Over deze site

kinderen_in_grasVoor gezonde en blije kinderen

Oudersvannature.nl is een magazine voor ouders die het beste willen voor hun kind. Hier vind je leuke en duurzame tips over opvoeden, eten en buitenspelen. Ideeën voor leuke dingen doen met je kind. Allemaal vanuit mijn passie voor kinderen, natuur en lekker eten.

Buitenspelen is gezond

Al meer dan 20 jaar schrijf ik over duurzaamheid, natuur, gezond leven en eten. Ik ben professioneel journalist én gediplomeerd pedagogisch medewerker. En daarnaast NatuurWijzer. Ik ga graag met kinderen naar buiten, omdat dat goed voor ze is.

Lekker koken

In mijn blogs deel ik activiteiten die je met je kind kunt doen en weetjes over de natuur. Regelmatig ga ik met mijn zoontje naar het bos. Elke keer zien we er andere dingen. We weten waar de raaf broedt, waar de vos woont en waar de kikkervisjes zwemmen. De natuur is altijd in beweging.

We koken ook graag samen. Gemakkelijke, lekkere en gezonde recepten. Ook die deel ik graag met je. Zodat jij quality time met je kind hebt en samen lekkere dingen kunt maken. Of leuke spelletjes kunt doen in het bos, het park of de achtertuin. Want dat is genieten én het verstevigt de relatie met je kind.

Natural Parenting

Ik hou van kinderen, Ze zijn kwetsbaarder dan we vaak denken. In de loop der jaren ontdekte ik dat Natural Parenting als grondhouding in mijn opvoeding en werk met kinderen goed bij me past. Regelmatig loop ik aan tegen situaties waarbij ik me even achter de oren krab. In mijn blogs geef ik mijn visie en alternatieven.

Daarbij heb ik niet de wijsheid in pacht. Iedere ouder en elk kind is uniek. Het gaat erom dat we onze kinderen bewust en liefdevol benaderen. Voor mijn blogs put ik uit literatuur, eigen ervaring en die van anderen. Je bent welkom om onder de blogs te reageren.

Aanbiedingen

Ik werk graag samen met aanbieders van duurzame diensten en producten waar ouders en kinderen blij van worden. Hun aanbiedingen vind je ook hier.
Heb je vragen over eten, buitenspelen of opvoeden? Mail me dan!

photo credit: Beginning of a first love via photopin (license)

error: Content is protected !!