Winactie: een jaar lang moestuintips

Update op 27 januari 2023
Kinderen leren gezonder eten als ze moestuinieren

Het is winter en wij zijn begonnen met de voorbereiding van de moestuin. Dat lijkt vroeg, maar we bewerken nu al de grond en maken plannen voor volgend jaar. Moestuinieren gaat het hele jaar door.

Wil jij leren moestuinieren? Dan is deze online moestuincursus die je kunt winnen, misschien wel iets voor jou.

Dat kinderen vaker naar buiten moeten, hoef ik jou niet te vertellen. En dat een groene omgeving goed is voor kinderen weet je ook. Ik vind moestuinieren met kinderen erg leuk, omdat het zoveel in zich heeft:

  • Kinderen zijn lekker buiten.
  • Ze leren voedsel waarderen en volgens onderzoek gezonder eten als ze het zelf telen.
  • Kinderen bewegen meer.
  • Ze leren over natuur.

Leren moestuinieren

Door de cursus krijg je de basistechnieken van moestuinieren onder de knie:

  • Hoe deel je de tuin in;
  • hoe zaai, plant en oogst je;
  • je leert over composteren en onkruid tegengaan (indien nodig);
  • over dieren in je tuin.

Ook leer je hoe je een teeltplan maakt.

Moestuinieren is voor kinderen erg leerzaam

Kinderactiviteiten en natuurweetjes

Met deze cursus ontvang je niet alleen moestuintips, maar ook kinderactiviteiten en leuke natuurweetjes. Hoe houdt een kikker zijn winterslaap? Waarom vallen bladeren van de boom? Zijn er in de winter ook vlinders? De cursus bevat bovendien recepten met groenten en fruit van het seizoen.

De cursus gaat het hele jaar door, net als de natuur. Je leert ook in de winter telen en ontvangt elke week lessen, bij elkaar meer dan 300! Niet alles bij elkaar Googelen, maar alle benodigde kennis in hapklare brokken, precies wanneer je deze nodig hebt.
Dat scheelt een hoop tijd!

De informatie is geschreven voor volwassenen, maar ook erg leuk voor kinderen. In een besloten Facebookgroep kunnen deelnemers vragen stellen aan de cursus leider en de medecursisten.

Meer info over de moestuincursus

Klein moestuintje

De cursus is voor iedereen die met kinderen leeft of werkt en de basis wil leren van moestuinieren in de volle grond. Heb jij nog een plekje over voor een moestuintje? Voor deze cursus is 9 m2 genoeg (groter mag ook natuurlijk).

Onze tuin is iets groter, zo’n 25m2, maar ik werk er met groepen kinderen. Elk kind heeft een eigen teeltbed en om de tuin staan inheemse heesters om de gewassen te beschermen tegen zon en wind. Daar staan fruitstruiken tussen, dus dat is lekker snoepen tussen het moestuinieren door

Wij kozen er bewust voor om niet in bakken, maar in de volle grond te telen. Zo leren kinderen meer over natuur. Iedereen heeft wel ergens een plekje waar wat groenten geteeld kunnen worden. Het is helemaal niet erg wat steen op te offeren voor een moestuintje. Meer groen is juist nodig om de effecten van klimaatverandering op te vangen. Groen is koeler op hete dagen dan steen. En regen vloeit gemakkelijker weg in de grond dan in een stenen omgeving.

Kinderen leren gezonder eten als ze moestuinieren

Winactie

Zin om aan de slag te gaan en volgend jaar eigen tomaten en courgettes te oogsten? Dan heb je geluk, want ik verloot deelname aan deze leuke moestuincursus voor een jaar ter waarde van 179 euro onder mijn volgers.

Wil jij meedoen aan deze winactie? Laat dan in een reactie hieronder, op Facebook of op Instagram (met de hashtag #moestuinierenmetkinderen) weten waarom jij graag kans maakt op deze cursus of wie je graag zo’n cursus cadeau wilt doen. Dit kan een persoon zijn, maar ook een klas of een kinderdagverblijf.

Daarnaast vind ik het leuk als:

  • je me volgt op Facebook of Instagram
  • je de winactie deelt op social media met de hashtag #moestuinierenmetkinderen

Deelnemen aan deze winactie kan tot en met 27 november 2019. Op 28 november maak ik de winnaar bekend via een privébericht of e-mail. Meldt de winnaar zich niet binnen 48 uur, dan wordt een andere winnaar gekozen.

Moestuinieren doe je ook in de winter

Groen sinterklaas- of kerstcadeau

De cursus is wellicht een leuk cadeau idee voor de decembermaand. Elke nieuwe deelnemer – ook van de gewonnen cursus – krijgt een leuke attentie. Dus als jij de cursus cadeau doet, heb je ook echt iets tastbaars om te geven.

Wil je hem cadeau doen? Stuur dan een mail naar chantal@moestuinierenmetkinderen.nl met de naam van degene die de cursus gaat doen en jouw adres, zodat jij de welkomstattentie ontvangt en deze cadeau kunt doen. Je betaalt op het moment online als je je cadeau geeft (of vlak erna) zodat de cursus pas start nadat je het cadeau hebt gegeven. De instructies hiervoor krijg je per mail.

Meer info over de moestuincursus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Don`t copy text!
Scroll naar boven