Geïllustreerd boek over bijen voor kinderen

Update op 22 juni 2022
Goed boek voor kinderen over bijen

Bijen zijn heel belangrijk voor onze voedselvoorziening. Maar ze staan onder druk en we weten weinig van ze. In dit mooie natuurboek met prachtige illustraties staan talloze leuke weetjes over bijen.

Veel mensen vinden bijen eng, omdat ze kunnen steken. Maar we weten tegelijkertijd dat ze heel nuttig zijn. Bijen steken bovendien niet zomaar, ze zijn meestal niet agressief.

Als je dit informatieve natuurboek over bijen met prachtige illustraties hebt bekeken, zul je heel anders tegen bijen aankijken. Wat een verschillende soorten bijen zijn er! En ze wonen niet allemaal in en bijenkorf. In het boek kun je dat mooi zien. Bijennesten en holen zijn van binnenuit getekend zodat je van binnenuit kunt zien hoe bijen wonen.

Handboek-voor-bijenfans

Soorten bijen

Wist je dat er wereldwijd 20.000 bijensoorten zijn? Die worden niet allemaal beschreven in dit boek, daarvoor zijn het er teveel. Maar je komt wel meer te weten over de verschillende thema’s in een bijenleven.

Je leert alles over het leven van de bij, van de wieg tot het graf. Zo wordt verteld over de bruidsvlucht, solitaire bijen, honingbijen en de relatie tussen mens en bij. Er zijn wel bijna 70 subhoofdstukken met titels als ‘Bijen als vee’ en ‘Drukte rond de poort’.

Veel informatie over bijen

De informatie in het boek is afkomstig van talloze bijenexperts, het is onuitputtelijk. Maar liefst 174 pagina’s informatie over de bij, zoveel dat het je soms duizelt.

Maar dit is een boek dat je soms erbij moet pakken om lekker door te bladeren. Al plaatjes kijkend kom je terloops heel veel te weten over bijen. Zo weet ik nu dat 70% van de bijensoorten in ons land hun nest ondergronds bouwt en de hommel óók een bij is.

Bijenboek voor kinderen

Hoe meer je begrijpt over het complexe en wonderschone bijenleven, hoe meer respect je krijgt voor de natuur. Hoe bijzonder en knap zit die in elkaar! En dat is precies wat je kinderen wilt overdragen.

De bij is een klein diertje, maar zeer ontwikkeld en oh zo belangrijk voor ons. De verhalen in het boek tonen alleen maar aan hoe alles in de natuur met elkaar verweven is en hoezeer de verschillende planten en dieren elkaar nodig hebben.

Beren, bijen en honing

Dit boek is de eerste stap naar inzicht in het ecologisch web. Eigenlijk is dit een boek dat elke ouder zijn kind zou moeten laten lezen, wil je bewustzijn over de natuur bijbrengen. Een boek dat in elk klaslokaal zou moeten staan.

Het boek is door kinderboekenschrijver Gerard Sonnemans geschreven voor kinderen vanaf 10 jaar, maar is ook interessant voor volwassenen. Lezers worden aangespoord in het veld op zoek te gaan naar solitaire bijen zoals de asbij, grote wolbij en de grote bladsnijder en een bijenparadijs te maken.

Een moeilijke woordenlijst geeft uitleg over zo’n 40 begrippen. Proeflezers waren kinderen zodat het boek goed is afgestemd op deze doelgroep.

Wat zijn bijenplanten?

Red de bijen

De bij is zó belangrijk dat 191 donateurs en organisaties als het IVN en Greenpeace hun financiële en praktische steun toezegden. Hopelijk krijgt de volgende generatie met behulp van dit boek meer begrip en bewondering voor de bij.

Het boek is o.a. geschreven voor:
Kinderen (10+), ouders, leraren basisschool, kinderopvang, bso, natuurorganisaties en iedereen die geïnteresseerd is in (wilde) bijen.

Wil jij dit boek bestellen? Kijk dan hier. Met je aankoop ondersteun je Ouders van Nature bij de productie van nóg meer interessante blogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Don`t copy text!
Scroll naar boven