8 sneeuwspelletjes om samen te genieten

Update op 6 januari 2023
sneeuwpop

De meeste kinderen zijn gek op sneeuw. Hier vind je 8 sneeuwspelletjes voor buitenspeelplezier in het winterseizoen!

Het sneeuwt niet heel vaak meer, maar áls het sneeuwt, dan gaan we los! Met deze sneeuwspelletjes hebben jullie een hele leuke tijd in de sneeuw 🙂.

IJsproefje

Vul een glazen pot met deksel met wateren laat het minstens 12 uur staan. De volgende ochtend is het water bevroren en uitgezet en het glas gebarsten. Dit is leuk een leuk proefje om kleine kinderen uit te leggen dat water uitzet als het bevriest. Scherven omruimen gaat gemakkelijker als het weer dooit. Zet de pot op een dienblad zodat het gebroken glas gemakkelijk kunt opruimen.

Nachtfotografie als het sneeuwt

Sneeuw in het donker, je kunt er ’s avonds de mooiste foto’s van maken. Gebruik een statief en zet je camera op een lange sluitertijd. Heb je geen statief? Gebruik dan een omgekeerde emmer of een muur. Vervolgens verlicht je de sneeuw met een zaklamp, de flitser of een andere lichtbron. Je kunt de sneeuwvlokken en of het sneeuwtapijt ook belichten met gekleurd licht voor een mooi effect. Dit is het leukst als het sneeuwt!

Sneeuwkunst

Je kunt de welbekende sneeuwpop maken, maar natuurlijk ook andere sculpturen, zoals een rups of een sneeuwkonijn. Hier wat leuke voorbeelden.

Help de vogels

De vogels hebben honger, want door de sneeuw en bevroren grond vinden ze minder te eten. Ze zijn erg blij als jij ze wat geeft. Geef geen brood, maar vogelvoer. In een andere blog van Ouders van Nature gaf ik je wat ideeën om zelf vogelvoer te maken.

Eet de sneeuwpop

Versier een sneeuwpop met lekkernijen, blinddoek vervolgens je kind en laat het binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk ogen, knopen, neus en de mond opeten. Daarna is het jouw beurt!

Iglo maken

Bouw een iglo. Het professionele sneeuwhuis hieronder is zo groot dat je erin kan staan. Maar een kleintje waarin je kunt zitten, is natuurlijk ook geweldig!

IJsbaan, glijbaan

Maak op een geschikte plek een mooie lange glijbaan. Gooi een heleboel sneeuw achter elkaar neer en veeg het mooi glad tot je een soort paadje hebt. Nu aanstampen en beginnen met glijden. Hoe vaker je glijdt, hoe gladder de glijbaan wordt. Gooi er als het `s nachts gaat vriezen wat water overheen, dan ligt er de volgende dag een laagje ijs op. Natuurlijk doe je dit niet op een stoep waar veel voorbijgangers lopen.

Jeu de boules

Behalve sneeuwballen naar elkaar gooien, kun je ook jeu de boules spelen. Trek een cirkel in de sneeuw en gooi vanachter een lijn de sneeuwballen in de cirkel. Wie krijgt er de meeste in?

Post je pic van je sneeuwspelletjes!

Ga jij ook spelen in de sneeuw? Deel je leukste momenten met ons in de Facebookgroep van Ouders van Nature of op je eigen tijdlijn van Facebook of Instagram en tag @oudersvannature.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Don`t copy text!
Scroll naar boven