Kinderboek:ALF, een geheim heb je niet alleen

Update op 10 oktober 2023
Kinderboek ALF, een geheim heb je niet alleen is een spannend kinderboek.

Een ongewoon verhaal voor kinderen die van natuur houden. Want in dit boeiende boek van schrijfster Marja Oosterman komen veel plantennamen voorbij en beleeft de hoofdpersoon een spannend avontuur.

Alf woont in een flat en heeft een passie voor planten en dieren. Hij gaat vaak stiekem naar een mooie groene plek waar hij eigenlijk niet mag komen. Het is een spannende plek waar van alles gebeurt en waarvan wordt gezegd dat het er gevaarlijk is. De 8-jarige Alf is niet bang en blijft komen in deze groene oase waar hij bijzondere mensen ontmoet.

In het kinderboek ALF, een geheim heb je niet alleen vinden kinderen een geheime tuin.

Het thema doet denken aan Puk van de Petteflat, maar eigenlijk is de enige overeenkomst een stuk verwilderde natuur dat voor de een een paradijs is en voor de ander een te temmen wildernis. In Alf vind je geen fantastische elementen als de krullevaar of hasselbramen. Wel kruiden die echt bestaan en waarvan de werking wordt beschreven. Zo leer je ook nog iets door dit boek.

Ik wil niet teveel verklappen, maar kan wel vertellen dat het verhaal een goed einde heeft. De groene weelde mag blijven en wordt goed beheerd door de nieuwe vrienden van Alf. Alf die heel lang moet jokken tegen zijn ouders en dat moeilijk kan volhouden. Dat is natuurlijk ook niet goed. Eerlijkheid is beter en loont ook, want als alles uitkomt, komt alles op zijn pootjes terecht en is iedereen blij.

Daar houd ik van, een happy ending. En kinderen vinden dit ook leuk. Want een kinderboek mag spannend zijn, maar het geeft rust als het recht zegeviert en de helden van het verhaal goed terechtkomen.

In het kinderboek ALF, een geheim heb je niet alleen beleven twee kinderen een spannend avontuur.

Dit boek kun je dus met een gerust hart aan je kinderen geven. Of aan ze voorlezen. Lessen over eerlijk en dapper zijn, nieuwe vriendschappen sluiten en over natuur, het staat er allemaal in. Vlot geschreven, niet al te lange zinnen en leerzaam. Veel dialogen zodat je lekker in de huid van de hoofdpersonen kunt kruipen. En spannend van begin tot het eind, wij lazen het in één ruk uit!

Tekeningen kinderboek

‘ALF, een geheim heb je niet alleen’ is het tweede kinderboek van de Utrechtse schrijfster Marja Oosterman. Het eerste is niet meer te koop. Marja schreef dit boek 25 jaar geleden, maar illustraties lieten op zich wachten en het verhaal werd eerst als feuilleton op internet geplaatst. Totdat Marja twee jaar geleden in contact kwam met Dana Dekker, leerling van tekendocent Willy Kruijssen die het eerste boek van Marja illusteerde. Dana heeft ‘ALF, een geheim heb je niet alleen’ voorzien van tekeningen die goed de emoties uitdrukken van de personen in het verhaal.

In het kinderboek ALF, een geheim heb je niet alleen leren kinderen over natuur.

Winactie ‘Alf, een geheim heb je niet alleen’

Ik mag 2 exemplaren weggeven! Graag verloot ik dit spannende boek onder onze trouwe lezers van onze digitale post.

Wil jij in aanmerking komen voor dit spannende kinderboek? Laat dan in het formulier hiernaast je gegevens achter en ontvang voortaan alle acties en de nieuwste blogs in je mailbox.

Ben je al abonnee van onze digitale post? Dan kun je gewoon meedoen aan de actie. Je ontvangt vanzelf een uitnodiging om te reageren als je interesse hebt.

Meedoen aan deze actie kan tot en met dinsdag 20 december 2022 op twee manieren:

  • Word lid van onze digitale post via het formulier hieronder en mail naar chantal@oudersvannature.nl om je interesse kenbaar te maken.
  • Ben je al lid van onze digitale post? Dan ontvang je vanzelf de vraag per mail of je interesse hebt in het boek en kun je eenvoudig jouw reactie geven door op deze vraag te antwoorden.

Woensdagochtend 21 december krijgt de winnaar per mail bericht. Houd je mailbox (en spam!) dus goed in de gaten.

Kinderboek ‘ALF, een geheim heb je niet alleen’ bestellen

Niet gewonnen? Dan kun je het hier alsnog bestellen. Door het boek via deze link te bestellen, help je mij Ouders van Nature online te houden en mooie content te produceren.

Alvast bedankt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Don`t copy text!
Scroll naar boven