Leuke uitjes voor kinderen in de herfstvakantie

Update op 27 januari 2023
Het Oertijdpark is een gezellig kinderuitje voor de hele familie in de herfstvakantie

Heerlijk, herfstvakantie! Hele dagen vrij! Eindelijk tijd voor leuke uitje en activiteiten met kinderen. Welke uitstapjes zijn er in Nederland? Een selectie van 36 leuke kinderactiviteiten.

Doen met kinderen in de herfstvakantie in Groningen

Wonderwereld

In de bossen van Ter Apel ligt fantasie- en dierenpark. Je loopt tussen de uilen, roofvogels, kleine aapjes en de ringstaartmaki’s en leert van alles over natuur in het Natuurontdek Centrum waar je allerlei items uit de natuur kunt aanraken zoals een stuk huid van een olifant of een wervel van een walvis. In de Drakengrot tref je sprookjesfiguren zoals tante Beppie de heks en Zwammer het paddenstoelenmannetje. Heerlijk spelen kun je op de Speelruïne op de speelweide en in de speeltuin met torens en een loopbrug.

Meer over dit uitje met kinderen in Groningen

Dinopark Tenaxx

Alles over dino’s en de evolutie leer je in dit landgoed bij Wedde waar tussen de bomen meer dan twintig levensgrote dinosaurussen staan. Landgoed Tenaxx is een voormalig aardappelveld waar tegenwoordig de grootste collectie treurbomen ter wereld staat. Veel van de boomsoorten komen uit het tijdperk van dinosaurussen. Je waant je in dit oerlandschap dat ook echt in het Juratijdperk. Er is ook een tentoonstelling te zien met echte dinosaurusskeletten en -schedels waaronder een vier meter hoog skelet van een Albertosaurus. Een deel daarvan komt uit de collectie van het voormalig Noorderdierenpark in Emmen.

Meer over dit uitje met kinderen in Groningen

Cinekid

In de stad Groningen (maar ook in andere steden) kunnen kinderen zich de hele herfstvakantie vermaken met leuke, lieve, stoere en grappige films zoals Shaun het Schaap, Het Ruimteschaap en De Club van Lelijke Kinderen. In het het Medialab en Doelab kun je gamen, spelen en knutselen. Hoe leuk is het wel niet om te dansen in je eigen videoclip of een digitale vermomming te maken? Locaties zijn onder meer de bibliotheek en de bioscoopzaal van het Forum aan het Hereplein.

Meer over dit uitje met kinderen in Groningen

Fierljeppen in het Westerkwartier

In het Westerkwartier ten oosten van Groningen kun je Fierljeppen. Gewapend met een polsstok leg je een uitdagende route af die start bij Theetuin Blotevoetenhof. Je kruist tijdens het springen een deel van het Blotevoetenpad. Je volgt gewoon de nummers bij de sloten waarover je kan springen. Durf je niet te springen, dan kan je gebruik maken van een plank of brug.

Meer over dit uitje met kinderen in Groningen

Doen met kinderen in de herfstvakantie in Friesland

Bosbeestenpad bos Elfbergen

Bij deze speurtocht gaan kinderen van 8 tot 12 jaar op zoek naar beelden van de vos, haas, eekhoorn en de andere dieren van bos Elfbergen. Bij elk beeld hoort een opdracht. Als je die uitvoert, kom je een van alles te weten over de dieren die in dit bos wonen. Als een echte onderzoeker ga je op pad met een tasje vol materialen, zoals een kompas, thermometer, stethoscoop en een werkblad.

In het bos is ook een Dassenpad. Dit is een avontuurlijke tocht over smalle paadjes en door een droge sloot. Langs het pad staan dassenbordjes. Bij elke das hoort een opdracht, die je vindt in het opdrachtenboekje. Leuk voor kleuters en kinderen die net zelf kunnen lezen.

Meer over dit uitje met kinderen in Friesland

Fries Museum: hoe leefden de Vikingen?

Wie denkt dat de Vikingen een volk waren uit Scandinavië heeft het mis. Het waren zeevaarders die vochten, maar ook handelden. De Vikingen en Friezen deelden tradities en religies en ook Nederlanders behoorden soms tot de Vikingen. In he Fries Museum leer je alles over de Vikingen, Nederland in die tijd en de band tussen Vikingen en Nederland. Er is een kinderroute voor kinderen vanaf acht tot twaalf jaar. Met Vikinghelm en bijl moeten de kinderen hun ontvoerde broertje van de Vikingen redden. Missie geslaagd? Dan krijgen ze een Viking tattoo ter herinnering.

Meer over dit uitje met kinderen in Friesland

Openluchtmuseum De Spitkeet

In de periode 1850-1950 was het leven op de Friese en Groningse heide niet gemakkelijk. Er was armoede en de omstandigheden waren zwaar. Openluchtmuseum en themapark De Spitkeet vlakbij Harkema laat op ruim 4 hectare de verschillende soorten woningen en omstandigheden zien waarin de mensen leefden en werkten. Er is een speurtocht door het openluchtmuseum en er zijn twee speeltuinen.

Meer over dit uitje met kinderen in Friesland

Doen met kinderen in de herfstvakantie in Drenthe

Kindermaand in Speelgoedmuseum Kinderwereld

In dit museum kun je allerlei antiek speelgoed zien, zoals poppen, treinen, LEO en speelautomaten. Zelf spelen kan natuurlijk ook in de ouder draaimolen of op de oude buitenspeelplaats. Daar kun je fietsen met oude fietsen, spelen met diabolo’s en tollen. Ook is er een knutselzolder en treinpark. Het Speelgoedmuseum bestaat dit jaar 50 jaar en dat wordt gevierd met allerlei leuke knutselactiviteiten.

Meer over dit uitje met kinderen in Drenthe

Lichtjespad

in de bossen bij het Boomkroonpad in Drouwen wijzen de pixi je de weg. Deze kleine lichtpuntjes lijken op vuurvliegjes. Dit kunstproject is gemaakt door kunstenaarscollectief WERC uit Groningen en op vrijdag- en zaterdagavonden te zien. Trek stevige wandelschoenen of bij nat weer laarzen aan!

Dit wandelpad leidt je hoog langs de toppen van de bomen. Ook vind je bij het buitencentrum het Speelbos Lorken.

Meer over dit uitje met kinderen in Drenthe

In het spoor van de Neandertaler

In het Oertijdpark ontmoet je mensen uit de prehistorie. Zij laten zien hoe het er aan toe ging in de prehistorie. Ontdek bijvoorbeeld hoe de prehistorische mensen vuur maakten. Ook wordt er gekookt, vuursteen bewerkt, wol geverfd en hout bewerkt. Vanaf het neanderthalkamp loop je langs hutten, grafheuvels en veenwegen, naar het prehistorische dorp gaat. Er is ook een blotevoetenpad, vlindertuin en boogschietbaan. Maak een wandeling door wel 150.000 jaar geschiedenis.

Meer over dit uitje met kinderen in Drenthe

Doen met kinderen in de herfstvakantie in Overijssel

Kunst- en techniekmuseum in Hengelo

Bij Oyfo Kunst & Techniek in Hengelo mag je met alles spelen en álles aanraken. Dit is een leuk, leerzaam en interactief museum, met in de vakanties doemiddagen voor kinderen. Je kunt dan hout branden, met zonnecellen aan de slag, glas graveren en of met andere technische pakketjes aan de slag onder begeleiding van docenten. Of doe mee aan de speurtocht met allerlei proefjes. Ontdek bijvoorbeeld waarom een ballon zonder water in brand vliegt en een ballon met water niet wil branden. Of maak zonder begeleiding van de brandweer vuur.
Een echt doe- en ontdekmuseum!

Meer over dit uitje met kinderen in Overijssel

Doe es gek

Kan jouw kind goed tegen drukte en heeft het veel energie? Dan is Doe’s Gek- 12.000m² gevuld met kinderplezier in de IJsselhallen in Zwolle – de place to be. Bij dit interactieve kinderevenement worden kinderen uitgedaagd om te kijken, voelen, proeven, dansen, zingen, bouwen en lekker gek te doen.

Er is een gamehal, racespel, springkussen en er zijn hindernisbanen en pannavoetbalkooien. Ook zijn er kermisattracties en lopen er bekende YouTube-sterren rond. Kinderen kunnen meedansen en zingen tijdens de liveshow van de Telekids Musical School of een workshop volgen gegeven door een leraar van deze school.

Geen natuur en geen rust, maar sommige kinderen doe je hier een groot plezier mee!

Meer over dit uitje met kinderen in Overijssel

Geheimzinnig Dinoland

Tijdens de herfstvakantie is Dinoland Zwolle extra avontuurlijk. Als het donker wordt, gaan de dino’s licht te geven en loop je tussen geheimzinnige rookwolken. Bekijk meer dan 50 levensechte dinosaurussen, waarvan de grootste wel 30 meter hoog is. Graaf archeologische vondsten op en speel lasergame tussen de prehistorische beesten. Laat je schminken als dino en ga in het donker op de foto met de lichtgevende dino’s. Er is een overdekte speelhal en grote buitenspeeltuin met o.a. helikopter, jeep, kabelbaan en skelterbaan.

Meer over dit uitje met kinderen in Overijssel

Doen met kinderen in de herfstvakantie in Gelderland

Maak shampoo in het Watermuseum

In dit museum kun je door interactieve spellen en animaties alles leren over water. Er is een leerzaam lab met proefjes, kinderen kunnen shampoo maken in de shampoofabriek en kinderen vanaf 7 jaar mag je proefjes doen met vloeistoffen. In de beek kun je organismen uit het water halen en onder de microscoop bekijken. Buiten is ook een waterbak.

In de herfstvakantie ga je in het lab van professor Obie helpen bij het compleet maken van het recept voor een toverdrank. In dit museum leer je spelenderwijs alles over zoet water. Wist je bijvoorbeeld dat een olifant water kan ruiken op een afstand van 4,8 kilometer?

Meer over dit uitje met kinderen in Gelderland

Speculaas maken in het Nederlands Bakkerijmuseum

Speculaas maken is een eeuwenoude traditie. En in de herfstvakantie kunnen kinderen leren hoe dit moet. Met een originele koekplank bakken ze hun eigen speculaaspop. In het museum zijn prachtige koekplanken te zien met gedetailleerd houtsnijwerk.Er is een speurtocht en de bakkers Fred en Martijn staan elke dag in het museumtheater met een vrolijke broodshow. Ook kun je heerlijk gevuld speculaas of vers gebakken poffertjes proeven uit eigen bakkerij.

Meer over dit uitje met kinderen in Gelderland

Muzieum donkerbeleving

Soms doen kinderen een spelletje: hoe zou het zijn om blind te zijn? in dit museum kun je dat ervaren. Met een taststok vind je na een introductie je weg door het museum langs allerlei situaties zoals blinden die ervaren. Je kunt je door een gids laten meevoeren door een dag uit het dagelijks leven van iemand die blind is. Bij de donkerbeleving Op vakantie met… kom je in vakantiesferen, maar dan zonder dat je iets kunt zien.

De buitenbeleving, Expeditie ribbelroute, staat helemaal in het teken van slechtziendheid. Dit is leuk vanaf 8 jaar.

Meer over dit uitje met kinderen in Gelderland

Doen met kinderen in de herfstvakantie in Flevoland

Knutselen Almeerderhout

In het Buitencentrum Almeerderhout kun je zondag duurzame Halloweenknutsels maken. Er liggen natuurlijke en gerecyclede materialen om mee aan de slag te gaan. Erna kun je je uitleven in het speelbos of het klimbos in de buurt of één van de doepaden lopen. Er zitten bevers in de buurt en je kunt leren om hun sporen te herkennen. Op zoek naar de bever!

Meer over dit uitje met kinderen in Flevoland

Verborgen waterwerken

Wie lekker naar buiten wil, vermaakt zich prima in het Waterloopbos. Een historisch openlucht laboratorium met schaalmodellen van ruim dertig waterwerken. Dit zijn restanten van het onderzoek uit de jaren vijftig naar de Deltawerken, maar ook van waterwerken voor exotische plekken zoals de haven van Lagos. Veel modellen zijn inmiddels overwoekerd door mossen, planten en bomen en het is spannend ernaar op zoek te gaan, geholpen door bewegwijzering.

Speciaal voor kleuters is in Waterloopbos het Stippelpad aangelegd. Door eenvoudige, leerzame opdrachtjes maken kinderen spelenderwijs kennis met de natuur. In de herfst barst het in het Waterloopbos van de paddenstoelen. Waaronder kleurrijke soorten als het essenvlieskelkje, narcisridderzwam, porseleinzwam en natuurlijk de vliegenzwam.

Meer over dit uitje met kinderen in Flevoland

Verdwenen eiland Schokeiland

In de voormalige Zuiderzee lag Schokeiland, een eiland dat bij woest weer in de zee verdween. In dit museum lees je alles over de geschiedenis van het eiland en de strijd tegen het water.
Bij Museum Schokland kun je archeologische en geologische schatten opgraven en je eigen landschap bouwen in de interactieve zandbak. Er is ook een natuurspeeltuin. In de herfstvakantie vinden er elke dag rondleidingen plaats. Je hoort leuke anekdotes en kunt vragen stellen over het verdwenen eiland.

De rondleidingen zijn gratis en starten om 14.00 uur. Aanmelden is niet noodzakelijk.

Op zondag 27 oktober vindt een speciale kinderworkshop (vanaf 6 jaar) plaats van 12.00 tot 16.00 uur. Je gaat knutselen en leert daarbij over de geschiedenis van Schokeiland.

Meer over dit uitje met kinderen in Flevoland

Doen met kinderen in de herfstvakantie in Noord-Brabant

Van prehistorie tot late Middeleeuwen

In dit openluchtmuseum bij Eindhoven maak je in één dag een tijdreis van 15.000 jaar. Je begint bij de jagers/verzamelaars uit de steentijd, leert vervolgens alles over de eerste boeren en de Vkingen en Franken je eindigt bij de ambachtslieden uit de middeleeuwen. Er is van alles te doen: boogschieten, brood bakken of een zwaard smeden. Ook kun je je door de historische bewoners van het dorp (tijdgidsen genoemd) laten rondleiden op hun erven, hoeves of ambachtshuizen. Zij vertellen je van alles over het dagelijks leven in het verleden.

Meer over dit uitje met kinderen in Brabant

Natuurmuseum Tilburg

Tegenover het centraal station ligt dit museum waar je alles leert over planten en dieren. Leer bijvoorbeeld fabels van feiten over de wolf onderscheiden. Of ontdek de IJstijd met wolharige neushoorns, wolharige mammoeten en steppenwisenten met wolven, grottenleeuwen en sabeltandtijgers. Of ga naar de BOS-zaal die elk jaargetijde verandert naar gelang het seizoen. Nu is het er herfst en kun je via projecties zien hoe de egel zijn winterslaap houdt. In de OO – zone kunnen kinderen zelf onderzoek naar objecten die dan speciaal uit een van de vele vitrinekasten worden gehaald.

Meer over dit uitje met kinderen in Brabant

Dierenpark met onbekendere soorten

Dierenpark De Oliemeulen begon als een reptielenhuis, maar herbergt inmiddels veel meer diersoorten die niet per se aaibaar zijn. Wat dacht je van vliegende honden, apensoorten, katachtigen, krokodillen en loslopende gordeldiertjes en stinkdiertjes.

Tijdens de demonstraties met een wurgslang en een vogelspin mogen de kinderen die durven deze dieren aanraken. Op drukke dagen vliegen ook de roofvogels los. In deze dierentuin wonen maar liefst 150 verschillende diersoorten.

Meer over dit uitje met kinderen in Brabant

Doen met kinderen in de herfstvakantie in Limburg

Walvissen in Maastricht

In Het Natuur Historisch Museum in Maastricht leren kinderen over de natuur van vroeger en nu. Er is een grote walvistentoonstelling met informatie over lichaamsbouw en communicatie. Je ontdekt hoe walvisachtigen wereldwijd worden bedreigd door overbevissing, zwerflplastic en militaire toepassingen van sonar.

Middelpunt van deze expositie zijn de walvisbotten van circa 37 tot 33 miljoen geleden.

Verder is in het museum een insectenkamer en een demonstratiekast met honingbijen. Voor kinderen zijn leuke activiteiten te doen, zoals kastanjepoppetjes maken, een bijenhotel bouwen en kriebelbeestjes vangen.

Meer over dit uitje met kinderen in Limburg

Van Romein tot ridder

Dit cultuur-historisch museum in het Julianapark in Venlo biedt diverse tentoonstellingen over de geschiedenis van Limburg. Vier maquettes langs een 100 meter lange landschapswand geven elk een beeld van een kantelpunt in de geschiedenis van Limburg; de eerste mens, de eerste boeren, de komst van de Romeinen en de eerste monniken. In de themakamers met geluid waan je je in de Limburgse geschiedenis. Zo word je in het devotionalia-winkeltje toegesproken door een praatgrage verkoopster. In het atelier in de van een aardewerkfabriek schalt de stem van een opzichter die meisjes aanspoort om door te werken.

Pieke de museumvogel neemt je tijdens een speurtocht mee door het hele museum. Je gaat op zoek naar de eieren van Pieke om zo de code te kraken en te ontdekken waar zijn nest is.

Meer over dit uitje met kinderen in Limburg

Kindergrottenroute

In Maastricht is voor kinderen van 4 tot 7 een speciale kindergrottentocht van een uur. In het donker hoor je spannende verhalen. Te spannend? Een zaklampje mag mee. Kinderen moeten worden begeleid door een volwassene en de aanwijzingen van de gids goed opvolgen. Het is aan te raden warme kleding aan te trekken en schoenen die vies mogen worden. In de grotten is het altijd 12 graden.

Meer over dit uitje met kinderen in Limburg

Doen met kinderen in de herfstvakantie in Utrecht

Radio maken

In de KinderRadioFabriek van het museum Beeld en Geluid in Hilversum leer je niet alleen alles over de geschiedenis en het maken van radio, maar je mag er ook zelf mee aan de slag!
Je mag het nieuws presenteren, een radiojingle inspreken of een spannend hoorspel maken. Heb jij het in je radiomaker te worden? Het radiodiploma heb je alvast in je zak!

Meer over dit uitje met kinderen in Utrecht

Speeltuin natuurkwartier

In deze natuurspeeltuin in Nieuwegein kunnen kinderen zich uitleven met natuurlijke materialen zoals takken, zand en water. Ze kunnen een takkenhut bouwen of dammetjes aanleggen, verstoppertje te spelen, klimmen en klauteren.

Bij de speeltuin is ook een blotevoetenpad, levende zonnewijzer en bijenstal waar je alles leert over het leven van de bij. Wandel ook eens door de boomgaard en raap wat gevallen fruit.

Meer over dit uitje met kinderen in Utrecht

Waterliniemuseum Fort Vechten

In de bomvrije kazerne (altijd handig 😉) van Fort Vechten bij Bunnik leer je niet alleen over de waterlinie, maar ook over Romeinen. Die hadden zich naast het fort gevestigd in het Romeinse castellum Fectio. Rondom de kinderboekenserie ‘Dagboeken van Nurdius Maximus’, waarin een Romeinse jongen van 12 jaar oud een grote Romeinse held wil worden, is een tentoonstelling ingericht waar je de avonturen van Nurdius in het echt kunt beleven.

Naast deze tijdelijke kindertentoonstelling is er ook een vaste Romeinententoonstelling, waar opgravingen uit het castellum te zien zijn.

Meer over dit uitje met kinderen in Utrecht

Doen met kinderen in de herfstvakantie in Zuid-Holland

De Grote Schijn in Kralingse Bos

Het Kralingse bos in Rotterdam is tijdens de herfstvakantie omgetoverd tot een sprookjesbos. Door het donker maak je een belevingwandeltocht met veel licht, geluid en geur. Achter elke struik wacht een nieuwe verrassing. De fluisterende bomen, paddenstoelen, alles krijgt een lichtgevende gloed. Een magisch schouwspel met het bos als natuurlijk decor.

Meer over dit uitje met kinderen in Zuid-Holland

De tuin van Floddertje

In het zuiderlijke gedeelte van het Annie M.G. Schmidtpark vind je een natuurspeeltuin waar kinderen heerlijk los kunnen gaan. Drie delen worden met elkaar verbonden door een breed wandelpad. Het eerste deel bij de ingang is voor de jongste kinderen van 0-6 jaar. Met een touwbrug ga je naar het centrale deel van het eiland. Vanaf dit punt wordt het eiland steeds spannender. Durf jij over de stapstenen in het water of op het trekvlot naar het achterste deel van het eiland? Daar ligt het avontuurlijke speelbos.

Een beetje regen? Helemaal niet erg! Hoe meer modder, hoe leuker deze speelplek wordt!

Meer over dit uitje met kinderen in Zuid-Holland

Kinderwerkplaats Den Haag

Lekker spelen, knutselen en proefjes doen vanaf 4 jaar. Als je binnen komt, krijg je een koffertje voor de knutsel’-opdrachten. Oudere kinderen kunnen deze zelf proberen te doen door de gebruiksaanwijzing te lezen en op te volgen. Bij jongere kinderen is er begeleiding nodig. Er wordt gewerkt met echt gereedschap.
In totaal zijn er meer dan 20 proefjes en experimenten die je kan doen. Als je de knutsels klaar hebt, heb je voor de proefjes waarbij je spelenderwijs leert alle tijd. De proefjes kunnen de kinderen veelal zonder begeleiding doen.

Meer over dit uitje met kinderen in Zuid-Holland

Doen met kinderen in de herfstvakantie in Zeeland

Slapen op het strand

Op de stranden van Noord-Beveland, Walcheren en Zeeuws-Vlaanderen vind je een ruim aanbod aan slaapstrandhuisjes. Hoe zalig is het niet wanneer je ’s morgens je ogen opendoet en meteen op het strand zit?

Op het strand is van alles te vinden en te beleven. Op 31 oktober kun je mee met een natuurgids van Natuur & Zo. Een ochtend lang ga je onderzoeken wat de zee en het strand te bieden hebben. Door te kijken, luisteren, voelen en ruiken. Ook ga je garnalen, vissen of krabben vangen. Je maakt een strandsouvenir om mee naar huis te nemen.

Een lekker ijsje maakt de ochtend compleet.

Meer over dit uitje met kinderen in Zeeland:
Slaaphuisjes
Stranduitje

Museum van Bizarre Uitvindingen

In Sluisvlakbij de kust staat een Museum vol geniale, wetenschappelijke en knotsgekke uitvindingen zoals een vliegfiets, een wandelende duikboot, een haargroeihelm en een zwemparaplu. Bizarre uitvindingen die nooit werden gerealiseerd van onder andere Leonardo da Vinci, Athanasius Kircher en Nikola Tesla werden met groot vakmanschap uitgewerkt en authentiek verbeeld. Geen doemuseum, maar wel een museum dat de verbeelding prikkelt en een ode is aan creatieve geesten. Wees nieuwsgierig, experimenteer, droom en durf te falen in je zoektocht naar creativiteit en vernieuwing, is het motto.

Meer over dit uitje met kinderen in Zeeland

Museum voor Natuur en Landschap

In Terra Maris in Oostkapelle ontdek je met beeld en geluid, maquettes, een groot zee-aquarium, skeletten, schelpen en opgezette dieren alles over het Zeeuwse landschap en de natuur. Er is ook een tentoonstelling met unieke objecten van Walichrum, een belangrijk middeleeuws handelscentrum voor de kust van het huidige Domburg. Bekijk een fluitje, een spintol en een schaats uit de vroege middeleeuwen en ontdek of er inderdaad Vikingen waren op Walcheren zoals de overleveringen ons vertellen.
In de landschapstuin kunnen kinderen met een schepnetje waterdiertjes vangen in de vijvers of klauteren over klimtoestellen.

Meer over dit uitje met kinderen in Zeeland

Doen met kinderen in de herfstvakantie in Noord-Holland

Cinekid in Amsterdam

Net als in Groningen (en 38 andere locaties) vindt ook in Amsterdam het grootste kindermediafestival ter wereld plaats: Cinekid. Op het Westergasterrein kunnen kinderen tussen de drie en veertien jaar nieuwe, bijzondere en opvallende films en televisieproducties bekijken en op ontdekkingstocht gaan in het MediaLab. In het Medialab, de grootste digitale speeltuin van de wereld, vind je interactieve kunstinstallaties, de nieuwste apps en games en exclusieve mediaworkshops.

Het Cinekid Festival terrein is gratis toegankelijk. Voor de zaalvoorstellingen, het MediaLab, de masterclasses en de escaperoom koop je een kaartje.

Meer over dit uitje met kinderen in Noord-Holland 

Licht uit op forteiland Pampus

In de herfstvakantie is het Soldatenweek op forteiland Pampus. Er is een soldatenspeurtocht door het fort. Wie meedoet, krijgt een soldatenbrevet en stoere soldatenstrepen op zijn gezicht. Kinderen die verkleed als soldaat naar Pampus komen, krijgen een verrassing cadeau.

Op 26 oktober, de Nacht van de Nacht, kun je met kaarsjesroute door fort Pampus. Tijdens deze avond gaat duurzaam het licht uit op het eiland. Op de route (met hier en daar noodzakelijke verlichting) kom je gidsen tegen die vertellen hoe het zelfvoorzienende Pampus vroeger omging met energie en verlichting.

Forteiland Pampus bezoek je met je eigen boot, of je vertrekt vanaf de haven van IJburg in Amsterdam. Dit is de laatste week dat je dit seizoen Pampus kunt bezoeken.

Meer over dit uitje met kinderen in Noord-Holland

Herfstvakantie in het Zuiderzeemuseum

Ook in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen is het op 26 oktober bijzonder sfeervol. Stormlantaarns brengen de straten in gezellige sferen en voor kinderen zijn er lampionnen en het knutselatelier. Deze zaterdag is de laatste dag van de Oudhollandse kermis met verschillende gratis kermisattracties uit de jaren ’20 zoals zwanenzweefmolen, luchtschommel, carrousel en kop van Jut. De kermisattracties zijn voor de bezoekers gratis toegankelijk en de kermis blijft zaterdag net als het museum ’s avonds open.

Meer over dit uitje met kinderen in Noord-Holland

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Don`t copy text!
Scroll naar boven