Vegetarische chili

gezond eenpansgerecht

Deze gezonde eenpansmaaltijd is snel klaar, is vegetarisch en bevat heel veel groenten. Perfect voor een gemakkelijke avondmaaltijd.

Dit makkelijk eenpansgerecht zit boordevol eiwitten door de bonen die het bevat. Samen met de vele andere groenten is deze vegetarische chili een gemakkelijke gezonde maaltijd die ook nog eens snel klaar is en je weinig vaat oplevert. Handig als je weinig tijd hebt om te koken en geen zin hebt in een uitgebreide afwas achteraf.

Gezond eenpansrecept

Een pastaschotel maken is één pan lijkt een hele uitdaging. Want hoe krijg je nu én alle groenten én de pasta precies goed gaar? Dat wil zeggen, niet te hard, niet te zacht en alles op hetzelfde moment klaar. Door de groenten in twee fases toe te voegen lukt dat.

In totaal kost makkelijke maaltijd je drie kwartier om te maken.

Wat heb je nodig voor 4 tot 6 porties vegetarische chili?

  • 1/2 kleine gele ui, in blokjes gesneden
  • 1 kleine rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 kleine groene paprika, in blokjes gesneden
  • 1 kleine courgette, in blokjes gesneden
  • 1 kleine zomerpompoen, in blokjes gesneden
  • 2 (van 400 gram) blikjes bonen, uitgelekt en gespoeld (ik gebruikte pinto en zwart)
  • 250 gram suikermaïs, uitgelekt
  • 400 gram kleine geplette tomaten, het sap inbegrepen
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • 2 kopjes elleboogpasta, desgewenst glutenvrij
  • 3 kopjes plantaardige bouillon
  • 2 theelepels olijfolie
  • 2 theelepels komijn
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 theelepel paprika
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1/4 theelepel zwarte peper

Hoe maak je dit vegetarische eenpansgerecht?

  1. Verhit een grote pan op middelhoog vuur en voeg olijfolie en uien toe. Kook uien 2 minuten en voeg dan de paprika’s, courgette en de zomerpompoen toe. Kook groenten tot ze gaar zijn, 7-10 minuten.
  2. Voeg vervolgens de bonen, maïs, ingeblikte tomaten en tomatenpuree toe. Roer tot alles is gecombineerd en voeg dan alle kruiden, bouillon en noedels toe.
  3. Roer alles, breng het aan de kook, laat het sudderen en laat de chili mac sudderen tot de noedels gaar zijn, ongeveer 20 minuten. Geniet van toppings naar keuze.

Nog een bonengerecht proeven? Probeer dan deze chilisoep met pesto en kikkererwten

Chantal is moeder, schrijver, pedagogisch medewerker en NatuurWijzer. In het magazine www.oudersvannature.nl worden haar liefde voor kinderen, natuur en communicatie verenigd.

, ,

No comments yet.

Leave a Reply

error: Content is protected !!