Waar blijft een scheet als je hem inhoudt?

Update op 13 oktober 2023
Inkijkexempaar Waar blijft een scheet als je hem inhoudt?

WINACTIE

Waarom smaakt oorsmeer vies? Waarom rimpelt je huid in bad? Waarom zitten er kronkels in je brein? Enkele vragen die je kunt vinden in Waar blijft een scheet als je hem inhoudt? De redactie van de New Scientist verzamelde 100 waanzinnige weetjes over je lichaam in het boekje Waar blijft een scheet als je hem inhoudt?

De New Scientist is van origine een Engelstalig populairwetenschappelijk tijdschrift dat sinds 2013 maandelijks in het Nederlands verschijnt. Kenmerkend voor dit tijdschrift is de focus op ideeën die de wereld veranderen. Met speciale uitgaven voor kinderen wil de uitgever ‘kinderen op een speelse en uitdagende manier met wetenschap kennis laten maken’. In dit boekje vind je geen uitgebreide wetenschappelijke uitleg, maar leuke weetjes met een korte toelichting die de honger naar meer opwekken.

Snot en hersenen

Eerder in de serie Young Scientist-serie verschenen een wetenschapskalender en vakantieboek. In de pocket Waar blijft een scheet als je hem inhoudt? lees je dat je elke dag een paar glazen vol snot maakt en dat je ’s ochtends langer bent dan ’s avonds.

Dat zijn leuke weetjes over het menselijk lichaam die goed aanslaan bij opgroeiende kinderen van wie het lichaam enorm in ontwikkeling is. Van blauwe plekken tot gele plas en van darmen tot nagels, je hele lichaam komt langs.

Ook leuk voor grote mensen

Ook voor volwassenen is de informatie interessant en nog lang niet allemaal bekend. Ik was in elk geval blij verrast toen ik las dat het onderscheid tussen avond- en ochtendmens voor de helft genetisch is bepaald. Dat je met wat moeite dit ritme kunt verschuiven, is dan weer een aansporing om iets vaker eerder naar bed te gaan….

Nog een leuk weetje: wist jij dat als je rustig op een stoel zit, van de energie die je gebruikt een kwart voor rekening van je hersenen is? Overigens verbruiken je hersenen altijd dezelfde hoeveelheid energie. Als je lichamelijk actiever wordt, blijft deze hetzelfde, het aandeel in de totale hoeveelheid energie die je verbruikt, wordt dan kleiner. Het is dus niet zo dat als je meer nadenkt je afvalt, daarvoor zul je echt in beweging moeten komen…

Cover Waar blijft een scheet las je hem inhoudt?Mocht je dit boek aanschaffen als Sinterklaascadeau, dan is het leuk om het eerst zelf even door te lezen 😉

Er is een winactie!

Ik mag twee exemplaren weggeven 😊 Wat moet je doen om in aanmerking te komen?

Heel eenvoudig, vul vóór zondag 15 oktober het formulier hieronder in. Je geeft dan aan interesse te hebben in nieuws van Ouders van Nature. Doe je mee? Bekijk hier het inkijkexemplaar.

De twee winnaars van deze winactie worden per e-mail op de hoogte gesteld van hun prijs. Deze wordt gratis opgestuurd. Niet gewonnen? Bestel het boek hier!

Experimenteren bij de boekhandel op 15 oktober

Ben je komend weekend in Amsterdam? Ter ere van de Kinderboekenweek èn de lancering van Waar blijft een scheet als je hem inhoudt? organiseert de uitgever op zondag 15 oktober een Young Scientist-middag bij Boekhandel Scheltema in Amsterdam. Om 14:00 uur en 16:00 uur is er een quiz over het menselijk lichaam, gevolgd door interactieve experimentjes voor kinderen. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Waar blijft een scheet als je hem inhoudt? 100 waanzinnige weetje over je lichaam
New Scientist
ISBN 9789085718376
Paperback, 100 pagina's
€ 11,99

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Don`t copy text!
Scroll naar boven