Moestuinieren met kinderen

[vc_row full_width=”stretch_row_content_no_spaces” content_placement=”middle” css=”.vc_custom_1548318204029{padding-top: 150px !important;padding-bottom: 150px !important;background-image: url(https://oudersvannature.nl/wp-content/uploads/2019/01/natuur-2.jpg?id=3834) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}” el_id=”fullwidth”][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row_content_no_spaces” css=”.vc_custom_1547557433677{padding-bottom: 50px !important;}”][vc_column][vc_column_text]

Moestuinieren met kinderen

Waarom is moestuinieren voor kinderen belangrijk?

 • Het is ontspannend
 • Het is leerzaam
 • Jullie kunnen besparen op de boodschappen
 • Kinderen leren gezonder eten
 • Ze leren de natuur leren waarderen

Door klimaatverandering wordt voedsel in de toekomst duurder. Onderzoekers verwachten een prijsstijging van maar liefst 30% in 2050. Zelf je voedsel verbouwen is dus geld besparen.

In deze jaarronde cursus leren volwassenen en kinderen alles over moestuinieren. De basistechnieken, hoe maak je een teeltplan, hoe deel je de tuin in, hoe zaai, plant en oogst je, composteren, bemesten, onkruid bestrijden en dieren in je tuin, alles komt aan bod.

Daarnaast komen in de cursus veel wetenswaardigheden over de natuur aan bod. Kom je er niet uit? Dan is ondersteuning door een moestuincoach mogelijk.

Bij de cursus kun je leuke geïllustreerde doekaarten kopen met creatieve en leerzame activiteiten voor in de moestuin. Daarmee wordt moestuinieren nóg leuker! Er zijn twee sets: voor kinderen van 4-8 jaar en voor kinderen van 8-12 jaar.

Meteen naar het aanbod!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1549723438719{border-bottom-width: 50px !important;padding-top: 50px !important;padding-bottom: 50px !important;background-color: #8fc498 !important;}” el_id=”fullwidth”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1549554130356{border-radius: 3px !important;}”]

Deze online moestuincursus gaf me precies alle informatie die moestuinieren voor kinderen interessant maakt. Niet alleen kennis over het telen van gewassen, maar ook leuke natuurweetjes waar de kinderen echt iets van opstaken.

Tineke, schooljuf

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1548316913494{padding-top: 50px !important;padding-bottom: 50px !important;background-color: #8fc498 !important;}” el_id=”fullwidth”][vc_column width=”1/2″][vc_empty_space height=”50px”][vc_single_image image=”3919″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

De online moestuincursus

Ik bied ouders, opvang en onderwijs een online cursus voor een mooie, gemakkelijke moestuin. We telen in de volle grond, omdat dit veel voordelen heeft. Heb jij een volkstuin, een eigen tuin of rond school of opvanglocatie een stukje grond? In 9 vierkante meter tuin kun jij al 6 gewassen en bloemen telen. Groter kan natuurlijk ook. Wanneer je mijn cursus volgt, ontvang je wekelijks moestuintips. Zo wordt leren  moestuinieren gemakkelijk voor jou en je kinderen.

Een moestuinseizoen lang vertel ik je wanneer je moet zaaien, planten, verzorgen en oogsten. Ook leer je tijdens de cursus basistechnieken in de moestuin zoals composteren, onkruid tegengaan, bodembewerking en bemesten. Ik leg je alles uit over wisselteelt, combinatieteelt en het teeltplan. Tijdens de cursus vertel ik je leuke wetenswaardigheden over natuur in je moestuin.

Je ontvangt alle informatie chronologisch. De meeste moestuinboeken en -websites bieden informatie per groente- of fruitsoort aan. In mijn online moestuincursus geef ik je de benodigde kennis in hapklare brokken, precies wanneer je deze nodig hebt. Je kunt de theorie meteen in de praktijk brengen zodat je het goed in de vingers krijgt.

En kom je er niet uit of heb je te weinig tijd? Dan kan een ervaren moestuincoach uit mijn netwerk je helpen met planning, telen en activiteiten in de moestuin.

Deze moestuincursus doorloop je op voor jou gunstige tijdstippen en in je eigen tempo. De informatie is geschreven voor volwassenen, maar helder uitgelegd en gemakkelijk door te geven aan kinderen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1547566484549{padding-top: 50px !important;background-color: #dd3333 !important;}” el_id=”fullwidth”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1550142827879{padding-bottom: 10px !important;}”]

Start vandaag nog!

[/vc_column_text][vc_icon icon_fontawesome=”fa fa-long-arrow-down” color=”custom” background_style=”rounded” background_color=”white” align=”center” custom_color=”#dd3333″][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1548318369950{padding-top: 50px !important;padding-bottom: 50px !important;background-color: #f2f2f2 !important;border-radius: 2px !important;}” el_id=”fullwidth”][vc_column][vc_column_text]

Wat krijg jij als deelnemer?

Als je meedoet aan deze waardevolle online moestuincursus krijg je het volgende:

 • De cursus start in maart je ontvangt elke week een module. Leren moestuinieren in hapklare brokken dus!
 • Je hebt een moestuinseizoen lang toegang tot alle modules die je hebt ontvangen en kunt gedurende die periode nog eens terugbladeren.
 • 24/7 toegang, leren in je eigen tempo!
 • Leren met behulp van theorie, de besloten Facebookgroep en vlogs.
 • Eventueel ondersteuning op locatie door een moestuincoach.
 • Combineer de cursus met de activiteitenkaarten om het voor de kinderen nóg leuker te maken.
 • Koop je ook het boek, dan leer je nog meer over teeltwijzen, soorten en rassen.
 • Velen malen goedkoper dan de uren die je kwijt bent als je deze informatie zelf bij elkaar moet zoeken.
 • Gebaseerd op een kleine tuin, dus praktisch toe te passen in jouw (drukke) leven.
 • Een leuke tijd voor jou en je kind(eren)!

Ja leuk, ik doe mee!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1548316926049{padding-top: 50px !important;padding-bottom: 50px !important;}”][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Activiteitenkaarten voor in de moestuin

Met deze twee sets – bij een pakket of los te bestellen – wordt moestuinieren nóg leuker!

 • 50 activiteitenkaarten voor de onderbouw, voorzien van leuke striptekeningen, ingedeeld op seizoen, A5-formaat, geplastificeerd, in een handige houten doos.
 • 50 activiteitenkaarten voor de bovenbouw, voorzien van leuke striptekeningen, ingedeeld op seizoen, A5-formaat, geplastificeerd, in een handige houten doos.

In totaal 100 verschillende activiteiten geschreven voor de leeftijdsgroep 4-8 jaar of 8-12 jaar, waarvan sommige voor beide leeftijdsgroepen te gebruiken (soms met een kleine aanpassing). Je kunt kiezen voor één set of twee sets. Bestel je er één, laat dan in het opmerkingenveld weten welke je wilt.

De moestuinkaarten zijn los te koop of in combinatie met de cursus*. Koop je ze als aanvulling op de moestuincursus (kies dan voor het Moestuin Totaalpakket of Moestuin Pluspakket) dan kosten ze aanzienlijk minder dan dat je ze los bestelt.

*Elke maand ontvang je kaarten met activiteiten voor de betreffende maand. Na een jaar is de set compleet. De kaarten worden op bestelling gemaakt. De eerste kaarten ontvang je een maand na je bestelling.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″ el_id=”test”][vc_single_image image=”3901″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_empty_space height=”15px”][vc_btn title=”Activiteitenkaarten” color=”green” align=”center” i_align=”right” i_icon_fontawesome=”fa fa-shopping-cart” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fmoestuinierenmetkinderen.nl%2Fproduct%2Factiviteitenkaarten-voor-in-de-moestuin%2F|||” el_class=”button1″][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1547566470838{padding-top: 50px !important;padding-bottom: 50px !important;background-color: #8fc498 !important;}” el_id=”fullwidth”][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_btn title=”Moestuinboek” color=”default” align=”center” i_align=”right” i_icon_fontawesome=”fa fa-shopping-cart” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Foudersvannature.nl%2Fhandboek-moestuinieren%2F|||” el_class=”button1″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Het moestuinboek

Als aanvulling op de cursus mag het Handboek ecologisch tuinieren niet ontbreken. Het boek verscheen voor het eerst in 1988 en is samengesteld door tientallen ecologische tuiniers.

Het principe van het boek is net als bij de online cursus Moestuinieren met Kinderen dat je moestuiniert met de natuur mee, niet tegen de natuur in. Dat betekent vanzelfsprekend geen gif gebruiken, maar ook niet onnodig spitten.

Dit boek is een handig naslagwerk met veel informatie over verschillende teeltwijzen, rassen en variëteiten.

Je vindt er informatie over onder meer zaaien en oogsten per groentesoort: niet zomaar ‘sla’, maar negen verschillende soorten, van kropsla en ijsbergsla tot pluksla en molsla, en bijvoorbeeld een  hoofdstuk met een dozijn verschillende kolen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1547566511243{padding-top: 50px !important;padding-bottom: 50px !important;background-color: #f2f2f2 !important;}” el_id=”fullwidth”][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Voor wie zijn de online cursus, kaarten en het boek?

 • Kinderen, jongeren en hun ouders & verzorgers
 • Professionals die (buiten) met kinderen werken; kindertherapeuten, kinderboerderijen
 • Leerkrachten & docenten
 • Mensen die graag de basis van moestuinieren willen leren
 • En andere geïnteresseerde mensen!

Ik ben ontzettend blij dat ik je door internet dit kan bieden, want deze online basis moestuincursus heeft veel voordelen…[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”3915″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1547558039516{padding-top: 50px !important;padding-bottom: 50px !important;}”][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”3908″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Wat brengt het jou?

 • Je volgt de online cursus in je eigen tijd en tempo.
 • De cursus is ook leuk voor jezelf.
 • Je krijgt niet alleen inzicht in moestuinieren, maar ook meer kennis van natuur.
 • Moestuinieren geeft jullie rust en gezondheid en de kinderen meer waardering voor voeding.
 • Als alles goed gaat, levert het lekkere fruit en groenten op.
 • De activiteitenkaarten zorgen voor een heerlijke tijd en onvergetelijke ervaringen voor de kinderen.
 • Het moestuinboek is een mooi naslagwerk en verdieping op het gebied van rassen en soorten.
 • Je doet het niet alleen; binnen de Moestuinieren met Kinderen Community kan je gebruik maken van een afgesloten privégroep waar je andere deelnemers ontmoet en ervaringen kunt delen en elkaar kunt inspireren.
 • Je kunt altijd mailen met specifieke vragen, dan kijk ik of ik die kan beantwoorden.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1548316918945{padding-top: 50px !important;padding-bottom: 50px !important;background-color: #f2f2f2 !important;}” el_id=”fullwidth”][vc_column width=”1/3″ css=”.vc_custom_1547629578989{margin-right: 10px !important;margin-left: 10px !important;background-color: #e2e2e2 !important;}”][vc_column_text]

Marieke uit Utrecht:

Ik wist niets van moestuinieren en ik weet nu al zoveel meer! Vooral omdat tijdens de cursus wordt verteld waaróm je dingen doet. Dat wil ik altijd weten, dan gaat het voor mij leven. Ik vind het nu al leuk!

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″ css=”.vc_custom_1547629595138{margin-right: 10px !important;margin-left: 10px !important;background-color: #e2e2e2 !important;}”][vc_column_text]

Peter, leraar uit Hilversum:

Ik heb niet veel tijd om dingen uit te zoeken op internet of boeken. Dus ik ben blij dat ik elke twee weken krijg voorgekauwd wat ik in de moestuin moet doen. Ik heb samen met de kinderen vorige week onze moestuin omgespit. Dat was heel gezellig!

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″ css=”.vc_custom_1547629602760{margin-right: 10px !important;margin-left: 10px !important;background-color: #e2e2e2 !important;border-radius: 2px !important;}”][vc_column_text]

Blanche, Amsterdam:

Ik dacht dat ik er geen tijd voor had. Maar dit is een kleine moestuin en ik hoef niets uit te zoeken. Alleen maar de tips op te volgen. In één middag per week heb ik het tot nu toe gered.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1547557475960{padding-top: 50px !important;padding-bottom: 50px !important;}”][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

De voordelen van moestuinieren op een rij

 • Met een moestuin leren kinderen hoe alles groeit.
 • Kinderen leren voedsel waarderen.
 • Kinderen met een moestuin eten meer groenten.
 • Kinderen met een moestuin ontwikkelen respect voor de natuur.
 • Je kunt de kerndoelen verwerken in de moestuin.
 • Kinderen leren verantwoording dragen in de moestuin.
 • Kinderen met een moestuin zijn aardiger voor elkaar.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”3778″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” el_id=”fullwidth” css=”.vc_custom_1548251269596{padding-top: 50px !important;padding-bottom: 50px !important;background-color: #dd3333 !important;}”][vc_column][vc_column_text]

Kies het pakket dat bij jou past!

Wil je met meer scholen of filialen meedoen? Dan is er quantumkorting mogelijk.
Neem contact op voor de mogelijkheden via chantal@oudersvannature.nl.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” el_id=”fullwidth” css=”.vc_custom_1549724001106{padding-top: 50px !important;padding-bottom: 50px !important;}” el_class=”pricetabel”][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]

Moestuin Basis

Moestuincursus: gedurende 36 weken moestuintips en leuke natuurweetjes

(5 euro per les)

24/7 toegang

Toegang tot de besloten FB community Moestuinieren met de kinderen

Hulp bij het maken van een teeltplan

Eén set activiteitenkaarten naar keuze in een houten doosje (t.w.v 172.50)

Twee sets activiteitenkaarten onderbouw én bovenbouw in twee aparte houten doosjes (t.w.v. 255,-)

€ 179,- (incl. btw)

Bestel nu!

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″ css=”.vc_custom_1548318664364{padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;background-color: #e6e6e6 !important;border-radius: 5px !important;}”][vc_column_text css=”.vc_custom_1551197538544{border-radius: 5px !important;}”]

Moestuin Plus

Moestuincursus: gedurende 36 weken moestuintips en leuke natuurweetjes

(5 euro per les)

24/7 toegang

Toegang tot de besloten FB community Moestuinieren met de kinderen

Hulp bij het maken van een teeltplan

Eén set activiteitenkaarten naar keuze in een houten doosje (t.w.v € 127,50) Vermeld bij opmerkingen welke set je wilt: onderbouw of bovenbouw

Twee sets activiteitenkaarten onderbouw én bovenbouw in twee aparte houten doosjes (t.w.v. 255,-)

€ 269,- (incl. btw)

Bestel nu!

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]

Moestuin Totaal

Moestuincursus: gedurende 36 weken moestuintips en leuke natuurweetjes

(5 euro per les)

24/7 toegang

Toegang tot de besloten FB community Moestuinieren met de kinderen

Hulp bij het maken van een teeltplan

Twee sets activiteitenkaarten onderbouw én bovenbouw in twee aparte houten doosjes (t.w.v. 255,-)

€ 369,- (incl. btw)

Bestel nu!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” el_id=”fullwidth” css=”.vc_custom_1549552373226{padding-top: 50px !important;padding-bottom: 50px !important;background-color: #f2f2f2 !important;border-radius: 3px !important;}”][vc_column][vc_column_text]

’Ik wilde graag dat mijn kinderen meer buiten kwam en zelf wilde ik graag leren groenten verbouwen. Deze cursus was precies de combinatie die ik zocht: kennis over moestuinieren èn informatie waardoor moestuinieren ook voor de kinderen interessant werd. De bijbehorende kinderactiviteiten maakten de moestuin alleen maar leuker. Bijkomend voordeel: omdat ze het zelf teelden, lusten ze nu meer groenten dan voor de cursus.’

Lithia, moeder van drie

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1548316082985{padding-top: 50px !important;padding-bottom: 50px !important;background-color: #8fc498 !important;}” el_id=”fullwidth”][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Dit ben ik in mijn nieuwe moestuin

[/vc_column_text][vc_icon icon_fontawesome=”fa fa-long-arrow-down” color=”custom” size=”lg” align=”center” css=”.vc_custom_1548316125229{margin-bottom: 0px !important;padding-top: 10px !important;padding-bottom: 0px !important;}” custom_color=”#ffffff”][vc_video link=”https://youtu.be/JluxtNPfua8″ align=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1548316058302{padding-top: 50px !important;padding-bottom: 50px !important;background-color: #efefef !important;}” el_id=”fullwidth”][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Wie ben ik?

Mijn naam is Chantal, moeder, pedagogisch medewerker, schrijver én NatuurWijzer. Ik werk graag met kinderen in de natuur. Ik neem ze mee naar buiten zodat ze lekker vies worden, de vogels horen en in bomen kunnen klimmen. Teveel kinderen komen te weinig in de natuur.

We zijn ook vaak in de moestuin. We telen er groenten en fruit, maar doen ook creatieve activiteiten en proefjes. Moestuinieren is een hele leuke manier voor kinderen om buiten te zijn.

Om het voor ouders, NME’ers en medewerkers in kinderopvang en onderwijs gemakkelijk te maken een kleine moestuin te starten, maakte ik deze cursus. Alle basisinformatie over moestuintechnieken komt aan bod en en passant ook leuke wetenswaardigheden over de natuur.

Bij de cursus horen activiteitenkaarten die je ook los van de cursus kunt kopen. Daarin worden creatieve, leerzame en speelse activiteiten beschreven die het moestuinieren voor kinderen nóg leuker maken.

Als je daaraan behoefte hebt, koppel ik je aan een moestuincoach die je ondersteunt bij de planning, aanleg of het onderhoud van de moestuin. Sommige coaches zijn ervaren met kinderen en kunnen ook de activiteiten van de kaarten met ze doen.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Portret Chantal[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1547630917448{padding-top: 50px !important;padding-bottom: 50px !important;}”][vc_column][vc_column_text]

Doe je mee?

Moestuinieren is leuk om te doen en levert de kinderen veel op. De online moestuincursus biedt het jaarrond informatie en de activiteitenkaarten zijn afgestemd op de seizoenen. Zodat de kinderen het hele jaar door naar buiten gaan.[/vc_column_text][vc_column_text]

Geef kinderen een geschenk voor het leven!

Volg nu in je eigen tijd en tempo de online basis cursus voor moestuinieren. Start bij de basis. Breng je kind in contact met de natuur en leer het waar voeding vandaan komt![/vc_column_text][vc_column_text]Het lijkt me ontzettend leuk je te ontmoeten bij de online basis cursus moestuinieren.

Samen zorgen we ervoor dat je kind natuur en gezonde voeding leert waarderen en moestuinieren leuk gaat vinden.

Jij en je kind(eren) buiten genieten, dat zijn mooie momenten die jullie niet meer vergeten 🙂

Lieve groet,
Chantal Overgaauw

Ja, ik doe graag mee![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

Winkelwagen
Don`t copy text!
Scroll naar boven