Plantaardige recepten in een scheurkalender

vegan en vegetarische recepten in de eerste scheurkalender

Jij wilt best vaker plantaardig eten, maar… hoe dan? Laat je inspireren door deze eerste en enige vegan scheurkalender!

Met 260 recepten zonder vlees, vis en andere dierlijke producten. Bij enkele recepten staan vegetarische opties, zodat de recepten geschikt zijn voor een heel gezin met uiteenlopende smaken.

BESTEL HEM HIER

Geen vlees en vis goed voor de natuur

Plantaardig eten is goed voor de natuur. Als je plantaardig eet:

  • produceer je de helft minder koolstofdioxide,
  • gebruik je slechts 7,6% van het water
  • en 5,5% van het land

ten opzichte van een vleeseter. Met een groeiende wereldbevolking is een plantaardig dieet een goed idee. Want we moeten land en water onder steeds meer mensen verdelen.

Vind je het moeilijk om te stoppen met vlees eten? Dan kun je beginnen met één dag per week geen vlees eten.  Als je een jaar lang een dag per week geen vlees eet, bespaar je bijna 6 kilo aan vlees, zo’n 565 kilometer rijden met een gemiddelde auto en ongeveer 1000 liter water. (Bron: Week zonder Vlees)

Deze kalender geeft jouw ideeën voor wat je op zo’n vleesloze dag kunt eten.

JA, IK WIL GRAAG RECEPTEN

Veganistisch eten en dierenwelzijn

Veel mensen kiezen voor een veganistische levensstijl, omdat zij niet meer willen bijdragen aan dierenleed.

Als de muren van slachthuizen van glas waren, zou menigeen stoppen met vlees eten (ex-Beatle Paul McCartney)

Deze beroemdheden kiezen voor vegan of vegetarisch:

  • Singer songwriter Moby, met zijn eigen veganistisch café in LA
  • Zangeres Ariana Grande die meer van dieren houdt dan van mensen
  • Nederlands kampioen powerlifting Sanne Visser
  • Leonore Verheijen, professioneel bodybuilder
  • Patrik Baboumian, de sterkste man van Duitsland

Op vegan of vegetarisch eten kun je sterk worden.

Je ziet: op een plantaardig dieet kun je sterk worden. Vegan eten is gemakkelijker dan je denkt en ontzettend lekker. Bijkomend voordeel: je krijgt heel wat minder calorieën binnen.

BESTEL HEM HIER

Plantaardige recepten

Een scheurkalender is een heel gemakkelijke, laagdrempelige manier om anderen te inspireren wat vaker plantaardig te koken en daarmee een leuk cadeau. Voor jezelf of een ander. Of dat nu is voor een verjaardag, op Wereldvegetarismedag, Dierendag, voor Sinterklaas of Kerst, met deze scheurkalender vol plantaardige recepten maak je veel mensen blij!

Deze vegan recepten scheurkalender 2021 bevat 260 veganistische recepten.
Elk weekend vind je leuke weetjes over gezonde en plantaardige voeding.

Hieronder zie je enkele voorbeelden:

 

Vegan voedingsweetjes

De voedingsweetjes die je vindt op de weekendpagina’s geven je veel informatie over de gezondheidseffecten van fruit, groenten, noten en granen. En over de gevolgen van het gebruik van vlees, vis en andere dierlijke producten op jouw gezondheid, dierenwelzijn en de natuur.

Zo moet je als je uitsluitend vegan eet, gebruik maken van supplementen. Veganisten nemen een B12-supplement en in de wintermaanden een vitamine D-supplement. Verder moeten veganisten net als iedereen gevarieerd eten. Je kunt de kalender natuurlijk ook gebruiken om af en toe een plantaardige maaltijd klaar te maken!

Lekker Plantaardig 2022 bevat 260 vegan recepten

Duurzame voeding

De veganistische recepten zijn niet alleen duurzaam, omdat het recepten zonder vlees, vis en andere dierlijke producten betreft. Ook zijn zoveel mogelijk groenten en fruit uit het seizoen gekozen en komen de meeste ingrediënten uit Nederland (indien mogelijk uit de regio).

De kalender is zo duurzaam mogelijk gemaakt. Hij is CO2-neutraal geproduceerd met Europese groene stroom en compensatie van de resterende CO2-uitstoot. De omslag is van papier uit verantwoord beheerde bossen en productieafval van papier en karton wordt gerecycled.

De kalender bevat 320 velletjes, zo past hij door de brievenbus.

Specificaties

  • Afmeting: 13 x 18 x 2,6 cm
  • Gewicht: 360 gram

De kalender is dubbelzijdig bedrukt. Op de voorkant zijn de dag- en datum afgebeeld met de ingrediënten en op de achterzijde van de pagina’s staat beschreven hoe je de gerechten klaarmaakt.

Beperkte oplage

Met deze scheurkalender kun je op een laagdrempelige manier kennismaken met veganistische voeding. Door (vaker) plantaardig te eten, help je mee aan een betere wereld voor mens én dier.

We kunnen de scheurkalender ook naar het buitenland verzenden. Hiervoor geldt binnen Europa een aangepast tarief van € 12,- per pakket. Bestellingen buiten Nederland moeten per mail worden gedaan hallo@lekkerplantaardig.nl.

Ja, ik wil graag een exemplaar van deze eerste en enige vegan scheurkalender!

Psssjt… voor bedrijven, overheden en organisaties is een staffelkorting mogelijk! Mail naar hallo@lekkerplantaardig.nl voor meer informatie.

Fotocredits:
Patrick Baboumian door Deivitrix / CC BY-SA
Winkelwagen
Don`t copy text!
Scroll naar boven