak ze gedurende 30 minuten, draai de stukken halverwege even om.

🍝🍛 Het resultaat is knapperige tofu met een heerlijk zoete en kruidige smaak. Erg lekker bij groene groenten, zoals broccoli in tomatensaus, en rijst, pasta of couscous. De restjes kunnen een dag later in een burrito worden verwerkt.

Meer groentegerechten? Kijk dan eens naar Lekker Plantaardig!

Fotocredit gebakken tofu, Zlatko Unger

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Don`t copy text!
Scroll naar boven