Met een digitale gids de natuur in

Update op 25 januari 2023
Met IVN app natuur in met kinderen

Heb je ook weleens dat je graag iets weet van de omgeving als je eropuit trekt? Ga je daarom graag de natuur in met een gids? Met de nieuwe app van IVN heb je informatie bij je over minstens 70 wandel- en fietsroutes.

Als je met je kinderen eropuit gaat, is het leuk ze iets te vertellen over de omgeving. Met de IVN Route app heb je je eigen digitale gids op zak die je offline kunt gebruiken. Er staan meer dan 70 routes in heel Nederland in de app en elke week komen er nieuwe wandelingen bij.

Hoe werkt de app?

Kies eerst of je wilt wandelen of fietsen. Dan kies je de afstand en de locatie waar je dit wilt doen. Je krijgt nu een aantal suggesties, ik koos een rondje Kootwijk op de fiets.

Na een korte beschrijving van de route, de omgeving, vermelding van de knooppunten en de ov-aansluitingen download ik de route. Ik krijg een kaart met te openen vensters voor meer info over de omgeving.

Hese mannenstem

Soms krijg je algemene cultuurhistorische geschiedenis. Zoals bij de wandeling langs het Waskemeer het weetje dat ‘boer’ verwant is aan de woorden ‘bouwen’ en ‘buur’ en dat het woord voor het eerst is aangetroffen in 1516.

Bij sommige routes zit een stem die vertelt. Zoals bij de route polder Arkerheen, de cultuurhistorie en recreatieve faciliteiten worden beschreven door een hese monotone mannenstem. Dat vind ik een verbeterpuntje.

Wel leuk is dat je bij deze route de genoemde vogels ook hoort en zo leert herkennen.

Kinderen spelen buiten in een veld

25 wandelroutes voor kinderen

Als je uitgebreid zoekt op ‘kinderen’ komen er 25 wandelroutes tevoorschijn. Sommige wel 20 km lang, wat ik niet zou aandurven met mijn kind.

Ook de info vind ik niet bijzonder gericht op kinderen als ik een ‘kinderroute’ download. Maar heb je een beetje nieuwsgierig kind, dan is het misschien wel leuk te vertellen waar het zand dat we gebruiken afgraven (route Rinskebos) en dat je in natuurgebied het Zwin grote kans hebt een smient te zien (laarzenpad de Flaeren).

Door alle informatie gaat de omgeving leven en wordt wandelen en fietsen in de natuur leuker.

Geen internet nodig

Alle routes zijn offline te gebruiken nadat de route is gedownload. Voor het downloaden heb je wel een internetverbinding nodig. Wil je onderweg zien waar je je op de route bevindt? Dan moet de GPS-functie aan staan. Bij de route zit verder de mogelijkheid om via Google maps naar het startpunt te navigeren.

De app IVN Routes is beschikbaar in iOS en voor Android.

 

Fotocredits:
Man kinderen in bos door Seattle Municipal, gepubliceerd onder Creative Commons licentie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Don`t copy text!
Scroll naar boven