Fruitsmoothies met yoghurt of vegan

Update op 27 januari 2023
vegan fruitsmoothie met sinaasappel en banaan

Als je gezond wilt blijven, eet je minstens twee stuks fruit per dag. In een fruitsmoothie past nog veel meer fruit! Twee recepten voor gezonde, zoete smoothies.

Onze fruitschaal is dus altijd aardig gevuld, maar de fruitconsumptie gaat soms niet zo snel als ik zou willen. Omdat ik onderweg ben. Of vergeet fruit te eten. Of omdat er die dag schoolfruit is en er geen fruit mee naar school gaat.

Ons fruit wordt soms dus rijper dan lekker is. In dat geval is het smakelijker het fruit te verwerken. In een fruitsmoothie bijvoorbeeld. Ook overgebleven fruit uit de schooltas dat aan alle kanten beurs is, kan in de blender. Zo’n ding is heel handig in de keuken. Voor het maken van smoothies, maar ook voor soepen, shakes en sauzen. Het maakt koken zoveel gemakkelijker!

Ik geef je hieronder twee recepten voor het verwerken van fruit in een fruitsmoothie. Eén recept met en een variant zonder zuivel.

Mandarijn-banaansmoothie met yoghurt

Deze smoothie smaakt erg lekker bij wentelteefjes waarvan je enkele recepten kunt vinden kunt in de blog over verwerken van oud brood.

Wat heb je nodig (per smoothie)?

  • 2 bananen
  • 4 grote mandarijnen
  • 1 sinaasappel
  • 200 gr Griekse yoghurt of biogarde

Hoe maak je deze romige fruitsmoothie?

Eerst was je de sinaasappel en rasp je een beetje van de sinaasappelschil.

De mandarijnen pel je, ontdoe je van pitjes en verdeel je in partjes.

De banaan pel je en snij je in stukjes.

Doe alle fruit en de yoghurt bij elkaar en mix het met een staafmixer of een blender tot een smoothie. Serveer het deze bij de wentelteefjes.

Vegan fruitsmoothie

Bij deze smoothie zitten iets meer soorten fruit. Ik koos voor peer, omdat deze het snelst beurs of te rijp wordt. De smoothie bestaat uit alleen maar fruit. Vind je hem te dik? Dan kun je er  eventueel wat kokosmelk of andere plantaardige melk aan toevoegen.

Wat heb je nodig (per smoothie)?

  • 4 mandarijnen
  • 2 peren
  • 1 banaan
  • kokosmelk of -water of andere plantaardige melk, optioneel

Hoe maak je deze vegan fruitsmoothie?

De mandarijnen en de sinaasappel pel je natuurlijk voordat ze de blender ingaan. Ook haal je eventuele pitjes eruit. De banaan schil je en snij je in partjes. Ook het citrusfruit verdeel je in kleine partjes. De peer hoef je niet te schillen. Wel haal je de harde delen weg, dus het klokhuis en de steel.

Doe alles in de blender en zet het op de hoogste stand. Dan iets lager en later weer wat hoger.

Als het hakmes van je blender niet al het fruit hakt, duw het mengsel dan even aan met een lepel. Doe dit als de blender uit staat en niet met je handen. Vind je de smoothie te dik, voeg dan wat kokosmelk of -water of andere plantaardige melk toe en pureer alles nog een paar seconden.

Geniet van deze lekkere fruitige drankjes!
(En probeer ook eens deze groene smoothies!)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Don`t copy text!
Scroll naar boven