Hier vind je gezonde Sinterklaasrecepten

Sinterklaasrecepten bij Ouders van nature

Als natuurlijke moeder houd ik van gezond eten. Dat betekent weinig tot geen suiker, geen kunstmatige toevoegingen en biologische ingrediënten.

Ik maakte voor Ouders van Nature een selectie van mijn favoriete (verzamel)sites met gezonde Sinterklaasrecepten.

Als je je hiernaast opgeeft voor de nieuwsbrief, ontvang je als bonus bovendien een boekje met recepten van vroeger en nu. Deze zoete Sinterklaasrecepten kun je zelf maken of je bakt gezellig samen met je kind. Voorpret in de keuken als voorbereiding op Sinterklaasavond!

Hier volgen sites met suikervrije, glutenvrije, Paleo- en andere gezonde recepten.

Sinterklaasrecepten zonder suiker

Linda kookt graag gezond met verse en pure ingrediënten. Ze stimuleert als voedingsdeskundige mensen hun eetpatroon te veranderen. Op Lekkeretenmetlinda staat haar aanbod van gezonde sinterklaasrecepten. Speculaasmuffins, havermoutpepernootjes, marsepeinen letters… Een beetje van Linda en een beetje van andere foodbloggers.

gevulde speculaas, oudervannature.nl

Sinterklaas volgens het Paleo-dieet

De Paleofamilie verzamelde ook recepten van anderen. Hier vind je een verzameling graanvrije recepten die varieert van bonbons met speculaasvulling en rauwe kruidnoten tot pompoen speculaastaart en speculaasperencake. Klinkt lekker!

Maar wat is precies Paleo? Het komt er grofweg op neer dat je geen granen en peulvruchten, zuivel, geraffineerde vetten en oliën en geen bewerkte producten consumeert. Paleo-producten zijn over het algemeen heel gezond.

Chcoladeballetjes met speculaas Ouders van Nature

Sinterklaasrecepten zonder gluten

Lianne van Focusonfoodies.nl schreef haar 6 glutenvrije recepten zelf. Hier staat een overzicht met onder meer glutenvrije chocoladepepernoten, marsepein en speculaas. Zo kunnen kinderen (en ouders) met een glutenallergie ook lekker snoepen op Sinterklaasavond.

Chocolade-pepernoten, Ouders van nature.nl

Suikervrij marsepein

Op Zendorado.nl plaatste Viktoria glutenvrije én suikervrije recepten, dubbel gezond dus. Waaronder enkele verrassende, zoals een clafoutis met bramen en bosbessen en suikervrij marsepein. Zendorado is een website over bewustwording, complementaire geneeswijzen, natuurlijke gezondheid en zelfvoorziening. Hier vind je de gezonde Sinterklaasrecepten.

Glutenvrije pepernoten, Ouders van nature.nl

Bijzondere Sinterklaasrecepten

De recepten die Chicklit beschrijft zijn niet glutenvrij, maar wel lekker en gezond. En soms bijzonder. Zoals kruidnoten van dadels en amandelen en een mug cake met havermout en pompoen. Chicklit is een website met leesvoer en lifestyle-info voor… vrouwen. Een grote redactie vult de site met onder meer deze lekkere Sinterklaasrecepten.

Gevulde speculaas Ouders van nature.nl

Nog even dit…

En dan nog wat waardevolle tips van het Voedingscentrum voor wie graag snoept:

 • Kies liever voor schuimpjes, taaitaai en pepernoten (in plaats van kruidnoten), die bevatten minder calorieën.
 • Neem kleine porties (echt?).
 • Houd een balansdag na Sinterklaas.

Lees hier de tips nog eens na en kijk in de tabel welk snoepgoed de meeste calorieën heeft.

Heb jij een lekker en gezond Sinterklaasrecept? Geef het aan me door! Ik word graag geïnspireerd.
En vergeet je niet op te geven voor mijn nieuwsbrief. Ik wens je een fijne Sinterklaasavond! 🙂

Chantal is moeder, schrijver, pedagogisch medewerker en NatuurWijzer. In het magazine www.oudersvannature.nl worden haar liefde voor kinderen, natuur en communicatie verenigd.

, , , ,

2 Responses to Hier vind je gezonde Sinterklaasrecepten

 1. Diana november 28, 2015 at 9:17 am #

  Het is een leuk artikeltje geworden! Bedankt voor de vermelding. 🙂
  Groetjes,
  Diana

  • Ouders van Nature november 28, 2015 at 11:20 pm #

   Dank je Diana en graag gedaan! De blog is een leuke tegenhanger van het e-book waar meer traditionele en soms minder gezonde (maar wel héél lekkere) recepten in staan.

Geef een reactie

error: Content is protected !!