Veganistisch recept: wraps met eiwitrijke groenten

recept veganistische wraps met bonen
Minder vlees is beter voor mens, milieu en dier. Minder zuivel ook. Daarom geef ik je een snel en gemakkelijk veganistisch recept voor een lekkere en gezonde maaltijd.

Wraps zijn een handige manier om in één keer veel verschillende voedingsmiddelen binnen te krijgen. Ze zijn lekker en vrijwel alle kinderen zijn er dol op.
Met wraps kun je eindeloos variëren. Dit recept bevat humus, erwten en bonen voor de benodigde eiwitten. Want als je vlees (en dierlijke producten) laat staan, moet je er serieus op moet letten dat je voldoende eiwitten binnen krijg. Bonen zijn daarom een belangrijk ingrediënt voor vegetariërs en veganisten.

Maar je kunt wraps maken met allerlei ingrediënten, bijvoorbeeld met spinazie, bonen, wortel, ui en tempeh.

Wat heb je nodig voor de wraps (6 personen)?

Wraps:

  • 200 gram volkoren speltmeel
  • 400 ml. plantaardige melk (havermelk, rijstmelk of amandelmelk)
  • 2 theelepels kerrie
  • 1 eetlepel bieslook
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snufje zout
  • plantaardige olie om te bakken

Vulling:

Groenten die je lekker vindt en liefst die veel eiwitten bevatten. Voor deze wraps koos ik voor linzen, kikkererwten, zongedroogde tomaatjes en paddenstoelen.
Maar andere groenten zoals wortel, tempeh, spinazie en zwarte bonen kan dus ook.

  • 1 potje linzen
  • 1 potje kikkererwten
  • 1 bakje shii-takes of andere paddenstoelen
  • 1 rode ui
  • bakje hummus
  • gegrilde paprika
  • ¼ avocado
  • handje krenten
  • zongedroogde tomaten

Hoe maak je deze veganistische wraps?

  1. Doe het volkorenmeel met de plantaardige melk in een kom met de kruiden, zout en bakpoeder en roer met een garde tot er geen klonten meer in zitten.
  2. Doe een soeplepel van de mix in een pan met de olie en draai de wrap om als er gaatjes in verschijnen.Bak door totdat de mix op is en houdt de wraps warm.
  3. Was de groenten en snijd ze fijn (ui, paprika en paddenstoelen).
  4. Doe als eerste het uitje in de pan en fruit deze ongeveer 5 minuten.
  5. Doe dan de rest van de groenten in de pan. Ten slotte de krenten erbij.
  6. Besmeer een wrap met hummus en doe de groentenmix erop.
  7. Een beetje avocado en wat zongedroogde tomaten erop en smullen maar!

Deze veganistische wraps smaken heerlijk met tzatziki. Lees hier het recept voor de lekkerste tzatziki!

 

Foto:
wraps door Jeffrey W gepubliceerd onder Creative Commonslicentie

Chantal is moeder, schrijver, pedagogisch medewerker en NatuurWijzer. In het magazine www.oudersvannature.nl worden haar liefde voor kinderen, natuur en communicatie verenigd.

, ,

No comments yet.

Geef een reactie

error: Content is protected !!