Koolraapstamppot met rauwe andijvie

Update op 26 januari 2023
abdijviestamppot met koolraap

Dit hoofdgerecht is echte najaars- en winterkost. Je kunt het met spekblokjes eten, maar ik eet om allerlei reden liever geen vlees en heb de spekblokjes vervangen door stukjes gerookte tofu. De koolraapstamppot kun je dus ook als vegan of vegetarisch recept klaarmaken!

De bereiding kost je ongeveer een half uurtje. Een gezond en lekker snel recept dus.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 200 gram aardappelen
  • 500 gram in blokjes gesneden koolraap
  • 100 gram gerookte tofu
  • 1 kleine ui
  • 75 gram champignons
  • 200 gram gesneden andijvie
  • 1/2 dl melk (of plantaardige melk)
  • nootmuskaat
  • eventueel mosterd

Kijk hier voor meer eenpansgerechten!

Hoe maak je de koolraapstamppot?

  1. Schil de aardappelen en snij ze in stukken.
  2. Snij de koolraap in plakken en schil ze. Was dan de plakken en snij ze in blokjes.
  3. Kook de aardappelen samen met de koolraap in wat water met een snufje zout in ongeveer 20 minuten gaar.
  4. Bak de blokjes tofu – eventueel gemarineerd in ketjap – in een koekenpan lekker knapperig.
  5. Pel en snipper de ui. Snij de champignons in plakjes. Bak de ui en champignons ongeveer 5 minuten met de tofublokjes mee.
  6. Giet de aardappelen met de koolraap af en stamp ze fijn. Roer de melk erdoor tot een smeuïge stamppot ontstaat. Voeg eventueel wat roomboter of soja-kookroom toe.
  7. Schep de andijvie en het tofumengsel door de stamppot en breng deze op smaak met peper, nootmuskaat en wat mosterd. Dat laatste kun je ook weglaten als je dit niet lekker vindt.

Tip: wij eten dit altijd met héél veel appelpuree, biologisch en zonder suiker (check het etiket).

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Don`t copy text!
Scroll naar boven