Boekenlegger als moederdagcadeau

Update op 22 juni 2022
Zelfgemaakte boekenleggers met bloemmotief

Met Moederdag zijn zelfgemaakte cadeautjes toch het leukst. Dit cadeau is voor moeders die van lezen houden. Met deze zelfgemaakte boekenlegger maak je haar helemaal blij!

Ben ik de enige moeder die nauwelijks aan lezen toekomt? Vast niet! Eigenlijk zijn de meeste boeken die ik lees kinderboeken tijdens het voorlezen.

Lezen voor mezelf doe ik voornamelijk tussendoor in bed of in het kleinste kamertje, maar vaak moet ik na een paar bladzijden het boek alweer wegleggen, omdat ik moet helpen met huiswerk, ga koken of een ander huishoudelijke klus. Dan is het toch heel handig als je geen ezelsoor hoeft te maken of niet even snel een stuk wc-papier tussen de pagina’s moet schuiven, maar een mooie boekenlegger voorhanden hebt? Maar er is één nadeel: losse boekenleggers raak ik vaak kwijt. Heb jij dat ook?

Met een leuke nieuwe boekenlegger maak je me dus blij. Soms krijg je er één in de boekhandel of als promotiemateriaal op een markt. Maar een zelfgemaakte boekenlegger voor Moederdag is nog veel leuker!

Dit is een eenvoudige knutselactiviteit voor Moederdag of een andere gelegenheid om een leuk zelfgemaakt cadeautje te geven.

Zo maak je zelf een boekenlegger

Het maken van deze boekenlegger is niet moeilijk. Ook jonge kinderen kunnen de boekenlegger maken, het is een knutselactiviteit voor kleuters en oudere kinderen.

Hieronder zie je de stappen in het proces van zelf een boekenlegger maken. Je begint met het kiezen van een leuke print, het liefst in een rechthoekige vorm. Dat is een kwestie van zoeken op internet naar afbeeldingen, waarbij je het formaat al bepaalt voordat je gaat zoeken.

Wij kwamen op de volgende afbeelding uit.

Zelf een boekenlegger maken als knutselactiviteit

Je ziet hierboven dat een deel al is ingekleurd. Je kunt dus kiezen voor een zwartwit afbeelding voor je boekenlegger die je zelf inkleurt of een al gekleurde afbeelding, maar zelf inkleuren past wel beter bij deze knutselactiviteit.

Vervolgens knip je de afbeelding uit en plak je het voor de stevigheid en omdat het er mooier uitziet, op een vel gekleurd karton.

Het liefst een kleur karton die goed past bij de afbeelding die je koos. Wij kozen voor groen, een kleur die in vrijwel elke afbeelding van de bloemen terugkomt. Dat worden fleurige boekenleggers!

een boekenlegger maken als Moederdagcadeau

Vervolgens knip je elke afbeelding ruim uit waarbij je een gekleurd randje overhoudt. Door het karton is je zelfgemaakte boekenlegger stevig.

Daarna plak je er plakplastic overheen. Heb je een laminaatmachine, dan word je boekenlegger nóg steviger.

Ten slotte knip je een gaatje in een bovenhoek met een perforator en rijg je er een mooi lintje door dat je vastknoopt. Aan de twee uiteinden knoop je twee mooie kralen vast. Klaar is je boekenlegger!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Don`t copy text!
Scroll naar boven