Natuurmobiel met gevonden schatten

Update op 24 januari 2023
Knustelen met steentjes en gekleurd glas

Kinderen vinden buiten altijd schatten: mooie stenen, stokjes, schelpen of blaadjes. Wat is leuker dan deze mee naar huis te nemen en hier samen een mooie natuurmobiel mee te maken? Lekker samen knutselen!

Natuurmobielen heb je in soorten en maten. Heel eenvoudig met een stokje en daaraan wat touwtjes waaraan wat schelpen en veren bungelen. Uitbundig versierd, geverfd en met touw omwikkeld.

Het leuk van zo’n natuurmobiel is: je kunt er zelf je draai aan geven! Letterlijk en figuurlijk 🙂 Kopiëren kan haast niet en het is een leuk knutselproject.

Om je te inspireren, laat ik hier wat voorbeelden zien die mij erg aanspreken. Ga lekker naar buiten, laat je kinderen schatzoeken, zoek zelf mee en ga daarna samen aan een tafel iets moois maken voor aan de muur of voor het raam.

Drijfhout

Natuurmobiel van drijfhout

Ga je uitwaaien op het strand, kijk dan of je leuke stukken drijfhout vindt om mee te knutselen. Die kun je aan elkaar rijgen en branden (met een houtbrander) met familieleefregels of mooie spreuken. Leuk voor aan de deur of muur en altijd inspirerend. Bron: Etsy.

Schelpen

Natuurmobiel met schelpen

Aan het strand vind je schelpen. Ook die kun je natuurlijk gebruiken voor de mobiel. Even een gaatje erin voor het touwtje en voilà, je rijgt ze zo aaneen. Kijk ernaar en je hoort de golven ruisen…
Bron: Showtime.

Stokjes

Natuurmobiel met stokjes

In het bos kun je mooie stokjes vinden die je aan elkaar kunt rijgen. Het resultaat is een soort dromenvanger voor boven je bed of een mobiel voor voor het raam. Zonder poespas, heel zen en gemakkelijk voor jongere kinderen. Bron: Pinterest.

Groene bladeren

Natuurmobiel met bladeren

Deze groene mobiel is echt bijzonder! Hij is gemaakt van in stukjes geknipte plantenbladeren die werden vastgemaakt met nylon draad. Kijk van dichtbij.

Geprepareerde bladeren voor een kunstwerk

Je kunt er bijvoorbeeld varens voor gebruiken. Lees ook hoe je bladeren kunt prepareren. De bron van deze natuurmobiel is Gardenweb  (Russisch).

Veren

Natuurmobiel met veren

In de lente verliezen vogels hun winterkleed en kun je mooie veren vinden. Hang ze onder een kruis van stokje aan draad en je hebt een prachtige droommobiel voor boven bed of de eettafel. Bron: Bloglovin.

Steentjes

Natuurmobiel met steentjes en gekleurd glas

Van steentjes, stukjes glas en koperdraadjes maak je een kleurrijke natuurmobiel. Je kunt er alle bijzondere vondsten in kwijt. Je zult je kind even moeten helpen met het goed vastmaken van de steentjes, want dat kan wat lastig zijn. Maar zo kun je je schatten altijd bewonderen! Bron: Pinterest.

Macramé

plantenhangers van macramé

Of wat dacht je van een leuke natuurmobiel met potjes waarin je plantjes kunt doen? Misschien een vreemde eend in de bijt, maar ik vond hem zo leuk.

Hij is gemaakt van touw dat je zelf knoopt, eventueel gevonden touw. Herinner je je nog de macramé dat je maakte tijdens handarbeid? Nou, dat dus! Leef je uit, macramé is namelijk weer helemaal in en met deze handleiding kun jij het doorgeven aan je kinderen. Bron: Likely by Sea.

Geïnspireerd? Ga lekker schatzoeken en maak er iets moois van. Fijne zondag!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Don`t copy text!
Scroll naar boven