Spannend vakantieboek: De Yukon Vuurman

Update op 22 juni 2022
Spannende vakantie in Canada eindigt in drama waarbij jongen moet survivalen.

Als de vijftienjarige Erik met zijn oom een rondreis maakt in het Canadese Yukon gebeurt er iets vreselijks. Dan moet Erik zien te overleven in bossen en bergen tussen wolven en beren. Gaat dat hem lukken? De Yukon Vuurman is een superspannend jongensboek dat voor Sam (11 jaar) een van zijn lievelingsboeken werd. Hij vertelt hier wat hij zo leuk vindt aan dit leerzame lees- en plaatjesboek.

‘Toen ik zes jaar was, maakte ik in de grote vakantie met mijn moeder en een vriendin van haar een rondreis door British Columbia, waar ook beren en wolven leven. We hebben ook gevaren. Niet op de South McMillan en niet met een Canadese kano zoals in het boek, maar met een motorboot. Een boot om aan de oevers beren te bekijken. Dat was superleuk, net zoals de orka’s die we vanaf een andere boot voor de kust van Canada zagen.”

Spannend kinderboek

“Ik was erg blij toen ik dit boek kreeg. Ik zag de cover en dacht: dit is vast een leuk boek! Want op het plaatje stonden bergen en bos en daar houd ik van. Ik heb niet eerst achterkant gelezen, maar ben meteen gaan lezen. In drie dagen had ik het uit.”

In De Yukon Vuurman maakt de tiener Erik een trektocht per kano over de South McMillan. Per ongeluk belanden ze op een gevaarlijk deel van de rivier en dan gaat het vreselijk mis. Erik, die gek is op survival en wilde dieren, wordt zwaar op de proef gesteld. Hij moet zijn survivalkennis in de praktijk brengen en zien te overleven in een onherbergzaam natuurgebied met enorme bossen, wilde rivieren, zompige moerassen en besneeuwde bergen. Een gebied waar ook elanden, wolven en beren leven. Zal dat hem lukken?

Hut bouwen als één van de survivaltechnieken in spannend jeugdboek over Yukon in Canada. over

Survivaltechnieken leren

In dit spannende kinderboek komen tal van survivaltechnieken voorbij, voorzien van meer dan 300 mooie kleurenillustraties van illustrator Paul Oole. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je touw maakt, hoe je met een pijl en boog schiet en hoe je vis schoonmaakt.

“De tekeningen zijn heel mooi en alles wordt goed uitgelegd. Ik heb een paar keer teruggebladerd om te zien hoe je de boog kon maken. Ik heb die gemaakt, maar de boog ging jammer genoeg stuk. Dat was omdat je het hout met een bijl moest splijten en die had ik niet bij me.”

Dit boek laat je niet alleen de avonturen van Erik meebeleven, maar geeft je ook tips & tricks om in de wilde natuur te overleven. Je leert hoe je vuur maakt zonder lucifers, wat je moet doen als je een beer tegenkomt of een eland, hoe je vlees rookt en hoe je veilig met een mes.

Bekijk dit boek

Is dit verhaal echt gebeurd?

Schrijver Daan Kloeg is bioloog, reisfotograaf en reisjournalist. Hij maakte zelf ook tochten Canadese kano op de South MacMillan. Hij ging ook kanovaren over de Pelly rivier, de Yukon en de Teslin rivier. In Siberië maakte hij een kanotocht over de Severnaya.

Gelukkig liepen al die tochten goed af, zodat Kloeg dit avontuurlijke en leerzame jeugdboek kon schrijven.

Zo ga je veilig om met een bijl als je wilt houthakken.

Reizen naar Canada

Sam: “Ik vond het een heel spannend verhaal. Vooral toen een onbekend wezen op de deur stond te bonken. Hoe dat afliep vertel ik niet, want dan verklap ik teveel. Ik heb eerder een film gezien over Yukon in Canada, The Call of the Wild. Het is grappig dat de held uit De Yukon Vuurman in net zo’n huisje terecht komt als de held uit deze film.

Als ik volwassen ben, wil ik graag nog een keer naar Canada en dan kanovaren op de South McMillan. Ik heb nog geen kano, die wil ik wel graag zodat ik hier kan oefenen.

Ik denk dat de meeste kinderen dit boek wel leuk vinden. Want het is een avontuurlijk boek, en het zou jou ook kunnen overkomen als je op vakantie bent in Canada. Het is ook een leerzaam leesboek, je leert een lepel snijden, pijl en boog maken, vuur maken, jagen en vallen zetten.

Gelukkig liep het voor een deel goed af, daar was ik wel blij om.”

Dit spannende jeugdboek is ook een leuk vakantieboek dat tieners niet gauw zullen wegleggen.

Hieronder vind je de gegevens:

Formaat : 17 x 24 cm
Uitvoering: Hardcover, met leeslint
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij : Kloeg
ISBN: 9789082201314
Prijs: € 24,95

Ik wil dit boek bestellen

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Don`t copy text!
Scroll naar boven