Warme chocomel met bloemkool

Update op 27 januari 2023
warme chocomel veganistisch recept superfood

Smoothies zijn handig om in één teug veel benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen. Dit is een heerlijk zoete smoothie om je vingers bij af te likken.

Ik merk dat het frisser wordt als ik zin krijg in warme chocomel. Deze variant is één van de gezondere versies.

Met een blender mix je door deze chocomel allerlei ingrediënten die het tot een superfood maken. De rauwe cacaopoeder en cashewnotenpasta zorgen voor veel eiwitten. En dat is fijn als je zoals ik weinig dierlijke producten eet.

Mijn kind eet met me mee en niet zo gek op de bonen die we eten, omdat we weinig vlees en vis eten. Heel fijn dat ik met dit recept een drankje in handen heb waarmee we de eiwitten letterlijk naar binnen gieten. Hij zal dit met smaak wegwerken en waarschijnlijk vragen om nog een glas.

Wat gaat er in de blender?

 • 250 ml rijstmelk
 • 2 bananen
 • 200 gram gestoomde bloemkool
 • 2 eetlepels rauwe cacaopoeder
 • 2 eetlepels cacaosnippers
 • 2 eetlepels ahornsiroop
 • 1 eetlepel cashewnotenpasta
 • 20 gram pompoenpitten
 • 40 gram walnoten
 • 1 theelepel vanillepoeder

Hoe maak je deze bijzondere chocomel?

Heel simpel, zoals dat gaat met blenderrecepten. Je mikt alles in het apparaat en drukt net zolang op de knop totdat alles is vermengd tot één dikke soep. Als het iets te dik wordt, doe je er wat water of rijstmelk bij. Wordt het te dun? Doe er dan wat banaan of cashewnotenpasta bij.

Als laatste voeg je trouwens de gestoomde bloemkool toe, wanneer deze nog warm is. Blend alles tot een romige smoothie. Pas na de bloemkool kun je goed de dikte van de smoothie beoordelen, omdat bloemkool veel water bevat.

Als versiering gooi je op de smoothie wat cacaosnippers. Hoezo is veganistisch eten saai? 😉

Meer plantaardige recepten uitproberen? Bestel dan nu alvast de plantaardige scheurkalender 2021 en draag bij aan de productie van de eerste vegan scheurkalender!

3 gedachten over “Warme chocomel met bloemkool”

 1. Onze dochter is net 9 jaar geworden, tot aan haar verjaardag gaf ik haar nog 2x daags borstvoeding, dit ben ik nu aan het afbouwen en voet haar nu om de dag.
  De dagen dat ik haar niet voedt kolf ik mij 2x daags met een elektrische kolf, om dat ik toch wel graag mijn melkvloei op gang wil houden, ook om dat mijn dochter nog drinkt bij mij.
  Nu gooi ik de geklolfde melk weg ( wat reuze zonde is ) ik weet er eigenlijk niet wat ik er mee doen kan.
  Heb jij misschien ook recepten wat ik kan maken van moedermelk, of sites waar recepten staan?
  Of kan ik mijn melk misschien ook als vervanger in huis gaan gebruiken voor koe melk?

  1. Hallo Marieke, zolang, petje af hoor! Je kunt het sowieso invriezen. Weggeven aan een moeder die niet/minder geeft, zou ook kunnen als je weet dat je gezond bent. Online vind ik inderdaad recepten met moedermelk, zoals smoothies, ijsjes (lekker met dit weer!) en pannenkoekjes. Dus dat is een heel goed idee! Weggooien is inderdaad zonde, mooi dat je er zo bewust mee omgaat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Don`t copy text!
Scroll naar boven