Knutselactiviteit: mobiel van gevonden schatten

Knutselen mobielKinderen vinden buiten altijd schatten: mooie stenen, stokjes, schelpen of blaadjes. Wat is leuker dan deze mee naar huis te nemen en hier samen een mooie mobiel mee te maken? Lekker samen knutselen op zondagmiddag!

Mobielen heb je in soorten en maten. Heel eenvoudig met een stokje en daaraan wat touwtjes waaraan wat schelpen en veren bungelen. Uitbundig versierd, geverfd en met touw omwikkeld.

Het leuk van zo’n natuurlijke mobiel is: je kunt er zelf je draai aan geven! Letterlijk en figuurlijk 🙂 Kopiëren kan haast niet en het is een leuk knutselproject.

Om je te inspireren, haalde ik wat voorbeelden die mij erg aanspreken naar Ouders Van Nature. Ga lekker naar buiten vandaag, laat je kinderen schatzoeken, zoek zelf mee en ga daarna samen aan een tafel iets moois maken voor aan de muur of voor het raam.

Drijfhout

Knutselactiviteit met drijfhout

Ga je uitwaaien op het strand, kijk dan of je leuke stukken drijfhout vindt om mee te knutselen. Die kun je aan elkaar rijgen en branden (met een houtbrander) met familieleefregels of mooie spreuken. Leuk voor aan de deur of muur en altijd inspirerend. Bron: Etsy.

Schelpen

Knutselactiviteit met schelpen

Aan het strand vind je schelpen. Ook die kun je natuurlijk gebruiken voor de mobiel. Even een gaatje erin voor het touwtje en voilà, je rijgt ze zo aaneen. Kijk ernaar en je hoort de golven ruisen…
Bron: Showtime.

Stokjes

knutselactiviteit met stokjes

In het bos kun je mooie stokjes vinden die je aan elkaar kunt rijgen. Het resultaat is een soort dromenvanger voor boven je bed of een mobiel voor voor het raam. Zonder poespas, heel zen en gemakkelijk voor jongere kinderen. Bron: Pinterest.

Groene bladeren

knutselactiviteit met bladeren

Deze groene mobiel is pas natuurlijk! Hij is gemaakt van in stukjes genipte plantenbladeren die werd omregen door nylon draad. Kijk van dichtbij.

mobiel met bladeren maken

Je kunt er bijvoorbeeld varens voor gebruiken. Bron Gardenweb  (in het Russisch dus lastig te lezen).

Veren

knutselactivteit met veren

In de lente verliezen vogels hun winterkleed en kun je mooie veren vinden. Hang ze onder een kruis van stokje aan draad en je hebt een prachtige droommobiel voor boven bed of de eettafel. Bron: Bloglovin.

Steentjes

Knustelen met steentjes en gekleurd glas

Van steentjes, stukjes glas en koperdraadjes maak je een kleurrijke mobiel. Je kunt er alle bijzondere vondsten in kwijt. Je zult je kind even moeten helpen met het goed vastmaken van de steentjes, want dat kan wat lastiger zijn. Maar zo kun je je schatten altijd bewonderen! Bron: Pinterest.

Macramé

knutselactiviteit plantenhanger macramé

Of wat dacht je van een leuke mobiel met potjes waarin je plantjes kunt doen? Misschien een vreemde eend in de bijt, maar ik vond hem zo leuk.

Hij is gemaakt van touw dat je zelf knoopt, eventueel gevonden touw. Herinner je je nog de macramé dat je maakte tijdens handarbeid? Nou, dat dus! Leef je uit, macramé is namelijk weer helemaal in en met deze handleiding kun jij het doorgeven aan je kinderen. Bron: Likely by Sea.

Geïnspireerd? Ga lekker schatzoeken en maak er iets moois van. Fijne zondag!

 

Chantal is moeder, schrijver, pedagogisch medewerker en NatuurWijzer. In het magazine www.oudersvannature.nl worden haar liefde voor kinderen, natuur en communicatie verenigd.

, ,

No comments yet.

Geef een reactie

error: Content is protected !!