Kwarkcacaobolletjes als snoep of dessert

Kwarkcacobolletjes als toetje, snoep of gebakje

We wilden iets maken wat én zoet is én niet al te dik maakt én ook veganistisch kan worden bereid. Toen kwamen we uit op deze heerlijke kwarkcacaobolletjes. Het zijn kleine mini-gebakjes die je lekker bij de thee of als snoepjes kunt eten. Maar ze zijn ook heerlijk als toetjes, met een beetje ijs erbij!

Er zijn maar vier ingrediënten: kokos, kwark, suiker en cacao. En natuurlijk kun je de kwark ook vervangen door veganistische kwark op basis van soja.
De bolletjes zijn en die supergemakkelijk te maken. Het kan als je het zelf doet in een half uurtje klaar zijn. Als je zoals ik deed je kind alles laat afwegen en dan ook nog eens de weegschaal en gewichten gaat uitleggen, kan het zomaar twee uur duren 😀

Maar samen koken is altijd feest.

De bolletjes kun je het beste bewaren in de koelkast, zeker als je met yoghurt werkt. Eigenlijk smaken ze dan ook het lekkerst. Je kunt eventueel kwark met een smaakje gebruiken, bijvoorbeeld vanille of citroen. Ik kies wel altijd voor biologisch-dynamisch, omdat bij deze vorm van landbouw de kalfjes wat langer bij de moeder mogen blijven (dat is bij biologisch niet per se het geval).

En dan nu het recept.

Wat heb je nodig voor 20 kwarkcacaobolletjes?

  • 120 gram kwark (of veganistisch of basis van soja)
  • 80 gram kokos
  • 20 gram rietsuiker (of palmsuiker)
  • 20 gram cacao

lekkerste desserts

Hoe maak je de kwarkcacaobolletjes?

  • Meng in een kom de kwark, 60 gram geraspte kokos & de rietsuiker totdat je een stevig deeg krijgt.

kwarkcacaobolletjes met kokos

  • Meng de cacao met de overgebleven 20 gram geraspte kokos in een diep bord.

Lekkere toetjes

  • Maak balletjes van het deeg door met een theelepel een beetje beslag in je handen te doen en met een draaiende beweging een bolletje te rollen.
  • Rol de bolletjes door het cacao-kokosmengsel.
  • Leg de bolletjes op een bord in de koelkast (of niet, als je niet kunt wachten) en geniet!

Tip: verkruimel nootjes naar keuze en doe die door het cacao-kokosmengsel. Dan krijg je de bolletjes die je ziet op de grote foto.

Chantal is journalist en fotograaf en werkt daarnaast als pedagogisch medewerker en NME-er. In het magazine www.oudersvannature.nl worden haar liefde voor kinderen, natuur en communicatie verenigd.

, ,

No comments yet.

Leave a Reply

error: Content is protected !!