Kikkererwten-sinaasappelsalade

Update op 21 februari 2024
Kikkererwten zijn goede vleesvervangers omdat ze boordevol eiwitten zitten.

Met kikkererwten en sinaasappel maak je een lekker frisse salade boordevol eiwitten en vitamine C. Goed voor je botten èn je weerstand!

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 20 minuten + 2 uur koken

Ingrediënten voor deze kikkererwtensalade

  • 175 gr kikkererwten
  • 2 sinaasappels
  • 3 el olie (bij voorkeur olijfolie)
  • 1 teentje knoflook
  • Zout
  • Peper
  • 2 el gehakte bieslook of
  • 1 gesnipperd uitje

Bereiding van de salade met kikkererwten

Kook de geweekte kikkererwten in 1-2 uur gaar.

Schil de sinaasappels zo dik dat ook de witte onderhuid wordt verwijderd. Vang het sap dat vrijkomt op. Snijd de sinaasappels in mooie partjes met zo min mogelijk witte vliesjes.

Vermeng de sinaasappelpartjes met de erwten.

Voeg het opgevangen sinaasappelsap, de olie, het uitgeperste teentje knoflook, zout, peper en de bieslook (of de ui) bij elkaar en klop dit tot een sausje.

Giet dit over de salade.

Tip

Lekker bij zilvervliesrijst en gebakken, in ketjap gedrenkte plakken tempeh.

Vaker plantaardig koken? Bekijk dan dit kookboek met 144 plantaardige recepten!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Don`t copy text!
Scroll naar boven