Getest! Wasbare luiers die lekker zitten

Update op 23 juni 2022
Welke wasbare luiers zijn de beste?(test)

Kidzstore verkoopt duurzame babyartikelen zoals wasbare luiers zwemluiers, oefenbroekjes en meer. Gastblogger Yvonne Schutte ontving een proefpakket met luiers, een broekje en inleggers. Wat zijn haar ervaringen?

Al eerder gaf gastblogger en luierconsulente Laurine Hetterscheid antwoord op de vraag Hoe gebruik je wasbare luiers? Je voorkomt er een berg afval mee en kinderen zijn eerder zindelijk dan met wegwerpluiers. Het gebruik van wasbare luiers is veel eenvoudiger dan je denkt. Als je niet goed weet hoe je wasbare luiers moet gebruiken en ze wel graag wilt gebruiken, heb je veel aan dit stappenplan van Laurine.

Bamboeluiers en overbroekjes

Nu ging Yvonne dus wasbare luiers van Kidzstore uitproberen.

Het proefpakket dat Yvonne ontving bevatte:

Vier soorten wasbare luiers

  • Een pocketluier van HappyBear.
  • Een los overbroekje bedrukt met eenhoorns.
  • Een voorgevormde bamboeluier van HappyBear inclusief een lange en korte klikbare inlegger.
  • Een voorgevormde bamboeluier van Little Lamb.

Drie soorten inleggers voor wasbare luiers

  • Een bamboe charcoal inlegger.
  • Een hennep/katoen inlegger van Happy Bear.
  • Een microvezel inlegger van Happy Bear.

Hieronder lees je de ervaring van Yvonne met deze producten van Kidzstore. Pakket wasbare luiers met overbroekjes, pocketluiers, bamboeluiers en inlegvellen.

“Ik gebruik al een aantal maanden met grote tevredenheid wasbare luiers bij mijn dochter. Ze draagt een overbroekje met daarin losse bamboe en katoen inleggers.

De producten in dit proefpakket zijn een beetje anders. Zo had ik nog geen ervaring met de pocketluier. Dat zijn luiers met een opening achter of voor waar je een of meer inleggers in doet. De inleggers kunnen ook los in de pocketluier gelegd worden.”

Wasbare pocketluiers

“Het was voor het eerst dat mijn dochter een pocketluier droeg. Je hoort altijd verhalen over dat het zo’n gemakkelijk systeem is dat fijn werkt. Ik was erg benieuwd! In de pocketluier heb ik de hennep/katoen inlegger gelegd met daarbovenop de microvezel inlegger voor de snelle opname.

Wauw! Wat easy is dit! Luier omdoen en gaan 🙂 Geen gedoe met losse inleggers. Alles zit in de pocket en de luier kan zo aan. Mijn dochter heeft hierin ruim 3 uur kunnen rondlopen zonder door te lekken. Er zat ook helemaal geen dik pakket om haar billen. Tenminste, niet dikker dan ik gewend ben. Ik ben zeer tevreden dus!”

Deze pocketluier van Happy Bear is een goede wasbare luier. Een los overbroekje dat je over wasbare luiers kunt aantrekken Een pocketluier is een wasbare luier waar je inleggers insteekt.

Voorgevormde wasbare luiers

“Daarna de testte ik de voorgevormde bamboeluier van Happy Bear met de klikbare inleggers. Ik was heel benieuwd naar zo’n voorgevormde luier. Het is naar ze zeggen het meest lekvrije systeem, maar vaak hoor je ook dat het een erg dik pakket om de billen is.
Ik heb de voorgevormde luier aangetrokken met een van de twee inleggers erin, met het losse overbroekje met de eenhoorns.

Het beviel uitstekend! Bij het aantrekken viel het me meteen op dat alles paste zoals normaal. De onderkleding paste er mooi overheen. Je zag wel een iets dikker pakket, maar zeker niet zo opvallend als dat ik verwachtte. De bamboeluier heeft klittenband en is hierdoor echt heel gemakkelijk aan te trekken en bij te stellen. Het overbroekje ziet er erg leuk uit en is gemakkelijk aan te doen met de drukknopen. Ook kan hij nog flink verkleind worden.

De combinatie deed zijn werk goed. Ook deze luier hield het met gemak 3,5 uur vol. Erg fijn! Ik denk inderdaad dat dit een zeer lekvrije manier van luieren is. Helaas zal je er wel wat meer producten voor moeten aanschaffen dan het setje inleggers en de paar overbroekjes die ik in de kast heb liggen.
Maar dat is zeker een goede investering. Ook voor de nachten lijkt dit mij een fijn systeem. Ik overweeg dus dit systeem van inlegvellen, voorgevormde luier en overbroekje aan te schaffen.”

Deze luiers zijn gemaakt van bamboe.

Wasbare bamboeluier

“De voorgevormde bamboeluier van Little Lamb ontving ik in size one. Er zaten een kleine bamboe en microvezel inlegger bij. Deze luier was helaas te klein voor mijn dochter van 17 maanden. Ik heb deze wasbare luier dus niet kunnen testen. Maar we zijn in verwachting van baby nummer 2, dus ook deze bamboeluier zal ik zeker nog gaan gebruiken. Hij voelt in elk geval héérlijk zacht en comfortabel.”

Bamboe inlegger

“De houtskool in de bamboe-charcoalinlegger zou de zuurgraad van de urine moeten verminderen en op die manier luieruitslag moeten helpen voorkomen. Mijn dochter is gezegend met een heel rustig huidje en ik heb deze inlegger nog niet vaak genoeg getest om te kunnen zeggen dat hij dit ook echt doet.

Wat vochtopname betreft is het een fijne inlegger in combinatie met bijvoorbeeld de bamboe inlegger uit de voorgevormde bamboeluier van Little Lamb.”

Inleggers voor wasbare luiers.

Katoenen luierinleggers

“De hennep/katoen inlegger en microvezel inlegger van Happy Bear zijn heel goed te gebruiken in de pocketluier. Denk er wel aan dat je de microvezelinlegger altijd bovenop legt. Anders gaat het misschien alsnog al gauw lekken. Deze inleggers kun je ook los in een overbroekje kunnen gebruiken. Het zijn prima inleggers!”

Conclusie over deze wasbare luiers

“De gebruiksaanwijzing bij het pakket mag wat duidelijker. Zo was lastig te achterhalen wat precies wat was. Ik heb de nodige voorkennis, maar ik kan me voorstellen dat als je besluit voor het eerst wasbare luiers te gebruiken, je een beetje de draad kwijtraakt.
Maar het zijn fijne producten en de prijs-kwaliteitverhouding is ook prima in orde!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Don`t copy text!
Scroll naar boven