Veganistisch nagerecht met kokos

Wortelpudding

Deze wortelpudding met amandel en kokos bereid je in een half uurtje. Het moeilijkste is om er vanaf te blijven als je een uur moet wachten totdat het is afgekoeld.

Wat heb je nodig voor dit veganistische nagerecht?

  • 300 gram winterwortel
  • 2,5 deciliter amandelmelk
  • 1 eetlepel geraspte kokos
  • 1 eetlepel amandelmeel
  • 3 kardamompeulen (of 3 theelepels kardamompoeder)
  • 2 kruidnagelen
  • 1 volle theelepel korianderzaad
  • 2 theelepels graspte sinaasappelschil
  • beetje zoet (honing of agavesiroop, hier staan wat alternatieven voor suiker)
  • ruim 1 volle eetlepel maïsmeel
  • olie om te bestrijken
  • snufje zout

Hoe bereid je dit veganistische nagerecht?

Schil de winterpeen en snijd hem in stukjes.

Kneus de zaadjes van de koriander en de kardamom.

Doe de specerijen en de sinaasappelschil (kruidnagel eventueel in een thee-ei), de kokos en het amandelmeel samen met de melk en een mespuntje zout in een pan en breng aan de kook. Laat zachtjes koken tot het gaar is (ongeveer 15 minuten).

Pureer dan het geheel en zet het weer op het vuur. Laat wat inbinden en breng op smaak met honing, agavesiroop of een alternatieve zoetstof (gebruik een lichte soort anders gaat de kleur verloren).

Voeg wat maïsmeel toe en laat nog een paar minuten inbinden terwijl je voortdurend roert.

Doe in een ingevette vorm of kleine vormpjes en laat goed afkoelen. Stort dan de pudding op een bord.

Tip: serveer koud met wat warme gembersaus.

Chantal is journalist en fotograaf en werkt daarnaast als pedagogisch medewerker en NME-er. In het magazine www.oudersvannature.nl worden haar liefde voor kinderen, natuur en communicatie verenigd.

, ,

No comments yet.

Leave a Reply

error: Content is protected !!