Vegan nagerecht met wortel en kokos

Update op 23 januari 2024
Wortelpudding

Deze wortelpudding met amandelmelk en kokos bereid je in een half uurtje. Het moeilijkste is om dit vegan nagerecht te nog een uur te laten staan totdat het is afgekoeld.

Worteltaart ken ik wel als vegan recept. Maar een worteltoetje? Naaah, als je me had verteld dat dit lekker is, had ik het niet geloofd. Het is dat ik het maakte en proefde dat ik er nu zo enthousiast over ben. Dit is echt lekker! Het moeilijkste is dit vegan nagerecht een uur te laten afkoelen.

Toch doen, want koud is het nog lekkerder èn steviger 😉 Dit worteltoetje valt zeker in de smaak bij kinderen. Laat ze meehelpen de kruidenzaadjes te kneuzen of de massa in de vormpjes te doen. Hartstikke gezellig, samen koken 😀

Wat heb je nodig voor dit vegan nagerecht?

  • 300 gram winterwortel
  • 2,5 deciliter amandelmelk
  • 1 eetlepel geraspte kokos
  • 1 eetlepel amandelmeel
  • 3 kardamompeulen (of 3 theelepels kardamompoeder)
  • 2 kruidnagelen
  • 1 volle theelepel korianderzaad
  • 2 theelepels geraspte sinaasappelschil
  • beetje zoet (honing of agavesiroop, hier staan wat alternatieven voor suiker)
  • ruim 1 volle eetlepel maïsmeel
  • olie om te bestrijken
  • snufje zout

Ontdek hier meer recepten

Hoe bereid je dit veganistische nagerecht?

Schil de winterpeen en snijd hem in stukjes.

Kneus de zaadjes van de koriander en de kardamom.

Doe de wortel, de specerijen en de sinaasappelschil (kruidnagel eventueel in een thee-ei), de kokos en het amandelmeel samen met de melk en een mespuntje zout in een pan en breng aan de kook. Laat zachtjes koken tot het gaar is (ongeveer 15 minuten).

Pureer dan het geheel en zet het weer op het vuur. Laat wat inbinden en breng op smaak met honing, agavesiroop of een alternatieve zoetstof (gebruik een lichte soort anders gaat de kleur verloren).

Voeg wat maïsmeel toe en laat nog een paar minuten inbinden terwijl je voortdurend roert.

Doe in een ingevette vorm of kleine vormpjes en laat goed afkoelen. Keer de vorm om en plaats de pudding op een bord.

Tip: serveer koud met wat warme gembersaus of als dat te pittig is voor kinderen met warme vanilleroom.

Meer vegan recepten vind je hier

2 gedachten over “Vegan nagerecht met wortel en kokos”

  1. Hallo, ik kan in de bereidingswijze de peen niet meer terugvinden. Die kook je in de amandelmelk met de specerijen?

    1. Hallo Wilma, je hebt helemaal gelijk! De wortel is in het recept weggevallen. Slordig, ik heb de wortel weer toegevoegd. Je kookt deze inderdaad samen met de amandelmelk, amandelmeel en de specerijen. Laat je weten hoe het smaakte?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Don`t copy text!
Scroll naar boven