Broccoli in tomatensaus

Update op 15 juli 2024
Broccoli met tomatensaus

Deze broccoli in tomatensaus is een snelle versie van een oorspronkelijk Italiaans gerecht dat helemaal tot zijn recht komt met verse tomaten en basilicum. Beproefd en goed bevonden!

Wat heb je nodig voor deze broccoli in tomatensaus (4 personen)?

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes fijngesneden knoflook
  • 1 blikje in blokjes gesneden tomaten (425 gram)
  • 1 pond broccoliroosjes
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • (verse) basilicum, circa 15 blaadjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Hoe maak je deze broccoli in tomatensaus?

  1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op een middelhoog vuur.
  2. Voeg de knoflook toe en bak het geheel een paar minuten, terwijl je voortdurend roert.
  3. Voeg dan de tomaten toe met het sap en laat alles sudderen tot het vocht is voor de helft is verdampt.
  4. Leg dan de broccoli bovenop de tomaten en breng het gerecht op smaak met een beetje zout en peper.
  5. Dek de pan af en laat alles 10 minuten sudderen op een laag vuur of tot de broccoli gaar is. Voeg in de laatste minuut ongeveer 15 basilicumblaadjes toe. Zorg ervoor dat de broccoli niet te gaar is. Hij moet beetgaar zijn.
  6. Doe alles dan in een mooie schaal, voeg een 2 eetlepels balsamicoazijn en 2 eetlepels olijfolie toe en roer het nog even goed door zodat de saus goed verdeeld is.

Deze gezonde groenteschotel smaakt heerlijk met bruine rijst en knapperig gebakken en gemarineerde tofuschijfjes!

Meer groentegerechten? Kijk dan eens naar Lekker Plantaardig!

Fotocredit Broccoli, Cyclonebill

2 gedachten over “Broccoli in tomatensaus”

  1. Dag Chantal,
    Ziet er smakelijk uit.
    In de bereiding mis ik de ingrediënten Balsamico, basilicum en de 2e olijfolie.
    Groet,
    Henny

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Don`t copy text!
Scroll naar boven