Winactie: 2×2 vrijkaarten voor film De apenprins

Update op 21 mei 2022
De Apenprins Franstalige animatiefilm met een boodschap.

Deze winactie is afgelopen.

De apenprins is een prachtige animatiefilm die tot nadenken stemt. Een Franse film met ondertiteling die je graag samen kijkt met je kind. En ik mag vrijkaartjes weggeven!

Vandaag zag ik een film die ontroert en laat lachen. De mooie beelden en het verhaal zoemen nog rond in mijn hoofd. Dit is een film die je moet zien. Met een beetje geluk kan dat gratis. Want fans van Ouders van Nature maken kans op 2×2 vrijkaartjes 🙂

Waar gaat De apenprins over? Tom groeit op in heel bijzondere stad op het eiland Niouton. Hij is als baby te vondeling gelegd en wordt opgevoed door professor Abervrach en Elizabeth, twee slimme, rebelse wetenschappers. Op een dag vindt hij op het strand de gewonde oude apenprins Laurent. Die is aangespoeld vanuit het grote apenrijk Laankos, middenin de wildernis.

Spannende film

En dan ontspint zich een filosofische fabel met veel tegenstellingen: beschaving versus natuur, dogma versus nieuwsgierigheid en geloof versus wetenschap. Deze worden vertegenwoordigd door enerzijds de stad op Niouton, waar het verhaal zich afspeelt, en Laankos, de wildernis aan de andere kant van de oceaan.

De Nioukos, de bewoners van Niouton, denken dat zij de enige bewoners zijn op de wereld. Overdag werken ze hard in deprimerende fabrieken, ‘s avonds hebben ze op bijzondere wijze plezier.

De Apenprins, spannende animatiefilm met mooie beelden.

Professor Abervrach probeert andere wetenschappers ervan te overtuigen dat er meer is dan de stenen stad op Niouton. Prins Laurent, die komt uit een land waar de apen relaxt in bomen wonen, is het levende bewijs. Maar niemand gelooft hem. Ondertussen rukt het bos op, en zal de geïndustrialiseerde samenleving in Nioutin met haar inwoners die zich verheven voelen boven de natuur, weldra worden overwoekerd…

Langzame en dromerige filmbeelden

De apenprins is geen snelle tekenfilm met veel geluid, kleur en snelle beelden. De kleuren zijn zacht, het tempo kalm en de Franse voice over kalm van toon. De Franse stemmen zijn niet nagesychroniseerd wat het geen film maakt voor kleine kinderen. Maar voor jouzelf en de wat oudere kinderen is dit een spannende film die kinderen leert dat afwijkende meningen heel waardevol kunnen zijn.

Bekijk hier de trailer van De Apenprins.

Al eerder maakte de veel bekroonde regisseur Jean-François Laguionie een film over apen die leven als mensen. Ook Le château des singes (1999) gaat over een aap die een ander apenrijk ontdekt, geciviliseerder dan het zijne. Maar in De apenprins (Le voyage du prince) beschrijft de Franse animatiefilmer Jean-François Laguionie andere plaatsen en andere personages. In De apenprins is de aangespoelde aap een oude, gewonde aap, in Le château des singes (Het apenkasteel) was het een jong, nieuwsgierig aapje.

De overeenkomst tussen beide films is dat de regisseur de kijker wil laten nadenken over onze manier van leven. Wat is beter, de industrialisatiesamenleving of leven in de natuur? In de film krijg je geen eenduidig antwoord, je mag zelf je conclusies trekken. De apenprins is een filosofische film met prachtige beelden, zonder moraliserend te zijn.

Wil jij gratis naar deze mooie film?

Ouders van Nature verloot onder haar fans 2×2 vrijkaarten voor De apenprins.
Fan worden? Dat kan via als je hier je naam achterlaat.

Let op! Omdat ik graag weet of je de kaartjes wilt, vraag ik je een mailtje te sturen naar chantal@oudersvannature.nl met daarin de bevestiging. Het is jammer als de vrijkaartjes niet gebruikt worden!

Zondagavond 18 juli maak ik de winnaars bekend via mijn social mediakanalen. De vrijkaartjes worden maandag per post verstuurd.

Het helpt als je deze blog of mijn bericht op mijn social mediakanalen deelt met de tag @oudersvannature (Facebook) of @oudervannature.nl (Instagram).

Hier kun je zien waar en wanneer de film draait.

2 gedachten over “Winactie: 2×2 vrijkaarten voor film De apenprins”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Don`t copy text!
Scroll naar boven