Online pedagogisch advies

Ervaring en kennis

Ik ben moeder en pedagogisch medewerker. In beide rollen heb ik altijd veel gehad aan mijn gevoeligheid. Ik voel kinderen en ouders goed aan en heb snel inzicht in gedrags- en communicatiepatronen. Omdat ik merkte dat ouders vaak baat hadden bij wat ik hen vertelde, heb ik besloten over te gaan tot online pedagogisch advies. Op die manier kan ik meer mensen bereiken.

Ouders die vragen hebben over de opvoeding van hun kinderen ondersteun ik graag. Door mijn ervaring met kinderen en de hoeveelheid aan informatie die ik las over de opvoeding en ontwikkeling van kinderen kan ik je helpen meer inzicht te krijgen in de situatie en te zoeken naar een oplossing.

Empathisch ouderschap

Mijn grondhouding is empathie. Daarom past attachment parenting en natural parenting ook goed bij mij. Ik ga uit van de behoefte van het kind waarbij die van de ouders natuurlijk ook belangrijk zijn.

Mijn doel is harmonie en rust in het gezin. Ik bied ouders graag handvatten om hun kinderen te begeleiden naar zelfbewuste, gezonde volwassenen die goed voor zichzelf kunnen zorgen en hun eigen keuzes kunnen maken. Want dat is wat elke ouder uiteindelijk wil. En soms heb je even iemand nodig die me je meekijkt, iemand met wat meer afstand tot de situatie.

Met online pedagogisch advies is de drempel voor hulp bij opvoeden net wat lager. Vaak is een of meerdere keren online pedagogisch advies voldoende, soms is iets meer nodig. In die gevallen verwijs ik je graag door naar specialistische ondersteuning zoals een gezinstherapeut, een psycholoog of een kinderarts.

Natuur goed voor kinderen

Ik geniet van natuur en merk ik hoe rustig kinderen (en ikzelf) in de natuur worden. Uit onderzoek blijkt bovendien dat natuur een positieve bijdrage levert aan de ontwikkeling van kinderen. Op sociaal, fysiek, emotioneel, creatief en zelfs cognitief gebied. Daarnaast is natuur helend.

Kinderen met problemen, zoals ADHD, hebben baat bij natuur. Ze worden rustiger en je komt daardoor gemakkelijker met ze in contact. Ik raad elke ouder aan om als er problemen zijn in het gezin of met de opvoeding er regelmatig op uit te trekken.

Online pedagogisch advies

Heb je een vraag? Ik help je graag!
Daar vraag ik een kleine vergoeding voor. Voor €20,- ontvang je binnen 5 werkdagen een schriftelijke reactie op jouw vraag.

Hoe werkt dat?

Stap 1

Schrijf je vraag in maximaal 1 A4 waarin je het probleem beschrijft. Wat gebeurt er? Wat zijn de gevolgen voor jouw en je kind(eren)? Hoe lang speelt het probleem al? Wat heb je zelf al geprobeerd? wat werkte wel en wat niet? Wat is je uiteindelijke doel? Mail deze informatie naar chantal@oudersvannature.nl

Stap 2

Binnen 24 uur hoor je of jouw opvoedvraag binnen mijn expertise ligt. Voor sommige vragen verwijs ik je liever door naar een specialist, zoals een kinderarts of psycholoog. Is jouw vraag geschikt? Dan ontvang je de algemene voorwaarden en betalingsinstructies.

Stap 3

Na ontvangst van de betaling ontvang je het antwoord/advies op jouw vraag.

Het staat je vrij om daarna een vervolgconsult aan te vragen.

Wil je meer weten of twijfel je? Mail dan naar chantal@oudersvannature.nl. Ik help je graag!

error: Content is protected !!