Gebakken tofu

Gebakken tofu

Tofu is een uitstekende vleesvervanger. En als je het goed klaarmaakt is het nog lekker ook! Deze is gebakken op een Aziatische manier.

Ingrediënten voor gebakken tofu (4 personen):

  • 450 gram extra stevige tofu, gesneden in plakken van ongeveer 2 centimeter
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 3 theelepels ahornsiroop
  • 1 theelepel Thaise of Vietnamese friszure chilisaus
  • snufje knoflookpoeder
  • snufje uienpoeder
  • snufje zeezout

Hoe maak je deze gebakken tofu?

  1. Verwarm de oven voor op 400 graden en vet een bakplaat in.
  2. Meng in een ondiepe schaal alle ingrediënten (behalve de tofu ) door elkaar.
  3. Dompel elk stuk tofu helemaal onder in de saus leg ze dan op de bakplaat.
  4. Bak ze gedurende 30 minuten, draai de stukken halverwege even om.

Het resultaat is knapperige tofu met een heerlijk zoete en kruidige smaak. Erg lekker bij groene groenten, zoals broccoli in tomatensaus, en rijst, pasta of couscous. De restjes kunnen een dag later in een burrito worden verwerkt.

Fotocredit gebakken tofu, Zlatko Unger
Chantal is journalist en fotograaf en werkt daarnaast als pedagogisch medewerker en NME-er. In het magazine www.oudersvannature.nl worden haar liefde voor kinderen, natuur en communicatie verenigd.

, ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Broccoli in tomatensaus - Ouders van nature - February 19, 2016

    […] Deze gezonde groenteschotel smaakt heerlijk met bruine rijst en knapperig gebakken en gemarineerde tofuschijfjes! […]

Leave a Reply

error: Content is protected !!