Kinderboek: Lotje Later

Update op 27 januari 2023
In het kinderboek Lotje Later leert een meisje vioolspelen.

Lotje Later, een meisje van 10, wil graag net zo’n bekende violiste worden als Janine Jansen. Dit leuke kinderboek kunnen kinderen zelf gemakkelijk lezen. De boodschap: houd vol en geef niet op.

Lotje zit op les bij juffrouw Krabbenbak die haar precies vertelt hoe ze moet spelen, in de Krabbenbakhouding, toonladders oefenen… Maar zelfs na 5 jaar vioolles en vele uren oefenen komt er niets dan gekras en gepiep uit Lotje’s viool. Als ze begint te spelen maken de dieren dat ze wegkomen en doen alle mensen hun ramen dicht.

Lotje wil wel, maar wat ze in haar hoofd hoort, komt niet uit haar vingers. Toch zet ze door, aangemoedigd door haar ouders. Op een dag zal ze de sterren van de hemel spelen!

Lotje Later speelt voor de visboer

Nieuwe viool

Dan ontmoet ze woonwagenbewoner Diego. Die vraagt haar een stukje voor hem te spelen. Terwijl juffrouw Krabbenbak vooral werkt aan Lotje’s techniek, adviseert Diego Lotje vooral naar haar gevoel te luisteren. Hij geeft haar een oude viool waar ze waarachtig mooie geluiden uit weet te toveren. Is het soms een toverviool…?

Ze laat de prachtige muziek horen aan de stomverbaasde juffrouw Krabbenbak. Dan volgt een heerlijke tijd.

Spannend verhaal

Lotje Later is een spannend en hartverwarmend verhaal over doorzettingsvermogen en geloven in jezelf. Lotje gaat door, ook al maakt ze geen vorderingen. Dat vindt ze natuurlijk jammer, maar ze heeft vooral plezier in vioolspelen. Dat behalve toewijding en overgave ook veel oefenen nodig is, wordt duidelijk in dit verhaal.

Dit boek is geschreven door de muzikant Cees van den Berg in 2016 en in 2021 opnieuw uitgegeven als Kinderboekenweekgeschenk. Het is een muziekverhaal met veel muziektermen die niet iedereen iets zeggen en soms wat ingewikkeld lijken. Maar voor kinderen die muziekles volgen, is het heel herkenbaar. Namen van muziekstukken en componisten komen voorbij. Zo speelt Lotje onder meer Vocalise van Rachmaninov en de fuga uit de Vioolsonate no 1 van Bach. Het is leuk om dit vervolgens op te zoeken op internet en te beluisteren. Zo is het ook voor kinderen die nog niet bezig zijn met muziek een eerste kennismaking met onze klassieken.

Lotje Later is een gemakkelijk te lezen boek dat ook goed te gebruiken is als voorleesboek. Vastberadenheid, humor en eigenwijsheid zijn enkele thema’s, onderliggende boodschap is: doe dingen vooral op je eigen manier, dan bereik je wellicht wel je doel.

Bestel het boek hier!

Of doe mee aan de winactie.

In het kinderboek Lotje Later leert een meisje zelfvertrouwen.

Winactie kinderboek Lotje Later

Ik mag 1 exemplaar weggeven! Graag verloot ik dit mooie boek onder onze trouwe lezers. Wil jij in aanmerking komen voor dit boek? Laat dan in het formulier hieronder je gegevens achter. Ontvang je onze mails al? Dan ontving je een mail over deze winactie die je kunt beantwoorden. In jouw antwoord geef je aan dat je graag meedoet aan de winactie. Deze extra actie van jouw kant is nodig om te voorkomen dat een winnaar wordt getrokken die het boek niet wil.

Vrijdag 15 juli na 12 uur maak ik de winnaar van Lotje Later bekend via mijn social mediakanalen. Niet gewonnen? Dan kun je het hier alsnog bestellen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Don`t copy text!
Scroll naar boven