Vers sap met bieten, sinaasappels en gember

Update op 26 januari 2023
Vers sap van bieten, gember, sinaasappels en wortels

Dit verse sap is een heerlijke vitaminebom. De gember geeft het sap een wat pittige smaak en werkt ontstekingsremmend. Perfect als tussendoortje na school.

Zelfgemaakte sappen zijn fantastisch. Je kunt er alles in doen wat je wilt (en wat je kind lust). En zo werkt je kind als vanzelf een supergezond drankje naar binnen. Het enige dat je nodig hebt, is een fruitpers en wat fruit of groenten (of beiden). En het mooie is: in dit sap zitten geen toegevoegde suikers of conserveringsmiddelen! Alle ingrediënten zijn vers en je weet precies wat je drinkt.

Deze heerlijke mix heeft de zoetheid van wortels, de citrussmaak van sinaasappelen en de aardse zoetheid van bieten. Het sap is niet alleen geweldig voor het stimuleren van je immuunsysteem, maar ook voor het ontgiften van je lever. Mocht gember een stap te ver zijn, dan kun je dit weglaten of vervangen door bijvoorbeeld ananas.

Gezonde bieten

Rode biet heeft een aardende energie, verbetert je bloedsomloop, reinigt je lichaam en zuivert je bloed. Een van de belangrijkste voordelen van bietensap is dat het een kleurpigment bevat dat betalain wordt genoemd. Dit is een krachtige antioxidant en ontstekingsremmend. Bieten bevatten veel foliumzuur en mangaan.

Het groene bietenblad bevat veel vitamine A, C, K en calcium en ijzer. Je kunt het er gewoon bij persen. Wist je trouwens dat vitamine C de ijzerabsorptie verhoogt?

Uit recent onderzoek blijkt dat rode bieten het gemakkelijker maken voor het lichaam om zuurstof op te nemen. Daardoor wordt het uithoudingsvermogen versterkt. Daarnaast verlagen bieten de bloeddruk en verminderen ze spierpijn na het trainen. Fijn voor sportieve ouders!

Kijk hier voor meer recepten met groenten!

Wortels goed voor je ogen

Wortelen verminderen het risico op hartziekten en beroertes. Ze bevatten vitamine A, K, kalium en koper. Dat is goed voor je ogen. In wortels zitten bovendien veel antioxidanten die veroudering tegengaan.

Sinaasappels zijn rijk aan vitamine C. Ze zijn ook een goede bron van calcium, koper, kalium en vitamine A en B. Ook bevatten deze citrusvruchten flavonoïden die helpen tegen infecties door je immuunsysteem te ondersteunen.

Wagenziekte bestrijden met gember

De gember is een natuurlijk ontstekingsremmend middel dat artritis, reisziekte en misselijkheid verlicht. Gember helpt het lichaam bij het ontgiften, stimuleert de bloedsomloop en het immuunsysteem en geeft een warm gevoel van binnen tijdens de gure wintermaanden.

Wat heb je nodig voor deze gezonde winterdrank?

Ingrediënten voor 4 glazen:

  • 2 rode bieten, liefst met loof. Het loof bevat gezonde mineralen en vitamines
  • 5 ons wortels
  • 1 kilo sinaasappels (ongeveer 4 stuks)
  • 1 cm gember
  • (1 eetlepel sojayoghurt)
  • Sapcentrifuge of blender

Hoe maak je dit verse sap?

  1. Was de wortels en het rode bietenloof.
  2. Verwijder de schil van de sinaasappelen, de bieten en van de gember.
  3. Doe alle ingrediënten in de sapcentrifuge of blender.
  4. Garneer eventueel met een eetlepel sojayoghurt om de smaak wat voller te maken.
Meer gezonde drankjes proeven? Probeer dan eens deze groene smoothie met spinazie, banaan en mango.
Foto door Breville, gepubliceerd onder Creative Commonslicentie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Don`t copy text!
Scroll naar boven