Boekrecensie & winactie: Dit is… natuur!

Update op 10 oktober 2022
Winactie boek Dit is natuur!

Wat is natuur? Biologe, moeder en schrijfster Kim Merel Veenman kon het haar 3-jarige dochter maar moeilijk uitleggen. Ze besloot het boek Dit is… natuur! te schrijven dat ze ook illustreerde. Over muggen en olifanten, wind, de zon, de zee en oerwoud.

Natuur is alles dat niet door mensen is gemaakt. Natuur is overal. Dus neemt Kim Merel je mee de hele wereld over. In het boek Dit is… natuur! staan tekeningen van pinguins, kamelen, bergen, ijsschotsen, want natuur komt in vele verschijningsvormen. De meeste dieren zijn insecten. En zo leer je veel uit dit vrolijk geïllustreerde boek waarin ook de werking van maan en zon, de waterkringloop en de wind wordt uitgelegd.

Ook in de stad is natuur. De boom in de straat, de muis in huis, duiven, een stoepplantje… Het is goed dat de schrijfster dit aanstipt. Want veel kinderen wonen in de stad en het is goed als ze anders naar hun leefomgeving gaan kijken. Dat ze zien wat er leeft en naar buiten gaan. Dat adviseert Merel Kim ook: ga naar buiten en ervaar de natuur. We zijn zelf natuur en het is fijn buiten te zijn.

Klimaatverandering

Boekbespreking Dit is natuur.

Tot op het eind van Dit is… natuur! wordt niet gerept over bedreigingen van de natuur die er op dit moment volop zijn. De klimaatverandering, afname van biodiversiteit, insectensterfte, de plastic soep, Kim Merel laat het achterwege. Wel geeft ze tips hoe je de natuur kunt helpen. Zoals de verwarming lager zetten en een trui aandoen. Of gaan fietsen in plaats van de auto pakken. Moestuinieren, minder vlees eten en tweedehands spullen kopen zijn tips die voor de jonge lezers – het boek is bedoeld voor 4 jaar en ouder – misschien wat vroeg komen, maar die wellicht blijven hangen.

Maar bovenal is Dit is… natuur! een leuk prentenboek over alles wat leeft en met elkaar samenhangt.

Winactie Dit is… natuur!

Ik mag 1 exemplaar weggeven! Graag verloot ik dit mooie boek onder onze trouwe lezers van onze digitale post.

Wil jij in aanmerking komen voor dit mooie prentenboek? Laat dan in het blauwgroene formulier hieronder je gegevens achter en ontvang voortaan alle acties en de nieuwste blogs in je mailbox.

Ben je al abonnee van onze digitale post? Dan kun je gewoon meedoen aan de actie. Je ontvangt vanzelf een uitnodiging om te reageren als je interesse hebt.

Meedoen aan deze actie kan tot en met vrijdag 14 oktober 2022. Daarna krijgt de winnaar via mail een bericht. Houd je mailbox (en spam!) dus goed in de gaten.

Prentenboek Dit is… natuur! bestellen

Niet gewonnen? Dan kun je het hier alsnog bestellen. Door het boek via deze link te bestellen, help je mij Ouders van Nature online te houden en mooie content te produceren.

Alvast bedankt!

Auteur: Kim Merel
Illustrator: Kim Merel
Genre: kinderboek (4+)
Aantal pagina's: 48
ISBN: 978 904 771 13609
Uitgever: Lemniscaat
Verschenen: april 2022
Prijs: € 15,99

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Don`t copy text!
Scroll naar boven