Met kikkererwten en sinaasappel maak je een lekker frisse salade boordevol eiwitten en vitamine C. Goed voor je botten èn je weerstand!
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 20 minuten + 2 uur koken
Ingrediënten voor deze kikkererwtensalade
- 175 gr kikkererwten
- 2 sinaasappels
- 3 el olie (bij voorkeur olijfolie)
- 1 teentje knoflook
- Zout
- Peper
- 2 el gehakte bieslook of
- 1 gesnipperd uitje
Bereiding van de salade met kikkererwten
Kook de geweekte kikkererwten in 1-2 uur gaar.
Schil de sinaasappels zo dik dat ook de witte onderhuid wordt verwijderd. Vang het sap dat vrijkomt op. Snijd de sinaasappels in mooie partjes met zo min mogelijk witte vliesjes.
Vermeng de sinaasappelpartjes met de erwten.
Voeg het opgevangen sinaasappelsap, de olie, het uitgeperste teentje knoflook, zout, peper en de bieslook (of de ui) bij elkaar en klop dit tot een sausje.
Giet dit over de salade.
Tip
Lekker bij zilvervliesrijst en gebakken, in ketjap gedrenkte plakken tempeh.
Vaker plantaardig koken? Bekijk dan dit kookboek met 144 plantaardige recepten!